Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:42:45 πμ
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:47

Στους Ευζώνους οι αγρότες μέχρι να πληρωθούν

Από την Κυριακή κλιμάκωσαν τον αγώνα τους οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του ν. Κιλκίς πιέζοντας την κυβέρνηση για άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων και μάλιστα στο 100%, ενώ ζητούν να αυξηθεί η αποζημίωση στα σκληρό για την ξηρασία του 2007 από το εξευτελιστικό 1,33 ευρώ στα 10 ευρώ/ στρέμμα.
Υστερα από το συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Κιλκίς το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αγρότες με 130 τρακτέρ, όπως είχαν προειδοποιήσει, απέκλεισαν από την Κυριακή και το τελωνείο Ευζώνων. Έκλεισαν την είσοδο των φορτηγών από τις 5 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για τις αθρόες εισαγωγές κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων, στα οποία μάλιστα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης.
Το Σάββατο αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τους βουλευτές του νομού τους οποίους και ενημέρωσε για τα αιτήματά τους.
Τη Δευτέρα οι αγρότες ενέτειναν την πίεση με αποκλεισμούς τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου των φορτηγών πάντα στο τελωνείο Ευζώνων και στις ώρες από τοις 12 μέχρι τις 3.3ο το μεσημέρι, ενώ αναμενόταν να κλείσουν και στις ώρες από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Γ. Λασκάκης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Και δικαίωση σημαίνει ικανοποίηση των αιτημάτων μας με πρώτα την καταβολή της επιδότησης στο 100% και της αποζημίωσης για την ξηρασία του 2007»
Ο κ. Λασκάκης δήλωσε επίσης ότι μέχρι και χθες δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία του υπουργείου με τους αγρότες, παρά μόνο την Κυριακή η νεοδιορισθείσα γενική γραμματέας του υπουργείου ενημέρωσε ότι χθες Δευτέρα επρόκειτο να προβεί σε ανακοινώσεις η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.
Επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου και εκ των πρωτεργατών της κινητοποίησης τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει  ικανοποιητική αποζημίωση , περί τα 10 ευρώ. Το στρέμμα, για την ξηρασία του 2007 με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, κάτι που αρνείται όμως η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.
Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες τονίζουν ότι συνεχιζουν τον αγώνα τους και σύντομα θα αποκλείσουν και το τελωνειο Δοίράνης.