Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 3:22:18 πμ
etpa
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 20:59

Βαποράκι των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Ψηφίστηκε από την Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που είχε υπογραφεί στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες από τους μόνιμους αντιπροσώπους των 29 κρατών - μελών το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στην ιμπεριαλιστική συμμαχία ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».


Και τι δεν ακούστηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Καλά τους παλιούς ΝΑΤΟλάγνους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. τους ξέρουμε εδώ και χρόνια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ολα τα είχε ο μπαξές των «επιχειρημάτων» που χρησιμοποίησαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι για να δικαιολογήσουν το ζήλο τους στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στα Βαλκάνια, με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.
Όπως το ότι το ΝΑΤΟ «δεν είναι αυτό που ήταν» και ότι πλέον δεν εκφράζει κατ' αποκλειστικότητα τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό… Βέβαια, ανάμεσα στα πολλά αντιδραστικά και επικίνδυνα, ακούγονται και ορισμένα φαιδρά, όπως ότι «δεν υπάρχει αντιιμπεριαλιστικό "όχι" στη συμφωνία», ότι με τη συμφωνία «η Ελλάδα εξάγει σταθερότητα» και άλλα παρόμοια. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε το καλύτερο «βαποράκι» των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, αυτό που πετυχαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να «ξεπλένει» το ΝΑΤΟ και τη βρώμικη δράση του. Οχι μόνο το αιματοβαμμένο παρελθόν του, αλλά κυρίως τα δολοφονικά του σχέδια για το άμεσο μέλλον, στα οποία η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει μέχρι τα μπούνια.

Δεν θα σχολιάσω άλλο. Απλά θα παραθέσω αποσπάσματα από την ομιλία του Θανάση Παφίλη στη Βουλή.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η υπογραφή για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έχει αίμα και όχι μελάνι
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε αμερικανοΝΑΤΟικό πρωταθλητή, στον καλύτερο συνήγορο της πιο δολοφονικής μηχανής που γνώρισε η ανθρωπότητα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του στη Βουλή. Με αφορμή την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο Θ. Παφίλης σημείωσε: «Συγχαρητήρια προβιβαστήκατε σε αμερικανοΝΑΤΟικό φερέφωνο, εξετελέσθη η αποστολή, οι μάσκες έπεσαν».
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, υπογράμμισε πως «οι φονιάδες που λέγατε -υποκριτικά ή όχι- μετατράπηκαν σε παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας», προσθέτοντας πως οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι, οι εγκληματίες κατά των λαών φέρνουν ασφάλεια για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για την κυριαρχία τους. «Αυτούς υπηρετείτε», συνέχισε, αναφερόμενος στις σιδερόφρακτες στρατιές του ΝΑΤΟ που έχουν απλώσει ένα θανατηφόρο δίχτυ για το λαό, δίχτυ προστασίας του κεφαλαίου. Όπως είπε, η ιστορία του ΝΑΤΟ αλλά και το παρόν του είναι επεμβάσεις, πραξικοπήματα, βρώμικος και καταστροφικός πόλεμος, διάλυση χωρών, μαζικές δολοφονίες, πρόσφυγες, πνιγμένα παιδιά, άνθρωποι στη θάλασσα. Στον βρώμικο πόλεμο εναντίον της Σερβίας βομβάρδισε από αέρος και από μακριά γιατί ήξεραν ότι εάν κατέβαιναν να κάνουν χερσαίο πόλεμο θα τους είχαν λιανίσει οι Σέρβοι. Και όπως ήξεραν ότι ο Γιέλτσιν τους πούλησε τους Σέρβους, αφού δεν τους έδωσε τους αντιαεροπορικούς πυραύλους που είχε υποσχεθεί., τους βομβάρδισαν με όπλα της υψηλότερης τεχνολογίας, με αέρια νεύρων, με βόμβες που περιείχαν ουράνιο, με μαύρα ναπάλμ, με χημικά που επιφέρουν στείρωση, με χημικά που δηλητηριάζουν τις σοδιές. Βομβάρδισαν σχολεία. «αυτό είναι το ΝΑΤΟ που σήμερα το υμνείτε».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ύπουλα τοξική για τη νέα γενιά, γιατί της λέει να υποταχθεί στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, υιοθετώντας όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί απομόνωσης κλπ. Μάλιστα, τολμάνε και βάζουν στο στόμα τους τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη «που εκτελέστηκε με εντολή του Πάιατ της εποχής», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «όσο πλυντήριο και να γίνεστε, είναι τόσο πολύ το αίμα, η αδικία, η απανθρωπιά που βαραίνει το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό συνολικά, που δεν μπορείτε να το ξεπλύνετε». Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως η υπογραφή στο πρωτόκολλο ένταξης έχει πολύ αίμα, είναι «κόκκινη από το αίμα των λαών» η υπογραφή που θα βάλετε όλοι, και «θα σας κυνηγήσουν οι επόμενες γενιές, θα σας γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα».
Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ασκεί «φιλειρηνική» εξωτερική πολιτική, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει φιλειρηνική χώρα που να είναι σπαρμένη με ΝΑΤΟικές βάσεις. «Κάνατε αυτό που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι, παρότι θα το ήθελαν, δίνοντας καινούργιες βάσεις», είπε, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στόχο. Απαντώντας δε στο «ρεαλισμό» και τον «πραγματισμό» της κυβέρνησης, εξήγησε πως είναι ο ρεαλισμός της υποταγής στο συσχετισμό δύναμης, όμως η ιστορία της ανθρωπότητας, οι κοινωνικές επαναστάσεις και η πρόοδος της κοινωνίας δεν προχώρησαν από τους «ρεαλιστές».
«Εσείς, λοιπόν, με τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, με τους φονιάδες των λαών. Εμείς με τους λαούς. Εσείς με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμείς με την ανατροπή της αυτό είναι το αριστερό κομμουνιστικό όχι», κατέληξε ο Θ. Παφίλης.
10-2-2019