Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 8:36:24 πμ

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 20:06

Μεταξύ κούρασης και απόγνωσης οι αγρότες

Συντάκτης:

Η αντίδρασή τους φαντάζει μονόδρομος ύστερα από όσα δεινά υφίστανται . Αλλά  η εμφανής κούραση  από τις πολυετείς και αναποτελεσματικές όπως αποδείχθηκαν  μορφές αντίδρασης (μπλόκα, δρόμοι, συλλαλητήρια) αποτελούν το φρένο. Το δίλημμα λοιπόν στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αγρότες και του ν. Κιλκίς είναι: Θα τολμήσουν να βγουν στους δρόμους για άλλη μια χρονιά και τι θα κερδίσουν;

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 21:28

Νηνεμία πριν την έκρηξη

Συντάκτης:

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Εμπρός η εφορία και τα ασφαλιστικά μαζί με  την  πολιτική της αγοράς  και τις γαλακτοβιομηχανίες ανεξέλεγκτες να εξαφανίζουν το εισόδημά τους και πίσω το ρέμα της αδυναμίας οποιαδήποτε εναλλακτικής λύσης.
Το έλεγε κτηνοτρόφος του Κιλκίς από τους πλέον νοικοκύρηδες: Αν βρίσκαμε έναν αγοραστή να πουλήσουμε τη μονάδα και τις εγκαταστάσεις μας έστω σε μισή τιμή, σε ένα μήνα δεν θα υπήρχε κτηνοτροφική μονάδα στο νομό.

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 20:37

Εκδήλωση στην Ελασσόνα για την Φέτα

Συντάκτης:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, διοργανώνουν μια συνάντηση στην Ελασσόνα, με θέμα :«οι  εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας»
 Στις 19 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 5 μ. στο Δημαρχείο της Ελασσόνας, θα διεξαχθεί ομιλία για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η ΠΟΠ ΦΕΤΑ μας.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την  χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σε κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και βοοειδών από περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1408/2013 της Επιτροπής (EEL352./4.12.2013).
Λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η απόφαση για τους κτηνοτρόφους του νομού καταχωρίζουμε το πλήρες κείμενό της.

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 22:25

Ψηφιακή Υπηρεσία καταχώρησης Γεννήσεων Βοοειδών

Συντάκτης:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Δευτέρα 18/12/2017 θα λειτουργήσει η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ. με τίτλο «Γεννήσεις Βοοειδών». Μέσω αυτής, ο κάτοχος βοοειδών θα μπορεί να καταχωρεί (και κατ’ επέκταση να κοινοποιεί) τις γεννήσεις των βοοειδών της εκμετάλλευσής του,

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας- καταβλήθηκε η εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες της χώρας, και μεταξύ αυτών σε 11.000 Κιλκισιώτες. Την περασμένη Πέμπτη και παρότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινώσει ως ημέρα πληρωμής τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου,  πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των πανελλαδικά 600.000 δικαιούχων με περίπου 1 δισ. ευρώ που αναφέρονται στο 30% της βασικής ενίσχυσης και το 100% του "πρασινίσματος".

Η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπολογίζεται περί το 1 δισ ευρώ και αφορά πάνω από 600.000 δικαιούχους παραγωγούς. Η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης χωρίζεται στο 30% της βασικής ενίσχυσης και του 100% του «πρασινίσματος»

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς σας προσκαλούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα των γραφείων του κόμματος Κ. Γαβριηλίδη 8 στις 19:30 σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την προοπτική ανάπτυξης πάνω στον αγροτικό τομέα. Κεντρικός ομιλητής ο γεωπόνος – τεχνολόγος Γιάννης Αβραμίδης. Προσκαλούνται οι αγρότες αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο εφαρμογής των λεγόμενων «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 21:00

Ο Χρ. Αϊδαρίνης παρουσίασε στο Κιλκίς το Nouveau 2017

Συντάκτης:

Ο εξαίρετος οινοποιός της Γουμένισσας Χρήστος Αϊδαρίνης παρουσίασε στο Κιλκίς το κρασί NOUVEAU εσοδείας 2017.
Η κεντρική παρουσίαση έγινε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ, στο καφέ Αμπαζούρ του Κιλκίς με τη συμμετοχή δεκάδων φίλων του κρασιού, συνοδεία και εκλεκτών και γευστικών εδεσμάτων που προσέφερε το Οινοποιείο Αϊδαρίνη.