Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:55:48 μμ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 14:07

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Αρδευτικό Έργο των Μουριών για 2.150 στρέμματα

Υπεγράφη σήμερα, μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς και του αναδόχου, παρουσία μελών του ΤΟΕΒ Μουριών η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Αρδευτικού Δικτύου στην Τ.Κ. Σταθμού Μουριών».

 

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 2.189.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στη Δράση 4.3.1., του Υπομέτρου 4.3 του Μέτρου 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για την ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών γεωργικής γης συνολικής καθαρής έκτασης 2.150 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, το υπό κατασκευή έργο αφορά το δίκτυο διανομής του νερού στις αρδευτικές μονάδες από τη δεξαμενή τροφοδοσίας. Στην περιοχή υπάρχει ήδη κατασκευασμένο δίκτυο κύριων αγωγών μεταφοράς νερού το οποίο προβλέπεται να καταργηθεί, λόγω της παλαιότητας τους και των συχνών λειτουργικών προβλημάτων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαέξι (16) μήνες από σήμερα, ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ οι εργασίες εκ μέρους του αναδόχου θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο, με τη λήξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε:

«Με την υπογραφή της σύμβασης υλοποιείται  ένα έργο που στόχο έχει να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή προχωρώντας σε συντήρηση και αποκατάσταση σημαντικών βλαβών στο δίκτυο , το οποίο κατασκευάστηκε το 1970.Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών και να αναφερθώ στον αείμνηστο Γιώργο Κούπενο που χάθηκε πρόωρα, καθώς πρώτος αυτός οραματίστηκε το συγκεκριμένο έργο».