Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:45:59 μμ
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 20:33

Φρικάρω!

Γράφει ο δικηγόρος Θεόδωρος Παυλίδης


Ρε παιδιά, εγώ φταίω που φρικάρω κάθε φορά που αντικρίζω στην τηλεόραση  τον Άδωνη και την Σπυράκη;  Ο μεν Άδωνης με ανατριχιάζει που από βέρος ΛΑΟΣ και φανατικός κατήγορος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μετετράπη σε στυλοβάτη του κόμματος και μοναδικό εκφραστή του Αρχηγού (κατέχοντας μάλιστα ύψιστο αξίωμα στο Κόμμα)  Η δε Σπυράκη που από φανατική Πασόκα έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την εικόνα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ποιά; Η Σπυράκη. Έλεος ρε παιδιά. Τόσο γρήγορα ξεχνάτε ποιοί έβριζαν το κόμμα σας;


Επί τέλους αυτό το κόμμα δεν έχει στελέχη και αφήνει την εκπροσώπησή του σε κατάλοιπα των άλλων κομμάτων;

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΕΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ                           
Ο θιασώτης του Οσμανισμού  Ερντογάν, ως Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, την οποία σημειωτέον ίδρυσε το 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ, κάλεσε στο Παλάτι του στην Άγκυρα, 40 κληρονόμους εξ αίματος του τελευταίου Σουλτάνου της Οσμανικής Αυτοκρατορίας Αμπτούλχαμίτ, για να θυμηθούν όλοι μαζί τα 100 χρόνια από την πτώση της Αυτοκρατορίας. Έδωσαν μάλιστα στην εκδήλωση τον  τίτλο: '' Να κατανοήσουμε τον Σουλτάνο Αμπτούλχαμίτ ''
Χαιρετίζοντας τα μέλη του τέως αυτοκρατορικού Οίκου, ο Ερντογάν μεταξύ άλλων είπε:
- '' Κάποιοι στην χώρα μας, χρόνια τώρα εργάζονται να αμαυρώσουν την εικόνα του Σουλτάνου Αμπτούλχαμίτ και επίμονα προσπαθούν να αποδείξουν ότι η ιστορία σ' αυτόν τον τόπο, αρχίζει από το 1923. Όμως η Τούρκικη Δημοκρατία είναι συνέχεια της Οσμανικής Αυτοκρατορίας.''
Αντίθετη βέβαια άποψη είχαν οι Λαϊκιστές του Κεμάλ που γκρέμισαν τους Σουλτάνους οριστικά, κατήργησαν την Βασιλεία (Σουλτανάτο) εξόρισαν τους Σουλτάνους και διέγραψαν κάθε τι που θύμιζε Σουλτάνους και Παλάτι.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και πολιτικός τούρκος Λιβανελί (φίλος του Μίκη Θεοδωράκη) υπερασπιζόμενος την τουρκική δημοκρατία, ξέσχιζε τα ιμάτιά του για να αποδείξει ότι η σύγχρονη δημοκρατία της Τουρκίας, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την Οσμανική, αλλά είναι αντίπαλός της διότι οι τούρκοι ,ως Λαός, υπέστησαν εκ μέρους της Οσμανικής εξουσίας, τα ίδια και χειρότερα από τους άλλους υπόδουλους Λαούς (έλληνες, βουλγαρους, σέρβους, άραβες κλπ)
Oι μελετητές της ιστορίας και βέβαια οι σημερινοί τούρκοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε υψηλούς κυβερνητικούς θώκους βρισκόταν πάντα έλληνες ,σέρβοι, αλβανοί κλπ και σπανίως τούρκοι το γένος.
Πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού οι Οσμανοί (Οθωμανοί) χαρακτήριζαν τους τούρκους  Etrak - bi idrak, δηλαδή οι ανόητοι τούρκοι. (άνευ νοήσεως, άνευ αντιλήψεως τούρκοι) Και ενώ οι αλλογενείς κυβερνούσαν, οι τούρκοι δεν μπορούσαν ουδέ καν να πλησιάσουν στο παλάτι.
Παρά ταύτα ,οι ''ανόητοι '' τούρκοι, επί ημερών Ερντογάν, Νταβούτογλου, Γιλντιρίμ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, επιχειρούν να αναστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία βεβαίως το 1923 γκρεμίσθηκε οριστικά και αμετάκλητα. Με τέτοια όμως πολιτική,  το πιθανότερο  είναι  να επισπεύσουν τις διαμελιστικές τάσεις που επικρατούν στην πατρίδα τους εδώ και χρόνια.

 

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ                        
Μόλις χθες είναι αλήθεια, έπεσε στα χέρια μου, άρθρο του δάσκαλου Σπύρου Καρτσώνη που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ (22-8-2017) και είναι ανηρτημένο στο Ιντερνέτ.
Ο σοβαρός και υπεύθυνος συμπολίτης μας, με το άρθρο του ασκεί κριτική στην εκκλησιαστική παρουσία και κοινωνική συμπεριφορά του τοπικού μας Μητροπολίτη και καταγράφει ένα σωρό ''πως πρέπει' 'θα  ήθελε να δει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τον Δεσπότη του.
Και τούτο, γιατί η τοπική εκκλησία, ως κοινωνία πολιτών, διαπιστώνει διάσταση λόγων και έργων στην συμπεριφορά του τοπικού προκαθημένου της.
Και παραθέτει ο δάσκαλος πλήθος περιστατικών από βίαιες, αλαζονικές και ειρωνικές συμπεριφορές του Μητροπολίτη, σε βάρος πολιτών και ιερέων που πληγώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών.
Πράγματι ο Δεσπότης, με  τα  ''επεισόδια '' της  γυναίκας στην λίμνη Δοϊράνης την ημέρα των Θεοφανείων, με την σύζυγο του τέως Κοινοτάρχη Αγίου Αθανασίου που αποκάλεσε Βουλγάρα, με την χειροδικία του ατυχούς Διάκου, με τους απόστρατους αξιωματικούς, με αυτά που περιγράφει ο Καρτσώνης  κλπ, απομειώνει από μόνος του το κύρος που το πλήρωμα επιθυμεί να απολαμβάνει.
Παραπέρα ο αρθρογράφος, αναφέρεται στα δυσάρεστα τιμολόγια τελέσεως εκκλησιαστικών πράξεων και μυστηρίων (δίκην μπακάλικου, λέω εγώ) καθώς και στην εξευτελιστική της αξιοπρέπειας των φτωχών δισκοφορίας, η οποία εμφανίζεται δήθεν υπό μορφή αγάπης και προσφοράς, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι έργο άνωθεν εντολής, προϊόν ανελέγκτων σκοπών.
Υπενθυμίζω στους αναγνώστες των Σχολίων μου, ότι πέντε μήνες πριν το άρθρο του Καρτσώνη (8-3-2017) είχα αναφερθεί στην συμπεριφορά του Μητροπολίτη και τον είχα καλέσει να τοποθετηθεί επί των ''καταγγελλομένων'' μου. Φυσικά ουδεμιάς απαντήσεως έτυχα.
Ούτε και τώρα περιμένω, ούτε επιθυμώ κάποια απάντηση. Απλά συντασσόμενος με τις ''παρατηρήσεις'' του θαρραλέου Καρτσώνη, υπενθυμίζω στον Δεσπότη μας τις δύο τελευταίες σειρές από το προηγούμενο σχόλιό μου: Η προσφώνηση ''Σεβασμιότατος'', δεν είναι τίτλος, είναι ουσία. Και δεν απονέμεται ex officio, αλλά κατακτάται.
Και ένα ερώτημα των ημερών: Αλήθεια, ποιά είναι η θέση του κ. Εμμανουήλ, στα συλλαλητήρια και το Μακεδονικό;  Εγώ τουλάχιστον δεν την κατάλαβα.

 

ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ
Στις 30-1-2018 ,πέθανε σε βαθειά γεράματα ο φιλόλογος καθηγητής Παν.Μάνος, που με την πολυετή θητεία του στο Κιλκίς, άφησε την εκπαιδευτική σφραγίδα του στον τόπο.
Αν κάτι τον χαρακτήριζε ιδιαίτερα, ήταν ο υπέρμετρος Πατριωτισμός του. Και μόνο γι αυτό ο ''ψηλέας Μάνος '',αξίζει της αγάπης και μνημοσύνης των Κιλκισιωτών και ιδιαίτερα των μαθητών του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.