Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 7:58:47 πμ
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 22:51

Αντικομμουνισμός και αντικομμουνιστές

Ώπα, αποκαλύφθηκε ο μέγας ιστορικός κ. Αγτζίδης, ο βραβευθείς από την Ακαδημία Αθηνών (Ο Βάρναλης έλεγε γι αυτούς που τιμούσε η Ακαδημία: καλά τον κάνανε, πάει ψόφησε κι αυτός, μύρισε πτωματίλα), ο οποίος κ. Αγτζίδης συμμετείχε, μεταξύ άλλων και στην επιτροπή για την “Ελληνική Ταυτότητα” που οργάνωσε ο Χριστόδουλος.


Τι ωραίο λεξιλόγιο! Τι υψηλού επιπέδου προσωπικοί χαρακτηρισμοί! Επιλέγω μερικούς. Διαβάστε:
-«Απατεωνιά ψευτών απατεώνων και πλαστογράφων».
-«Κακοήθης τύπος αρκείται σε ανθρωποφαγικά ουρλιαχτά και συκοφαντίες».
-«Αμαθής τύπος».
- «Κουτοπονηριά και τη συνειδητή πλαστογραφία»
Το τελευταίο αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο του δικού του κειμένου που χρησιμοποίησα στο άρθρο μου, που ισχυρίζεται ότι δεν είναι δικό του και το θεωρεί (το γράφω κατά λέξη): «Λίβελλο, (λέει) εναντίον μου χρεώνοντάς μου ένα κείμενο το οποίο ουδέποτε ειπώθηκε ή γράφτηκε και αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των απόψεων και των θέσεών μου. Και είναι μια πράξη που την κάνει εντελώς συνειδητά, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι για να κατηγορήσει κάποιον θα πρέπει πρώτα να του φορτώσει αυθαίρετες κατηγορίες».

 Παραθέτω λοιπόν ολόκληρο το κείμενο που ισχυρίζεται ότι δεν είναι δικό του!
{Όταν ο Στάλιν βασάνιζε τα παιδιά των Ποντίων και τα εκτελούσε!
22 Δεκ 2013
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα βασανιστήρια του κομμουνιστικού καθεστώτος στα παιδιά των Ποντίων και την εθνοκάθαρση του  Στάλιν. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ  υπερασπίζονται σήμερα εν έτη 2013 ακόμη τέτοια εγκλήματα μόνο και μόνο επειδή τα έκανε ο σύντροφος πατερούλης.
'Το 1937 εκδόθηκε διαταγή, η οποία επέτρεπε τη σύλληψη παιδιών ως 12 ετών και την καταδίκη τους, ακόμα και με τις βαρύτερες ποινές. Αυτή η διαταγή διευκόλυνε την εξόντωση των παιδιών των “εχθρών του λαού”. Τα παιδιά των συλληφθέντων οδηγούνταν σε ορφανοτροφεία. Αναγκάζονταν να αλλάξουν το όνομά τους, αρνούμενα έτσι τους κατάδικους γονείς τους. Αν δε δέχονταν την αλλαγή του ονόματος, τα κακομεταχειρίζονταν και τα περνούσαν από δίκη, σαν “παιδιά εχθρών του λαού” ή σαν “συγγενείς εχθρών του λαού”. Ανήλικοι βασανίστηκαν σκληρά για υποτιθέμενη συμμετοχή τους σε συνωμοσίες. Υπήρχαν περιπτώσεις ανηλίκων, 16-17 χρόνων, που δικάστηκαν και εκτελέστηκαν. Ορισμένες φορές, ενώ η ποινή ήταν 2-3 χρόνια φυλάκιση, τελικά παρέμειναν έγκλειστοι για 15-20 χρόνια.
Οι διώξεις κατά των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκαν με εθνικά κριτήρια. Μεγάλες περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό εκκαθαρίστηκαν. Δεν εξαιρέθηκαν από τις διώξεις ούτε τα μέλη του κόμματος. Χιλιάδες Έλληνες εκτελέστηκαν με την κατηγορία του “εχθρού του λαού” ή εξορίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας. Τα κύρια επιχειρήματα των κατηγόρων ήταν ότι υποστήριζαν πολιτικά το “τροτσκιστικο-μπουχαρινικό κέντρο” και ότι συμμετείχαν σε μυστικές οργανώσεις, με στόχο “την ανατροπή της σοβιετικής εξουσίας και την εγκαθίδρυση ελληνικής δημοκρατίας στα νότια παράλια της Ρωσίας”. Οι ομολογίες αποσπάστηκαν με φρικτά βασανιστήρια. Η εφημερίδα Κόκκινος Καπνας, δίνει τη πληροφορία ότι ομάδα Ελλήνων φοιτητών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που έδρευε στο Σοχούμι της Αμπχαζίας, συνελήφθη με την κατηγορία των “αντεπαναστατικών στοιχείων” για “τροτσκιστικο-μπουχαρινική δράση”.
Το σύνολο σχεδόν της ελληνικής διανόησης, ακόμα και τα μέλη του κόμματος, εξοντώθηκαν.'
Απόσπασμα από τη μελέτη του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη}

Το παραπάνω κείμενο είναι αναρτημένο από το 2013 σε δεκάδες Blogs χωρίς να καταγγελθούν από τον κ. Αγτζίδη. Να μερικά:


Το άρθρο μου με τίτλο: «Προς ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-να τον έχετε να τον χαίρεστε τον κ. Βλάση Αγτζίδη», έγινε με αφορμή τη χιλιοειπωμένη, χυδαία και παντελώς ατεκμηρίωτη αντικομμουνιστική προπαγάνδα του κ. Βλ. Αγτζίδη, αυτού του οχετού που εκτοξεύει επί χρόνια τώρα παρουσιάζοντάς τον κάθε φορά ως «αποκάλυψη», αυτής της μπουρδο-σταλινολογίας που έχει αναγάγει σε «επιστήμη» και μάλιστα «ιστορική».
Ομως, η σταλινολογία είναι τόσο παλιά και σάπια, που όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι στις μέρες μας να την αναβιώσουν, να την καλλωπίσουν και να την επαναλανσάρουν στη μόδα, δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσοσμία που αποπνέει. Είναι καταφανέστατη σ’ αυτήν η επιρροή του αμερικανικού ψυ-χροπολεμικού αντικομμουνισμού.
Υπάρχουν, για παράδειγμα,  απόψεις που παρουσιάζουν την Εθνική Αντίσταση ως λίγο πολύ “κόκκινη τρομοκρατία”!!!
Πρόκειται για συνειδητή   διαστρέβλωσή  με σκοπό την συκοφάντηση. Εκεί είναι και η ένστασή μας με τον κ. Αγτζίδη και όλους τους όμοιούς του και αυτά καταγγέλλουμε και αντικρούουμε.
Τι κρίμα! ο κ. Βλάσης Αγτζίδης γεννήθηκε πολύ όψιμος. Έπρεπε να είχε γεννηθεί την δεκαετία του 20, άντε του 30, θα είχε πιο καλή δράση. Με την πένα δεν λέει τίποτα. Τον ξεπέρασαν άλλοι. Δεν παίρνει μετάλλιο στον αντικομουνιστικό αγώνα.
Μέσα στις ιστοριούλες που εξυφαίνει ο κ. Αγτζίδης παρουσίασε τον Πουλιόπουλο να διαγράφεται το 1923!!! Τον Πουλιόπουλο! Που εκλέχθηκε γραμματέας του ΚΚΕ το 1924!!!! Τον μπλέκει με τον Μπεναρόγια με τον οποίο δεν είχαν καμία σχέση, ισχυρίζεται ότι δολοφονήθηκαν από την ΟΠΛΑ” ενώ  ο Μπεναρόγια πέθανε στο Ισραήλ, ο δε Πουλιόπουλος εκτελέστηκε από τις Ιταλικές δυνάμεις κατοχής.
Και όλα αυτά τα γράφουν και τα λένε, όλοι οι «Αγτζίδηδες» χωρίς σεβασμό στην ιστορία του ΚΚΕ και τις θυσίες χιλιάδων κομμουνιστών (εκατομμυρίων ανά τον κόσμο) που έδωσαν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον για ΟΛΟΥΣ. Η “μαύρη ιστοριογραφία” του κ. Αγτζίδη (και κάθε κ. Αγτζίδη)  προσβάλλει τη μνήμη τους με τον χειρότερο τρόπο, και αυτό για μικρο-παραταξιακά οφέλη, στα πλαίσια ενός προσφυγοπατερισμού που έχει ρημάξει τους πρόσφυγες από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους.
Και να κλείσω σε πρώτο πρόσωπο:
Δεν με θίγουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί σου Βλάση Αγτζίδη. Αλίμονο αν με έθιγες και εσύ τώρα…
Να συνεχίσεις να κάνει αυτό που κάνεις, από το οποία εξοικονομείς τα προς το ζειν αναγκαία (άξιος ο μισθός σου). Και εμείς όποτε το κρίνουμε θα σε αποκαλύπτουμε και θα σε ξεμπροστιάζουμε. Και στο λέω καθαρά: θα υπερασπιζόμαστε το Κόμμα μας, τη Σοβιετική Ένωση και με περηφάνεια το Σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε και που γνώρισε η ανθρωπότητα στον 20ο αιώνα με όλη μας την δύναμη για πάντα.
«Ο έχων οπλισμένην την πέναν» και «έχων υποστεί ελαφράν μετατόπισιν εγκεφάλου μετά σπινθηροβόλου σκοτώματος βαρείας μορφής» (σύμφωνα με τα λεγόμενά σου).

 Για την «απάντηση» του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Βιδιαδάκη τώρα:
Εσείς γιατί «σφίγγεστε; Σας θίξαμε γιατί είπαμε ότι πολλοί από αυτούς που έφυγαν απ’ το κόμμα έκαναν και κάνουν αντικομμουνισμό;
Πρώτα-πρώτα τα βαριά στελέχια με πρωταγωνιστή το «Γραμματέα», τον Φουκαράκο (τον Φαράκο). Που τους έκαναν ρόμπες με το να τους βγάζουν στα κανάλια  μέχρι που τους ξεζούμισαν και τους πέταξαν. Έζησα τη διάσπαση και τα μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη και έχω εμπειρία. Το Σεπτέμβρη του 1992 που ήρθα για μόνιμη εγκατάσταση στο Κιλκίς βρήκα μια συγκεκριμένη αισχρή κατάσταση. Επιθέσεις και λασπολόγιση από ραδιόφωνα, εφημερίδες και στην καθημερινή ζωή. Και επειδή είμαι αρχειολάτρης, έχω πολλούς φακέλους με αποκόμματα εφημερίδων και σελίδες σε ηλεκτρονική μορφή για εσάς (και για τον προστατευόμενό σας κ. Αγτζίδη). Σε ένα αφιέρωμα που έκανα με τίτλο «Η ανασυγκρότηση του ΚΚΕ στο ν. Κιλκίς» και δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες μας «Ειδήσεις» και «Πρωινή» με αφορμή το 18ο Συνέδριό μας, έχω γράψει μερικά. Είπαμε για όσους αφορά. Όχι για όλους.
-Μην μπερδεύετε τα πράγματα. Η γενοκτονία που έκαναν οι Νεότουρκοι του Κεμάλ την περίοδο 1915-1923 ενάντια στους Ποντίους, τους Θράκες και τους Μικρασιάτες (οι Θράκες υπέστησαν  γενοκτονία και από τους Βουλγάρους) δεν έχει καμία με την τάχα γενοκτονία από τον Στάλιν στα τέλη της δεκαετίας του 30, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι ιστορικοί-ανιστόρητοι μπουρδοσταλινολόγοι.
-Βεβαίως δική σας υπόθεση είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων σας, αλλά και εμείς και όλος ο κόσμος έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τις επιλογές σας. Δεν κατάλαβα στο απυρόβλητο είστε; Τι καθεστωτική αντίληψη είναι αυτή; Αλαζονεία της εξουσίας; Εδώ «σκοτωθήκατε» στην Νομαρχιακή σας για τη συγκρότηση τους…

Τι είναι αντικομμουνισμός; Να και ένα κείμενο που δεν είναι βγαλμένο από τα «τσιτάτα» του ΚΚΕ, ούτε από τα «υπόγεια» του Περισσού, όπου «χορεύουν τα φαντάσματα του παρελθόντος (που προφανώς σας τρομάζουν)».
Αντικομμουνισμός είναι το σαρδόνιο γέλιο των χορτασμένων, είναι το άλλοθι των δειλών, το αλάτι των άνοστων επαναστατών, το επιχείρημα των άσχετων και ανίδεων, είναι η καταφυγή των αναθεωρητών της ανάγκης και υποχρέωσης για αντίσταση και αγώνα, τον χρησιμοποιούν όσοι φτύνουν εκεί που πρώτα έτρωγαν.
Αντικομμουνισμός είναι η δόλια βρώμικη τακτική σπίλωσης όσων παλεύουν να τελειώσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι η τροχοπέδη στην εξέγερση των καταπιεσμένων, των αδικημένων, είναι το το κερασάκι του φασισμού. Είναι η μέθοδος ανέλιξης όσων δεν έχουν τη λύσσα να παλέψουν για να γίνουν αφεντικά στη θέση των αφεντικών και προτιμούν τη θέση των κλακαδόρων. Επομένως αντικομμουνιστές είναι και εκείνοι που θα 'θελαν αλλά δεν μπορούν να βρίσκονται στη θέση των εκμεταλλευτών, στη θέση όσων αξιοποιούν την εργασία άλλων ανθρώπων για το δικό τους συμφέρον. Αντικομμουνισμός είναι η εύκολη, ανέξοδη, πληρωμένη διαδικασία προσφοράς υπηρεσίας στους φονιάδες των λαών, στους σφαγείς όσων αντιστέκονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. Ο αντικομμουνισμός χρησιμοποιείται ως κοσμοπολίτικη έκφραση προστασίας των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και των λακέδων της. Ως μοχλός και μανδύας κάλυψης του ψεύδους, της παραχάραξης της ιστορίας των αγώνων των λαών, είναι η προβολή της ανημπόριας των κουρασμένων να υπερασπιστούν αξίες και δίκαια».
Δρ Α. Κακαράς
Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.