Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:36:00 μμ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:22

Ζημιές σε καλλιέργειες του Νομού λόγω προσβολής από το πράσινο σκουλήκι

gkountenoudis
Επιστολή προς τον υπουργό Γεωργίας απέστηλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης αναφέροντας τις ζημιές σε καλλιέργειες του Νομού λόγω προσβολής από το πράσινο σκουλήκι.
Στην επιστολή αναφέρεται:
“Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. Α8030/25-09-2012 εγγράφου που σας έχουμε αποστείλει, σας ενημερώνουμε ότι μετά από επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την υπηρεσία μας, κατά την συγκομιδή των βαμβακιών και  τον έλεγχο τιμολογίων παράδοσης στα εκκοκκιστήρια, διαπιστώθηκε μειωμένη παραγωγή λόγω των προσβολών από το πράσινο σκουλήκι. Οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού παρά τις προσπάθειές τους και τις δαπάνες που κατέβαλαν, για την καταπολέμηση του  πράσινου σκουληκιού, τελικά η ποσότητα βαμβακιού που συνέλλεξαν δεν καλύπτει την συνδεδεμένη ποσότητα.
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής μας, ώστε αφενός να μην χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση και αφετέρου να υπάρξει πλήρης οικονομική αντιστάθμιση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του προβλήματος.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση θα ήταν χρήσιμη ώστε να επέλθει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.”