Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:36:09 πμ
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:39

Την Τρίτη η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Την Τρίτη οι δικαιούχοι αγρότες θα δουν τους λογαριασμούς τους στην ΑΤΕ «φουσκωμένους» καθώς θα πιστωθούν με τα ποσά της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότηση). Δεν θα ξενοιάσουν όλοι. Η εικόνα που καταφάνηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύστερα από την αποστολή των στοιχείων από την ΕΑΣ Κιλκίς που διαχειρίστηκε το σύστημα ΟΣΔΕ δείχνει ότι τα λάθη διορθώθηκαν σε ποσοστό 80% και είναι το ποσοστό που θα πληρωθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου.
Αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης από την καθημερινή επικοινωνία του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικοινία που απέφερε την αποστολή των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Κιλκίς και με την βοήθεια των οποίων επιταχύνθηκε το έργο της διόρθωσης των λαθών ώστε να καταστεί δυνατή η εξόφληση έστω με καθυστέρηση δυο εβδομάδων από την υπόλοιπη χώρα.
Για το 20% που υπολείπεται κάποιες πληροφορίες επιμένουν ότι κι εκεί η εικόνα γρήγορα θα φωτιστεί και εκφράζεται η αισιοδοξία πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο για να εξοφληθεί η επιδότηση.
Το βέβαιο είναι πως από τη φετινή τραυματική χρονιά οφείλουν να λάβουν μαθήματα και να καταστούν σοφότεροι όλοι όσοι ενεπλάκησαν. Για να γίνουν τα παθήματα των άλλων μαθήματα για εκείνους.