Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:10:07 μμ
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 21:02

Για τις «συνεργασίες» στις τοπικές εκλογές

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Παρακολουθούμε όλη την προεκλογική περίοδο, το σχηματισμό των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Βλέπουμε κάθε πιθανή συνεργασία ανάμεσα σ’ αυτούς που στηρίζονται από τα κόμματα εξουσίας, τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος.
Όλοι πάνε με όλους. Ένα ατέλειωτο σούρτα-φέρτα είτε με «χρίσμα», είτε χωρίς «χρίσμα» είτε όπως λένε μόνο με «στήριξη».

 

Με αναφορές σε δήθεν «αυτοδιοικητικά» προφίλ. Με υποσχέσεις ότι ο Δήμος ή η Περιφέρεια δε θα μείνουν στάσιμοι αναχρονιστικοί, αλλά θα βαδίσουν στον δρόμο της «ανάπτυξης» με «προσέλκυση επενδύσεων» που σημαίνει τη διευκόλυνση σε τοπικό κα περιφερειακό επίπεδο των επιχειρηματικών σχεδιασμών , των παραπέρα ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών.
Και φυσικά καμιά αναφορά δε γίνεται στο «θεσμικό πλαίσιο» της Τοπικής Διοίκησης, καμιά αναφορά για εναντίωση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έχει στραγγαλίσει την πάλαι ποτέ αγωνιστική, διεκδικητική αυτοδιοίκηση.
Και είναι υποκριτικό να μιλάνε, έστω και αόριστα για το ζήτημα των «αρμοδιοτήτων» οι εκπρόσωποι και οι υποψήφιοι των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των συμπληρωμάτων τους που υπέγραψαν τρία μνημόνια και άλλα τόσα μνημόνια ειδικά για την Τοπική Διοίκηση. Δηλαδή, τους νόμους που, εκτός από το ότι περιγράφουν λεπτομερώς τις αρμοδιότητες δήμων και Περιφερειών, προσανατολίζουν την Τοπική Διοίκηση να γίνει ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων, εκχωρώντας την ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών σε αυτά τα συμφέροντα.
Γι αυτό λέμε ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ στις Τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Και ακόμη στις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν. Εμείς δε στρουθοκαμηλίζουμε υποκρινόμενοι τους τάχα ανεξάρτητους, τους αδέσμευτους, δε μιλάμε αόριστα για «Συνεργασίες», δεν κυνηγάμε καρέκλες, ούτε κάνουμε παζάρια για θέσεις, δεν είμαστε, ούτε ήμασταν ποτέ τα «καλά παιδιά» του συστήματος. Είμαστε άνθρωποι της αγωνιστικής διεκδίκησης, αταλάντευτοι διαδηλωτές και υποστηρικτές των δικαιωμάτων του λαού μας.
Και να το πούμε καθαρά: οι πραγματικά ζωντανές και μεγάλες συμμαχίες διαμορφώνοντα στο δρόμο του αγώνα, μέσα από την ενεργή συμμετοχή του λαού.
Γι αυτό ψήφο στο ΚΚΕ παντού. Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές. Ψήφο που στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής!

24-4-2019