Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:37:00 πμ
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 21:12

Η λαμπαδηφορία των Τούρκων

Την 19η Μαίου, ο Κεμάλ την καθιέρωσε το 1927, ως ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού σε όλη την Τουρκία.
Αυτήν την γιορτή οι Τούρκοι την εορτάζουν με καταθέσεις στεφάνων, ποιήματα, παρελάσεις κλπ.
Τα τελευταία χρόνια, ο σύγχρονος Σουλτάν Ταγίπ κατήργησε την γιορτή αυτή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των Κεμαλιστών ,οι οποίοι παρά τις απαγορεύσεις συνεχίζουν αυθαίρετα να καταθέτουν στεφάνια κλπ.


Προχθές η Νομαρχία Σαμσούντος, απαγόρευσε στους Σαμσούντιους να διοργανώσουν λαμπαδηφορία για την γιορτή Νεολαίας και Άθλησης, με αποτέλεσμα να επακολουθήσουν έντονα επεισόδια και διαμαρτυρίες.
Ως γνωστόν, με πρόταση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, το 1994, η Ελληνική Βουλή ψήφισε τον γνωστό Νόμο για την καθιέρωση της 19ης Μαίου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας ,είναι καθόλα ατυχής κατά την άποψη του φίλου Τάσου Αμανατίδη.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τον Τάσο. Άν εμείς διαλέξαμε την ημερομηνία αυτή το 1994,οι Τούρκοι την είχανε επιλέξει από το 1927.Δεν είχαμε λόγο να συγχέουμε γεγονότα. Προτιμότερη θα ήταν μια ημερομηνία του Ιούνη-Ιούλη, τότε που τα φοβερά εγκλήματα των Τούρκων σε βάρος του Ποντιακού Λαού (1921), ήτανε στην οξύτητά τους. Έτσι δηλ όπως έπραξαν οι Αρμένιοι που καθιέρωσαν ημέρα της Γενοκτονίας τους την 25 Απριλίου (1915) ημέρα επίσημης έναρξης των σφαγών, εξοριών και εκτοπισμών του Λαού τους.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣ
Παραπονείται με νόημα ο φίλος Τάσος Αμανατίδης, ότι ο τότε Δήμαρχος Κρουσίων δεν του έκανε ούτε ένα τηλέφωνο για την έλευση της Θέα Χάλω στον Άγιο Αντώνιο Κιλκίς, παρότι ο ίδιος ήξερε περισσότερα από τον καθένα για την ιστορία και τον τόπο καταγωγής της γνωστής Αμερικανίδας.
Το ίδιο παράπονο εξέφρασα κι εγώ για τον ίδιο Δήμαρχο που δεν με ειδοποίησε όταν ήρθε σε χωριό του Δήμου του, εν ενεργεία Τούρκος Στρατηγός.
Δεν τον κακίζω όμως τον φίλο μας Γιώργο. Την εποχή εκείνη, δεν είχε κάνει την ε ι σ α γ ω γ ή  του στο Ποντιακό.
Μετά το ταξίδι του στον Πόντο, την μελέτη της ιστορίας και την ενημέρωσή του για το Ποντιακό, είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα αντιδρούσε αλλιώς. Γιατί ο Γιώργος δεν είναι φιλοπόντιος. Είναι "σκληρός" πόντιος, καραπόντιος.

 

Ο.....ΦΑΡΟΣ
Φοβερός ο τύπος.!!!! Διάλεξε για όνομα το  ''Φιλόθεος'' (ιερωμένος γαρ) και για επώνυμο το .....καλλιτεχνικό ψευδώνυμο ''Φάρος''  Συνολικά:  Φιλόθεος Φάρος.
Σου λέει, ως φωτεινό πρόσωπο που είναι, να φωτάζει ως φάρος στο ασεβές περιβάλλον του!!!
Δεν ξέρω τι πιστεύει γι αυτόν η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος, αλλα εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός της διαρκούς περιφοράς του από κανάλι σε κανάλι, ως πρωινιάτικο σόου.
Μα προ πάντων δεν μου άρεσε καθόλου η απάντηση που έδωσε σε αγωνιούσα μητέρα  που του έθεσε  το ακόλουθο ερώτημα, σε εκδήλωση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, όπου ήταν ομιλητής.
Το ερώτημα ήταν επί λέξει:
 ''Σε μία οικογένεια, όπου δεν υπάρχει η αρμονία, πως θα μπορούσε ο γονιός να βοηθήσει το νέο του βλαστάρι να τολμήσει, να αγωνιστεί, για να δημιουργήσει τη δική του ζωή.'';
 Και ιδού η απάντηση του  φάρου και μάλιστα οργισμένη.
'' Ο γονιός να φύγει από την ζωή του. Να απομακρυνθεί από την ζωή του.''
 Μάλλον δεν είμαστε καλά. Ο γονιός ρωτάει γεμάτος αγωνία  στον ''σοφό'' πως θα μπορέσει να βοηθήσει το αδύναμο βλαστάρι του να ορθοποδήσει, εν όψει της ''ανώμαλης'' οικογενειακής κατάστασης και ο αθεόφοβος τον συμβουλεύει να το αφήσει και να απομακρυνθεί από αυτό.!!!!
 Ρε ήμαρτον, που θα έλεγε και ο γνωστός αθλητικογράφος Γεωργίου.
(Το ερώτημα και η απάντηση δεν αμφισβητούνται γιατί είναι βιντεοσκοπημένα.)

 

ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ
Αν ήσασταν βουλευτής στην παρούσα Βουλή και σας έθεταν το δίλημμα : Ή ψηφίζεις την παραπομπή των φερομένων ως αναμειχθέντων στο σκάνδαλο NOVARTIS πολιτικών προσώπων ή αφήνεις την υπόθεση να  π α ρ α γ ρ α φ ε ί, (να πάει δηλ. περίπατο εις υγείαν των κορόιδων) τι θα επιλέγατε; Η απόφαση είναι δική σας, που έλεγε κι ένα παλιό τηλεοπτικό παιχνίδι.
Και με την ευκαιρία. Συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ν.Ε της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του Νομού Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλο. Αν του έμεινε κάτι από τον Μηνά της νιότης του, είμαι βέβαιος ότι περιπατητές, πατριδοκάπηλοι και υβριστές της Ν.Δ, δεν θα περάσουν

 

ΕΠΕΙΤΑ  ΥΒΡΙΖΩ ΚΑΙ....
Ο φίλος Μπάμπης Παπαδόπουλος, μου έφερε δύο φωτογραφίες μαρμάρινων μνημείων από τα χωριά Μ. Βρύση και Χωρύγι. Και τα δύο είναι αφιερωμένα στην μνήμη των Ελασιτών που αγωνίσθηκαν στην Εθνική Αντίσταση τα έτη 1941-1949..!!!!!!
Ρε φιλαράκια, μετά το 1944 που έφυγαν οι Γερμανοί, που την βρήκατε εσείς την........εθνική αντίσταση; Ψηφίσθηκε και νόμος περί αυτού που μπορεί ο εισαγγελέας να τον εφαρμόσει σε βάρος σας.
Σταματήστε πια τις αντιστάσεις σε ανύπαρκτους κατακτητές και τους ηρωισμούς κατά Γερμανών  που από 5ετίας ήταν στην Γερμανία.  
Ύστερα υβρίζω και λένε με υβριστέα, που έλεγε και ο αείμνηστος αγαπητός φίλος μου Ανέστης Γαβράς.