Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:21:25 μμ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 23:42

Χαριστική βολή στους κτηνοτρόφους. Κόπηκαν από την ενιαία ενίσχυση

provata
Οι κτηνοτρόφοι του νομού αποκλείονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την ενιαία ενίσχυση επειδή τα χωράφια που νοικιάζουν για να νομιμοποιήσουν την κτηνοτροφική τους εγκατάσταση βρίσκονται (πολλά εξ αυτών και κυρίως στην επαρχία Κιλκί) σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων!
Πανικόβλητοι οι κτηνοτρόφοι του  νομού διαπίστωσαν από χθες το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε η πίστωση των λογαριασμών τους με το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ότι τα ποσά που μπήκαν στους λογαριασμούς τους ήταν ελάχιστα και  κοντά στο 10% όσων υπολόγιζαν. Κι όταν απευθύνθηκαν, μαζί με τις υποστηρικτικές υπηρεσίες της  ΕΑΣ Κιλκίς – στον ΟΠΕΚΕΠΕ άκουσαν με έκπληξη ότι κόβονται από την ενίσχυση επειδή τα χωράφια που νοικιάζουν για να δικαιολογήσουν την κτηνοτροφική τους μονάδα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από αυτήν.
Είναι μια καινοφανής διάταξη, αγνώστου προελεύσεως που εφαρμόζεται χωρίς καμιά προγενέστερη ενημέρωση σε όλη τη διαδικασία του ΟΣΔΕ και πρακτικά στερεί από περίπου 1600 κτηνοτρόφους του νομού ποσά που αν δεν ξεπερνούν, αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.
Ανάστατοι λοιπόν οι κτηνοτρόφοι αναζητούν τρόπο να προασπιστούν τα συμφέροντά τους από μια Πολιτεία κι έναν οργανισμό που τους εμπαίζουν ωσάν να επιδιώκουν να δώσουν την χαριστική βολή στην πνέουσα τα λοίσθια κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας.