Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 12:22:42 μμ
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 04:41

Πληρώνει η ΕΑΣ Κιλκίς από χθες 21,2 λεπτά στο σκληρό

Όπως κατ’ αποκλειστικότητα ενημερώσαμε τους αγρότες η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς θα πληρώσει όσους εμπιστεύτηκαν την παραγωγή τους στην οργάνωση με 70 δρχ/κιλό, ύστερα από την πετυχημένη πώληση των 3.200 τόνων του σκληρού σε βιομηχανία ζυμαρικών της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.

Η διοίκηση με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την είδηση εξειδικεύοντας την τιμή σε 21,2 λεπτά/κιλό.

Σημειώνουμε ότι από το ποσό αυτό θα αφαιρεθει το 3% της παρακράτησης υπέρ ΕΛΓΑ.

Βεβαίως και οι 70 δραχμές δεν έχουν καμιά σχέση με τις περσινές 40 και μόνο η σύγκριση καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχούς διαπράγμάτευσης από τη διοίκηση, υπό το φως βεβαίως της αύξησης της διεθνούς τιμής όπως από τηναρχή του καλοκαιριού γράφαμε για να ενηερώσουμε - προειδοποήσουμε τους σιτοπαραγωγούς.

Ήδη οι υπηρεσίες της ΕΑΣ ξεκίνησαν τις πληρωμές.

 

Οι λεπτομέρειες

της δημοπρασίας

πώλησης

Οι επί μέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας πώλησης του σκληρού σίτου περιγράφονται σε ανακοίνωση της διοίκησης της Ε.Α.Σ. Κιλκίς, που έχει ως εξής:

“Υπεγράφη στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Κιλκίς την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2007 μεταξύ του Προέδρου κ. Χ. Παυλίδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας EURIMAK κ. Στ. Κωνσταντινίδη η συμφωνία πώλησης ποσότητας 3.200 τόννων σκληρού στίου εσοδείας 2007.

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω εταιρία που εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς με έδρα το Σταυροχώρι πλειοψήφισε έναντι των άλλων συμμετεχόντων στον κλειστό πλειοδοτικό διαγωνισμό που διεξήχθη στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουλίου δίδοντας την πολύ καλή τιμή των 235 ανά τόνο πλέον Φ.Π.Α. με ποσοστό 9%.

Η ποσότητα των 3.200 τόννων είναι αποθηκευμένη στις αποθήκες της Ε.Α.Σ. ειδικότερα στα σιλό της Κρηστώνης, στην αποθήκη του Χέρσου, στην αποθήκη της Τερπύλου και των Καστανιών.

Στην πεντασέλιδη αναλυτική συμφωνία αναφέρονται μεταξύ άλλων όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφείσα συμφωνία.

Μεταξύ άλλων αναφέρουμε ότι έως την 30η Αυγούστου 2007 ποσότητα 450 τόννω που είναι αποθηκευμένη αυτή τη στιγμή στις Αποθήκες Καστανιών θα παραλειφθεί κατά προτεραιότητα από την εταιρία που πλειοψήφισε στο σχετικό διαγωνισμό γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης του εμπορεύματαος από καιρικές συνθήκες λόγω υγρασίας.

Η συνολικά συμφωνημένη ποσότητα πέραν των εν λόγω 450 τόνων θα παραμείνει αποθηκευμένη στις προαναφερθείσε αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς από όπου θα παραλειφθεί από την αγοράστρια εταιρεία σταδιακά και μέχρι τα τέλη Μαϊου 2008.

Η μεταφορά του σίτου με επιβάρυνση 4 ευρώ αν τόννο πλέον ποσοστού 19% Φ.Π.Α. και βαρύνει την αγοράστρια εταιρεία θα πραγματοποιηθεί με τα ειδικά οχήματα της ΕΑΣ Κιλκίς.

Συνολικά η εταιρεία EURIMAK ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει προς την ΕΑΣ για την εσοδεία σκληρού σίτου 2007 το ποσό των 819.680 ευρώ (3.200 τόννοι Χ 235 ευρώ/τόννο=752.000 ευρώ+Φ.Π.Α. 9%=819.680 ευρώ).