Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:01:27 μμ
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:05

Τελευταίο πανελλαδικά το Κιλκίς για επιδοτήσεις

Οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύθηκαν και οι αγρότες του νομού μας θα είναι οι τελευταίοι στη χώρα που θα πληρωθούν το υπόλοιπο των επιδοτήσεών τους! Κι αυτό γιατί οι διαδικασίες ψηφιοποίησης και καθυστέρησαν και είναι γεμάτες λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν. Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φλωρίδη στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στο νομό βρίσκονται δέκα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο να γίνει γρήγορα η επιδιόρθωση των λαθών, με την ελπίδα μήπως και οι αγρότες μας πληρωθούν λίγο πριν το Πάσχα!
Τις ημέρες αυτές οι αγρότες όλης της χώρας πληρώνονται το υπόλοιπο των επιδοτήσεών τους και οι μόνοι που δεν φθάνουν στα ταμεία της ΑΤΕ είναι οι αγρότες των νομών Κιλκίς Ροδόπης και Λακωνίας, με το Κιλκίς να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση. Υπολογίζεται από τις διορθώσεις στο σύστημα, στην Αθήνα έχουν φθάσει μόλις το 30%, ενώ αυτήν τη στιγμή το σύστημα είναι κλειδωμένο και δεν επιδέχεται νέες διορθώσεις.
Συνολικά εκτιμάται πως οι αγρότες του νομού μας έχουν να παίρνουν το 50% των επιδοτήσεών τους, δηλαδή 15 εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για μεγάλο χρηματικό ποσό, που θα δώσει μια ανάσα και στους αγρότες μας, αλλά και στην τοπική οικονομία, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη, αφού για τους εμπόρους μας ακόμη και την περίοδο των εκπτώσεων η κίνηση στην αγορά ήταν υπέρμετρα υποτονική.
Για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό η διοίκηση του Συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων Ν. Κιλκίς θα έχει σήμερα συνάντηση με τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα και να εξετάσει στη συνέχεια τη στάση που θα κρατήσει.