Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 5:05:46 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 21:22

Δημόσια Περιουσία στο «Υπερταμείο» ως εγγύηση προς τους δανειστές!

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Αρχαιολογικοί χώροι και άλλα πολιτιστικά-ιστορικά μνημεία έχουν μεταβιβαστεί στην ΕΕΣΥΠ (σ.σ. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), το γνωστό ως "υπερταμείο ". Η μεταφορά των 10.119 δημόσιων ακινήτων σ' όλη τη χώρα έγινε κατόπιν εισήγησης από την ΕΕΣΥΠ. Για το σκοπό αυτό, η ΕΕΣΥΠ ανέλυσε τα στοιχεία ακινήτων του Δημοσίου από τις διαθέσιμες βάσεις (συμπεριλαμβανομένου και του Κτηματολογίου) και υπέβαλε τη σχετική εισήγηση στο υπουργείο Οικονομικών, βάσει της οποίας εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση».


Η ενέργεια αυτή, παρά τις αρχικές διαψεύσεις, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πρωταθλήτρια κυνισμού, πρόθυμη να πουλήσει τα πάντα και να παραδώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους, για εκμετάλλευση, την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά μας, προκειμένου να υπηρετήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Η απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί ένα εργαλείο αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων με μπούσουλα την κερδοφορία του κεφαλαίου, που «αξιοποιεί» τις υποδομές για να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούνται επενδυτικοί όμιλοι (το 50% από τα κέρδη του πηγαίνει για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους και το άλλο 50% κατευθύνεται σε «επενδύσεις», με γνώμονα την κερδοφορία των μεγαλομετόχων).
Την πρώτη ευθύνη φέρνει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την πολιτική του ξεπουλήματος και των «ασημικών της χώρας» αλλά και όσοι ταυτίζονται στρατηγικά στο συγκεκριμένο θέμα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, αν και σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης, αλλά και φορείς που δεν αντέδρασαν και δεν αντιδρούν.

 

Στο «σφυρί» δημόσια περιουσία και στο Κιλκίς
Στο ρεπορτάζ των εφημερίδων μας, που πρώτες δημοσιοποίησαν και «σήκωσαν» το θέμα για τον νομό, γράφαμε: «Φαντάζει σχεδόν ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. 121 δημόσια ακίνητα στα όρια του Δήμου Κιλκίς μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο ως εγγύηση προς τους δανειστές αν η χώρα μας δεν εξοφλήσεις τα δάνεια προς αυτούς!»
Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων μας αναφέραμε μερικά από τα ακίνητα. Κρατηθείτε…
Παλιά Νομαρχία, Αυστροελληνική, Δίδυμες Καπναποθήκες, πλατείες, νεκροταφεία, ΚΤΕΟ, ακόμη και το 8ο Δημοτικό Σχολείο!!! Και…ο έλεγχος για την συμπλήρωση του καταλόγου της ντροπής συνεχίζεται.
Θα υπάρξουν τοπικά αντιδράσεις;

 

Η στα μουλωχτά ρύθμιση-πρόκληση
Είναι αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που επιχείρησε να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής στα μουλωχτά ρύθμιση - πρόκληση, η οποία προέβλεπε την αύξηση των ήδη υψηλών αποδοχών των προέδρων, των διευθυνόντων ή εντεταλμένων συμβούλων των δημόσιων εταιρειών και των θυγατρικών τους που έχουν περάσει στο «Υπερταμείο», ως επιβράβευση για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην εφαρμογή αυτής ακριβώς της πολιτικής, του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει την αύξηση των αποδοχών δεκάδων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιρειών από 4.631 ευρώ σε 7.483 ευρώ.
Και μπορεί η ρύθμιση να αποσύρθηκε προσωρινά μετά τη θύελλα αντιδράσεων, αλλά το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του υποστηρίζει την τροπολογία, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την ξαναφέρει!
Εδώ, την στιγμή που ο λαός υποφέρει, ταιριάζει η αθυρόστομη λαϊκή ρήση: «Ο κόσμος καϊγετάϊ κάϊ το μοϊνί χτενιζετάϊ» που απέδωσε με ερασμιακή προφορά ο αξέχαστος Χάρρυ Κλυνν…
30-9-2018.