Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 5:24:11 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 22:45

Γκρίζα λίμνη η Δοϊράνη;

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης, δικηγόρος.
Ο φίλτατος Αντινομάρχης Βεργίδης, γκριζάρισε την λίμνη Δοϊράνη, κατά το πρότυπο γκριζαρίσματος ελληνικών βραχονησίδων του Αιγαίου από τον απαράδεκτο  Ερντογάν.
Προτείνει διαμοιρασμό της λίμνης με τωρινά πληθυσμιακά κριτήρια Ελλάδος-Σκοπίων!  (Τοπική Εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18-4-2018).


Τα σύνορα των κρατών Ανδρέα μου, δεν εξαρτώνται από τα πληθυσμιακά μεγέθη. Καθορίζονται με διμερείς και διεθνείς Συνθήκες.
Τα υφιστάμενα  σύνορα καθορίσθηκαν με το Πρωτόκολλο Αθηνών που υπογράφηκε από τους εκπροσώπους της Ελλάδος ( Κορομηλάς) και της Σερβίας (Μπόσκοβιτς) στις 5 Μαίου 1913 στην Αθήνα. Πριν την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου (28-7-1913) το επικύρωσαν με την υπογραφή τους οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος ( Βενιζέλος) και Σερβίας (Πάσιτς)  με ιδιαίτερο Πρακτικό που ετοίμασε Διμερής Επιτροπή Καθορισμού της Ελληνο-Σερβικής Μεθορίου.
Η χάραξη της οριογραμμής δεν έγινε βεβαίως με πληθυσμιακά  κριτήρια αλλά  ''με βάση την Αρχή των κατεχομένων εδαφών.''
Μετά ακολούθησε ο βίαιος διαμελισμός της τότε Γιουγκοσλαβίας και ''ξεφύτρωσε'  ένα νέο Κράτος στα βόρεια σύνορά μας , το οποίο όχι μόνο δεν αναγνωρίσαμε ώς έχει, αλλ' ουδέποτε οριοθετήσαμε σύνορα μεταξύ μας.
Επειδή από τις Συνθήκες και επίσημα Πρωτόκολλα του 1913 προκύπτει ότι βόρειος γείτονάς μας είναι η Σερβία, παρέπεται ότι υπάρχει ανάγκη υπογραφής νέας διμερούς ή διεθνούς Συνθήκης, με συνυπογραφή Ελλάδος και Σερβίας που να καθορίζει τα νέα σύνορα που προέκυψαν από την δημιουργία του νέου κράτους των Σκοπίων. Αλλά για την νέα αυτή χάραξη των συνόρων με τα Σκόπια οι Μεγάλες Δυνάμεις θα μας ρωτήσουν, όσο μας ρώτησαν όταν με βομβαρδισμούς διέλυαν την Γιουγκοσλαβία και δημιουργούσαν την ''Μακεδονία"".

 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΧΕ ΛΥΣΗ
Υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου μας με πολιτική εμπειρία, φίλος κατά τα άλλα, μου θύμισε τον παμπόνηρο μακαρίτη Μητσοτάκη που ήξερε να προσπερνά τις πολιτικές δυσκολίες με επιχειρήματα της στιγμής.
Το έχω ξαναγράψει, αλλά μου το ξανάφερε στο μυαλό μου ο παραπάνω φίλος.
Στην 10ετία του 1970 στο Συνέδριο της Χαλκιδικής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όπου ήμουν Σύνεδρος ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, μόλις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζοριζόταν από κάποια ερώτηση που του υπέβαλε κάποιος Σύνεδρος αμέσως, άνετος με το γνωστό αγέρωχο ύφος του απαντούσε:
 -'' Αυτό το θέμα που μου ρωτάτε, είναι προς επίλυση με νομοσχέδιο που έχω έτοιμο στο δεύτερο δεξί συρτάρι του γραφείου μου.''
Μόλις ξανά στριμώχνονταν από άλλη ερώτηση, απαντούσε:
-''Αυτό το ζήτημα κύριε σύνεδρε είναι ήδη λελυμένο με νομοσχέδιο που έχω έτοιμο στο αριστερό συρτάρι του γραφείου μου.''

Τα ίδια λοιπόν και το παραπάνω στέλεχος του Δήμου μας.
Μόλις τον ρώτησα προχθές τι γίνεται με την Καφετέρια του Λόφου που δεν φαίνεται να προχωράει, η απάντηση ήρθε αμέσως:
 -''Μην ανησυχείς, μόλις την περασμένη εβδομάδα συνυπογράψαμε την Σύμβαση Μίσθωσης και το έργο οσονούπω αρχίζει.''
Όταν τον ρώτησα γιατί τα πάρκα της πόλης χορτάριασαν και ο Δήμος δεν τα καθαρίζει, η απάντηση ήρθε αμέσως:
- '' Μόλις την περασμένη βδομάδα υπέγραψε ο Δήμος την Σύμβαση με τον ανάδοχο που ανάλαβε τον καθαρισμό των πάρκων από τα χόρτα και σύντομα θα κοπούν τα χόρτα.''

Δεν υπέβαλα άλλη ερώτηση γιατί κατάλαβα ότι ο φίλος είχε ξεπεράσει και τον ....Μητσοτάκη. Για κάθε ερώτηση είχε άμεση απάντηση στο συρτάρι του.
Μόνο που ο φίλος δεν ξέρει ότι ένας πανέξυπνος Σύνεδρος που είχε αντιληφθεί το ''δούλεμα'' του Μητσοτάκη, μετά την ερώτηση που υπέβαλε συμπλήρωσε:
-''Μην ψάχνετε κύριε Μητσοτάκη το νομοσχέδιο στα συρτάρια του Γραφείου σας. Τέτοιο νομοσχέδιο  δεν υπάρχει.''
  Και φυσικά ξεκαρδίστηκαν όλοι στα γέλια, του Μητσοτάκη συμπεριλαμβανομένου.

 

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
Θα με θυμηθείτε. Σημειώστε το και θα με θυμηθείτε.
  Όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές, σιγά σιγά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στις καφετέριες και.....εκκλησίες παλαιοί εφθαρμένοι πολιτικοί που άλλαξαν δέκα κόμματα και τους ξέχασε και η μάνα τους και θα αρχίσουν δήθεν να διαρρέουν το μεγάλο ''μυστικό''.
  --'' Ξέρεις Νίκο, προχθές μου τηλεφώνησε ο Κυριάκος και μου είπε ότι με θέλει οπωσδήποτε στο ψηφοδέλτιο του νομού μας, αλλά εγώ το σκέφτομαι. Θα δω τι θα κάνω.''
  Κι επειδή νομίζει ότι ο Νίκος ο φίλος του είναι πρόβατο, τον παρηγορεί να μην ανησυχεί διότι τελικά μάλλον θα αποδεχτεί την πρόταση του Μητσοτάκη.
   Και ύστερα ξύπνησε, γιατί το πρόβατο, δεν ήταν και τόσο πρόβατο όσο νόμιζε.

 

ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
 Λένα, Ηλία, Γιώργο, Ηλία. Μαθαίνω ότι ο λάκκος που διανοίχθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στην απόληξη της οδού Αισχύλου με Μ. Αλεξάνδρου, είναι έργο της ΔΕΥΑΚ. Τοποθετήθηκαν 3-4 σημάνσεις γύρω από το σκάμμα (που πέφτουν κάθε λίγο) και πέραν τούτου ο υ δ έ ν.
Πάνω από τέσσερεις μήνες ο λάκκος παρεμποδίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και απορώ γιατί κανείς από την ΔΕΥΑΚ δεν συγκινείται.
Όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί και οι 4 είστε φίλοι μου και δεν θέλω να σας επισκέπτομαι στην φυλακή, αν κανείς σκοτωθεί στον λάκκο που αφήσατε ημιτελή εδώ και 5 μήνες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν το σκάμμα δεν είναι αρμοδιότητος ΔΕΥΑΚ, θα χαρώ που δεν ανήκει στον τομέα ευθύνης σας, αλλά θα χαρώ περισσότερο αν ως υπεύθυνοι δημοτικοί άρχοντες ειδοποιήσετε και τραβήξετε το αυτί του αληθινού υπευθύνου.

 

ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ
 Είδατε φίλοι Νεοδημοκράτες  σε ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών της 21-4-2018 φωτογραφία της παχυλόμισθης, ελέω Ν.Δ, Μαρίας Σπυράκη αγκαλιά με τον Άκη Τσοχατσόπουλο; Να την χαίρεστε!