Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:08:30 πμ
etpa

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 11:04

Κιλκίς: 12 άδειες για φαρμακευτική κάνναβη

Συντάκτης:

Την υλοποίηση των επενδύσεων από τις εταιρείες που έχουν λάβει άδεια έγκρισης εγκατάστασης μονάδων παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Κι αυτό διότι με το εν λόγω νομοσχέδιο επιτρέπεται να ξεκινήσει η παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονται για εξαγωγή, ακόμη και αν δεν έχουν διασφαλίσει έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2021–2022».

Γράφουν: Νίκος Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος Θεματικής Αγροτικών Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π. Σ. Κιλκίς, Σοφία Ψαρρά Υπεύθυνη Θεματικής Εργασιακών Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π. Σ. Κιλκίς.

Η έναρξη της πανδημίας την περσινή χρονιά έφερε ως συνέπεια τη μειωμένη ζήτηση του κρέατος και ταυτόχρονα με το παρατεταμένο κλείσιμο της εστίασης έγινε ακόμη πιο δύσκολη η διάθεση των ζώων των κτηνοτρόφων.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ο βουλευτής νομού Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μια σειρά σημαντικών θεμάτων του νομού σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα και προδιαγράφηκαν εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες:

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον αγροτικό κόσμο, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Κιλκίς.

Η δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς από την αλόγιστη και προκλητική συμπεριφορά της κεντρικής διοίκησης να παραχωρεί κοινόχρηστες εκτάσεις με χαριστικές τιμές σε «επενδυτές» παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα, στερώντας τις εκτάσεις αυτές από τους κτηνοτρόφους προκαλεί αγανάκτηση στους παραγωγούς του νομού οι οποίοι αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, θέτει στη Βουλή το θέμα των έργων αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς, όπως της τέθηκε κατά τη διάρκεια των περιοδειών της σε Κιλκίς και Παιονία, το προηγούμενο διάστημα.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 09:01

ΕΛΓΑ: Πληρωμή 35,3 εκατ. ευρώ σε 16.013 δικαιούχους

Συντάκτης:

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 35.349.956,85 ευρώ κατέβαλε σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους ο ΕΛΓΑ στις 31 Μαρτίου, με τη μερίδα του λέοντας να πηγαίνει Λάρισα, Πέλλα και Ημαθία.

Τα τελευταία 24ωρα, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, τον τριψήφιο κωδικό της και τον κωδικό χρήστη.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 22:19

Καταβάλλονται ενισχύσεις ύψους 246.314.628 ευρώ

Συντάκτης:

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ και αρχίζει άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων για αιτήσεις του 2020. Το ύψος των ενισχύσεων είναι  246.314.628 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, 239.440.088,22 ευρώ, αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις και ενισχύσεις για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, οι οποίες καταβάλλονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των πληρωμών για τις αιτήσεις 2020.