Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:53:54 πμ
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 20:44

Συνέρχονται οι αγρότες ενόψει κινητοποιήσεων

Κρίσιμη μέρα για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων η Δευτέρα καθώς συνέρχονται οι αγροτοσυνδικαλιστές σε ολόκληρη την χώρα για να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματα της αντίδρασής τους.


Η φορολόγηση και το ασφαλιστικό τους καθεστώς είναι τα σημεία τριβής με την κυβέρνηση, αφού οι αγρότες διαμαρτύρονται για υπέρμετρη φορολόγηση και παράλληλη αύξηση των ασφαλίστρων σε μια εποχή όπου η κρίση και οι καιρικές συνθήκες έχουν πλήξει το εισόδημά τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη κατέφθασαν στα χέρια των υπόχρεων αγροτών τα συμπληρωματικά εκκαθαριστικά με το πρόσθετο βάρος της προκαταβολής φόρου στο 55%.
Σύμφωνα με αποφάσεις των οργάνων τους οι αγρότες θα συνέλθουν σε όλες τις πρωτεύουσες νομών για να καθορίσουν τον τρόπο και τον χρόνο της αντίδρασής τους.
Παρόμοια σύσκεψη θα οργανωθεί και στο Κιλκίς με τη συμμετοχή συνδικαλιστών γεωργών και κτηνοτρόφων με πρωτοβουλία των οικείων συλλόγων.
Παρότι η εμπειρία των τελευταίων ετών αναφορικά με τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων υπήρξε απογοητευτική, οι αγροτοσυνδικαλιστές ευελπιστούν ότι φέτος υπό το βάρος των πιεστικών προβλημάτων ρευστότητας θα αλλάξουν στάση και θα διαδηλώσουν την αντίδρασή τους μαζικά στους δρόμους του νομού.