Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:47:40 μμ
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 21:24

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει στα χέρια της τις τύχες της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια με εντολή που ανανεώθηκε με τις πρόσφατες εκλογές,  πλασαρίστηκε από τα καλά ταϊσμένα κανάλια και έντυπα ως ‘’κυβέρνηση των αρίστων’’. Μεγαλοδημοσιογράφοι και πάσης φύσεως κονδυλοφόροι κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό οδηγώντας στο 41%.

 

Η συνταγή της πρώτης τετραετίας ακολουθήθηκε και στην αρχή της δεύτερης με μετεγγραφή νέων προσώπων από της συνήθη δεξαμενή που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημιουργώντας στον λαό την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για την πολιτική Εθνική Ελλάδος. Τσίμπησε στις εκλογές ο κοσμάκης και ξανατσίμπησε αμέσως μετά τις εκλογές. Και ω του θαύματος….Δεν πέρασε καλά καλά ούτε ένα δίμηνο και η ‘’Εθνική Ελλάδος’’ αποδείχθηκε ‘’Εθνικός Κάτω Κατσικοχωρίου’’.

Κάηκε η μισή Ελλάδα και οι ‘’άριστοι’’ κοιτούσαν απορημένοι κουτουλώντας μεταξύ τους. Μιλούσαν για επιτελικό κράτος και αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα επιτελικό σχέδιο αντιμετώπισης της θεομηνίας. Έπεσαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, σκοτώθηκαν πιλότοι και ο πρωθυπουργός μας τους ονόμασε ήρωες πήγε και στην κηδεία και καθάρισε. Παραίτηση; άντε καλέ. Τα έριξαν σε κάποια κατώτερα στελέχη και καθάρισαν. Σιγά μην αφήσουμε τις υπουργικές καρέκλες. Κάηκε ολόκληρο το δάσος της Δαδιάς, τα ίδια.

Τα απέδωσαν στην ‘’κλιματική αλλαγή’’. Καλά ρε παιδιά αυτή η περίφημη κλιματική αλλαγή αρχίζει από τα βόρεια σύνορά μας και πάει νότια στην επικράτειά μας; Δεν βλέπω τέτοιο κακό στην Αλβανία, στην Σερβία, στην Βουλγαρία. Φαίνεται λοιπόν ότι η κλιματική αυτή αλλαγή είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο. Κάποιοι ψελίζουν κάτι για πράκτορες γειτονικής μας χώρας που βάζουν τις φωτιές για να μας πλήξουν. Και τι πληρώνουμε φόρους ρε παιδιά για ΕΥΠ και τόσες άλλες υπηρεσίες που είναι εντεταλμένες να προλαβαίνουν τέτοιες καταστάσεις;

Αμ το άλλο. Ήρθαν σαν κύριοι οι Κροάτες χούλιγκανς, διέσχισαν την μισή Ελλάδα, έφθασαν στην Αθήνα και την αιματοκύλησαν χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς. Αυτό πια κι αν δεν είναι επιτελικό κράτος. Αυτή κι αν δεν είναι κυβέρνηση των αχρ…συγνώμη των αρίστων ήθελα να πω. Κι όλα αυτά αφού είχαν ειδοποιηθεί από τα ενδιάμεσα κράτη.

Παραίτηση; Αντε βρε κουτά…Γελάσαμε βρε…Είναι χοντρό το μπαγιόκο και τον λαό έχουμε τον τρόπο να τον ξαναπαραμυθιάσουμε. Η συνταγή δοκιμασμένη και σίγουρη. Πέντε-έξι μήνες πριν τις επόμενες εκλογές ταΐζουμε γερά τα ΜΜΕ με κάποια νέα λίστα Πέτσα, δίνουμε και 100-200 ευρώ εφάπαξ σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και πάμε για…πενηνταφεύγα τοις εκατό. Ποιος λαός τώρα. Εδώ ξέχασαν το έγκλημα στα Τέμπη μέσα σε δυόμισι μήνες, σιγά μη θυμούνται το 2027 ότι κάηκε η μισή Ελλάδα το 2023. Θα βάλουμε και τα παπαγαλάκια μας να μας λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ καθώς και τους τοπικούς παρακεντέδες μας να δράσουν και κρατάμε την χρυσοφόρα εξουσία μέχρι να πεθάνουμε. Για μετά έχουμε έτοιμους τους κανακάρηδές μας με τα Χάρβαρντ τους, με τους τίτλους τους, με τα μέα και τα σέα τους.

Άκου παραίτηση. Αυτά είναι για τους νερόβραστους τους Ευρωπαίους που παραιτούνται για τρίχες. Α ξέχασα, και για τους υπανάπτυκτους του Ιάπωνες που κάνουν-άκου να δεις-χαρακίρι. Ας έρθουν μια βόλτα από εδώ να τους κάνουμε μερικά ταχύρρυθμα σεμινάρια παχυδερμισμού και θα τους φύγει το τσερβέλο.

Όχι παίζουμε…