Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 2:12:21 πμ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 23:02

572 εκατομμύρια λιγότερα για Υγεία, 10 δισ. για τα εξοπλιστικά, στον νέο προϋπολογισμό!

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει στην χώρα μας, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ασφυκτιούν και είναι κοντά στην κατάρρευση, της Αττικής βρίσκονται στα όριά τους, της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας είναι στον «αναπνευστήρα» και χωρίς ΜΕΘ Covid, την στιγμή που μετράμε καθημερινά δεκάδες διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει 572 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες υγείας μέσω του κρατικού προϋπολογισμού!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που την Άνοιξη υμνολογούσε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, υποσχόταν την ενίσχυσή του και χειροκροτούσε του Υγειονομικούς.
Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση προϋπολογίζει 10,3 δις για την αγορά όπλων. Όχι το ξεκαθαρίζουμε. Δεν είμαστε υπέρ του να μείνουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας χωρίς τον απαραίτητο οπλισμό. Είμαστε όμως εναντίον να αγοράζουμε όπλα «κατά παραγγελία» τα οποία έρχονται να προστεθούν, ουσιαστικά στο οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ, στο όνομα της προάσπισης των συνόρων μας. 
Το ζούμε έτη και έτη. Όποτε θέλουν να μας πουλήσουν τα οπλοστάσια που θέλουν, βάζουν τον Τούρκο (που σήμερα λέγεται Ερντογάν) να στρέφει το… λιλί του εναντίον μας και να απειλεί…
Τι προμήθεια όπλων αφορούν τα 10,3 δις;
1) Την αγορά 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Το κόστος της προμήθειας των 18 μαχητικών έκδοσης Rafale F3R στα 1,7 δις ευρώ. Ωστόσο θα δοθούν αλλά 300 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση οπλικών συστημάτων για τα συγκεκριμένα μαχητικά και ειδικότερα τα βλήματα «Meteor» και τους πυραύλους «MICA NG». Το σύνολο της αγοράς δηλαδή θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ!
2) Τη σχεδιαζόμενη αγορά 18-24 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.  Σύμφωνα με την αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin Co η αγορά κάθε αεροσκάφους F-35 Stealth τύπου Joint Strike Fighter θα κοστίζει: 82,4 εκατομμύρια δολάρια το 2020, 79,17
3) Την αγορά τεσσάρων φρεγατών από τις ΗΠΑ εκατομμύρια δολάρια το 2021 και 77,9 εκατομμύρια δολάρια το 2022!!!
4) Αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Υ.Γ1: Εάν δαπανούσαν 5% λιγότερα από τα προβλεπόμενα χρήματα για τα προγράμματα των εξοπλιστικών θα ήταν αρκετά, για να μην κόψουν ούτε ένα ευρώ (1) από την υγεία για το 2021! 
Υ.Γ2: Το κόστος κατασκευής μίας κλίνης ΜΕΘ ένα ποσό μεταξύ 50.000 έως 150.000 ευρώ η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ για να φτάσει περίπου τον μέσο όρο στην Ευρώπη. Εάν χρησιμοποιηθούν οι 81 κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, το κράτος για κάθε χρόνο θα πληρώνει πάνω από 20εκ.ευρώ. Όσα για να προσληφθούν 1500 υπάλληλοι μόνιμοι που θα άνοιγαν τις 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων και θα περίσσευαν οι μισοί για άλλες ανάγκες των Νοσοκομείων. Η πρόβα συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα στοιχίζει ακριβά.

 

Οι «Πατριώτες της «Χρυσής Αυγής»
Οι τάχαμ πατριώτες, οι εθνικαράδες της ναζιστικής, φασιστικής «Χρυσής Αυγής» που τραμπούκιζαν, τρομοκρατούσαν, χτυπούσαν κόσμο, δολοφόνησαν και εντέλει, κατέληξαν στη φυλακή, μετά από μία δίκη που χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση ως ένα από τα ορόσημα της χρονιάς που κλείνει, και ως ένα από τα γεγονότα που έκανε όλους τους δημοκράτες του τόπου να χαμογελάσουν εν μέσω πανδημίας. Αυτοί λοιπόν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν τις ξέρει ο κόσμος που αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ποιο δηλαδή; Ότι πατριώτες δεν ήταν ποτέ. Ούτε είχαν στο μυαλό τους το συμφέρον της χώρας τους. Οι χρυσαυγίτες συστηματικά ψήφιζαν στο ελληνικό κοινοβούλιο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και κρύβονταν πίσω από την εθνική τους "φορεσιά", ξερνώντας μίσος.
Ένα από αυτούς λοιπόν ο Λαγός που βρίσκεται ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, παρά την σε βάρος του καταδίκη, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.. ψήφισε κατά των κυρώσεων στην Τουρκία Yπενθυμίζεται οτι καταδικάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από τους απογόνους των δοσίλογων του τόπου. Άλλωστε όπως έλεγε και ο εν Ελλάδι φυρερίσκος, " (μαζί με την ελληνίδα Εύα Μπράουν), είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945".
Πηγές: (Μερικά στοιχεία από «Ημεροδρόμο»).