Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 9:20:03 μμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 22:56

ΕΛΑ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ...

Του Θεόδωρου Παυλίδη
Διαφημίζοντας τα λουκάνικα συγκεκριμένης εταιρίας, ο νεαρός παρουσιαστής λέει.
--- "Στη Γερμανία τα λένε λουκάνικα Βιέννης, στην Αυστρία τα λένε λουκάνικα Φραγκφούρτης, έλα βγάλε άκρη"
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Ο Βαρουφάκης λέει ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει "να προετοιμάσει μέτρα για την διατήρηση της ρευστότητος, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι, χωρίς να φοβάται ότι αυτός (δηλ. η ΕΚΤ) θα κόψει με την σειρά του την ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες"(δηλ. εμμένει στο ευρώ).


Ο έτερος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Λαπαβίτσας, λέει ότι για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους, πρέπει να έχομε σχέδιο Β αν αρνηθούν το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ ,και δεν μας χρηματοδοτήσουν να πάμε στη δραχμή. (Οι δηλώσεις Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα είναι από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 14-12-20140.
Από την άλλη μεριά, τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνης και Βίτσας, μιλάνε για μονομερείς ενέργειες έναντι της ΕΕ, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Στρατούλης, μιλάει για κούρεμα του χρέους κ.λπ. Και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτάνε πως θα εξοφληθεί το χρέος αν οι δανειστές μας (ΕΕ) δεν δεχθούν το κούρεμα, ο Στρατούλης αποφεύγει να απαντήσει προσφεύγοντας σε υπεκφυγές του τύπου "θα δούμε, θα προβληματίσουμε τους Ευρωπαίους, θα αναπτυχθούν μέχρι τότε νέες ισορροπίες και συσχετισμοί με τις αριστερές δυνάμεις του νότου και μπλα μπλα και μπλα μπλα" (¨Ορα συνέντευξη στον Χατζηνικολάου τηλεόραση ΑΛΦΑ 12-12-2014.  Εδώ μιλάμε στον Ενικό) Για την ταμπακέρα, δηλ. την απάντηση στο ερώτημα, ούτε κουβέντα.
Με αυτή λοιπόν την εικόνα στα ηγετικά επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ, έλα βγάλε άκρη, που λέει και ο νεαρός διαφημιστής των ......λουκάνικων. (Για σένα τα λέω έλληνα ψηφοφόρε. Και δεν μίλησα καθόλου για τους Συριζαίους που τρέχουν από πλατεία σε πλατεία και από δικαστήριο σε δικαστήριο για να υπερασπισθούν τα "δίκαια" των λαθρομεταναστών, των τρομοκρατών και των αναρχικών).

 

ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ
Και μια και ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ να σας πω τι μου εξομολογήθηκε προχθές φίλος μου Νεοδημοκράτης. "Ανέκαθεν, όπως ξέρεις Θόδωρε, ψηφίζω Ν.Δ. Δεν ψήφισα ποτέ μου ΠΑΣΟΚ. Και να λοιπόν η κατάσταση της χώρας. Για τις προσεχείς εκλογές αποφάσισα να κάνω την επανάστασή μου. Να γίνω και εγώ ....προοδευτικός. Στο κάτω κάτω σαράντα χρόνια μας κυβερνάνε τα γνωστά πρόσωπα, ας δοκιμάσουμε και μία αριστερή Κυβέρνηση. Έλα όμως, συνέχισε ο φίλος μου, που δεν με αφήνουνε να αγιάσω. ¨Οχι οι συντηρητικοί αλλά οι "προοδευτικοί".  Διάβασα λοιπόν προχθές στην εφημερίδα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (14-12-2014) ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, κάλεσαν στην πόλη τους τον πρέσβη της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντεζ, να τους μιλήσει (στις 12-12-2014) για τις 'επιτυχίες' του μοντέλου  Τσάβες στην Λατινική Αμερική.
Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Συριζαίοι της Καβάλας, ανέφεραν πως "η άνοδος των αριστερών Κυβερνήσεων στην Λατινική Αμερική που ξεκίνησε με την εκλογή Τσάβες το 1998,μας εμπνέει και προσφέρει συσσωρευμένη εμπειρία αριστερής διακυβέρνησης"
Κατόπιν τούτου, συνέχισε ο φίλος μου Νεοδημοκράτης, συνοφρυώθηκα, κούνησα το κεφάλι μου και διερωτήθηκα.  Για στάσου ρε φίλε. Απο ποιά χώρα εμπνέονται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;   Από την Βενεζουέλα που λόγω πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης;  Από την Βενεζουέλα που είναι προβληματική στις διεθνείς οικονομικές της σχέσεις;  Από την Βενεζουέλα όπου οι μισθοί φτάνουν τα 5000 μπολιβάρ δηλαδή τα 70 δολλάρια τον μήνα;  Από την Βενεζουέλα που ο πληθωρισμός της τρέχει με 60%?.¨Οχι όχι δεν θα πάρω, φώναξε ο φίλος μου Νεοδημοκράτης και συμπλήρωσε.
--- Καλά είμαι στην συντηρητικότητά μου. Δεν είναι καιρός για πειράματα. Τι δουλειά έχω εγώ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Διαμαντόπουλο, τον Λαφαζάνη και τους ομοίους τους;

 

ΕΥΓΕ ΜΑΡΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ
Ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τον τίτλο "Λάμνοντας την ιστορία με το άροτρο της πατρικής μνήμης" πρόσθεσε στην ποντιακή βιβλιογραφία η συμπατριώτισσά μας Μαρία Ιωσηφίδου-Αμανατίδου. Σύντομο αφιέρωμα στο βιβλίο, έκανε ο φιλόλογος Ανέστης Ακριτίδης στο φύλλο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς της 19-7-2014. Και λέγω αφιέρωμα, γιατί το κείμενο δεν αποτελεί ούτε κριτική, ούτε παρουσίαση του βιβλίου. Επαινεί απλώς ο γραφέας την φίλη του συγγραφέα και τον περίγυρό της ο οποίος την παραστάθηκε στην συγγραφή του βιβλίου. Ο έπαινος είναι δίκαιος γιατί κάθε προσπάθεια "ξεταφής" της μνήμης, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στην ιστορία των παππούδων, είναι αξιέπαινη. Και η Μαρία με την γλαφυρή πένα της και τις γονικές ευαισθησίες, ξεθαύει τις μνήμες των παππούδων της, που είναι μνήμες και των δικών μας παππούδων.
Δεν γωρίζω γιατί η Μαρία χρησιμοποίησε στον τίτλο του βιβλίου της το αρχαιοελληνικό ρήμα "λάμνω", που σημαίνει κωπηλατώ. Ίσως γιατί έτσι της βγήκε, όπως η ίδια μού εκμυστηρεύτηκε σε τυχαία και σύντομη συνάντησή μας. Ίσως πάλι για να δώσει ποιητική διάσταση στον λόγο της. Γιατί η Μαρία δεν έγραψε ιστορία. ¨Ενα ποιήμα-μνημόσυνο έγραψε στην μνήμη του πατέρα της και μαζί με κείνον ετίμησε τη μνήμη και των δικών μας πατεράδων. Αυτών που από κοινού με τον πατέρα της, βίωσαν τις θηριωδίες τόσο του Νεοτουρκικού, όσο και του Κεμαλικού Κράτους. Ν'ασαι καλά Μαρία καί σύντομα ελπίζω να διαβάσω το δεύτερό σου βιβλίο.
(Διευκρινίζω ότι η Μαρία κατάγεται από την Βυρώνεια Ν.Σερρών, είναι σύζυγος του συμπολίτη μας πολιτικού μηχανικού Γιάννη Αμανατίδη και αδελφή της παλιάς δόξας του ΠΑΟΚ Κώστα Ιωσηφίδη).