Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 10:10:17 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

H Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/ΑΣ-ΠΚΜ ανακοινώνει την έγκριση της πρότασης για χρηματοδότηση του έργου “ExperienceEU” με θέμα “Promotion of Agricultural Products”, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος προώθησης γεωργοδιατροφικών προϊόντων σε Τρίτες χώρες,  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πλήρης, δυστυχώς, η επιβεβαίωση της ΠΡΩΙΝΗΣ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε μεν εντός του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης, ωστόσο η εξόφληση αποδείχθηκε, όπως προαναγγείλαμε, κολοβή.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το απόγευμα της Παρασκευής 18.12.2020, ολοκληρώθηκε προς τους αγρότες πελάτες της, η πληρωμή υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, καθώς και του πρασινίσματος και της ενίσχυσης νέων αγροτών έτους 2020.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 14:22

Ερώτηση Φραγγίδη για τους συκοπαραγωγούς

Συντάκτης:

Το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των συκοπαραγωγών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επανέφερε με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κου Κεγκέρογλου Βασιλείου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Βορίδης Μάκης δεσμεύτηκε πως η καταβολή των ενισχύσεων ΟΣΔΕ και εξισωτικής αποζημίωσης θα ξεκινήσει άμεσα.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 12:15

Γεωργαντάς: Πληρώνονται οι αποζημιώσεις ΠΣΕΑ 2017

Συντάκτης:

«Με τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ διασφαλίστηκαν οι πόροι για τις οφειλόμενες, στους αγρότες του Κιλκίς, αποζημιώσεις ξηρασίας για το έτος 2017», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί τους ενδιαφερόμενους του υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ), εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του καθεστώτος «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις».

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 11:57

Κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2020

Συντάκτης:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του νομού ότι έχουν εκδοθεί οι καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2020.

Εσώκλειστοι μεν, λόγω πανδημίας, αλλά έχει τα καλά της η εποχή. Πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες και του νομού.

Οι  Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, κατέστησαν τους αγρότες κανονικού καθεστώτος δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του 4ου κύκλου.