Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 2:12:47 πμ
etpa
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 23:27

Η προκλητική κοροϊδία των συνταξιούχων συνεχίζεται…

Συντάκτης:

Μια απάτη, όπως αποδείχθηκε, ήταν οι πομπώδικες εξαγγελίες Τσίπρα για την 13η σύνταξη που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα επίδομα προεκλογικού χαρακτήρα, το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα βάφτιζε, σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα, «από κρέας σε ψάρι».


Το ίδιο προκλητική κοροϊδία είναι το κλίμα αναμονής με ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργείται για τα αναδρομικά των συντάξεων παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφήνοντας να αιωρείται ότι «κάτι θα δώσει…»
Την ίδια στιγμή στα Ασφαλιστικά Tαμεία εκκρεμούν 258.618 αποφάσεις για κύρια σύνταξη, για επικουρική και για εφάπαξ, σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα Tαμεία.
Ο μέσος χρόνος αναμονής για την έκδοση οριστικής απόφασης (κύριας σύνταξης) είναι στα δύο χρόνια και από τη στιγμή που βγει η οριστική κύρια σύνταξη, αρχίζει να μετρά άλλο ένα 12μηνο τουλάχιστον για να εκδοθεί η επικουρική. Εάν ο συνταξιούχος περιμένει και εφάπαξ, τότε ο χρόνος που περιμένει μέχρι να πάρει το σύνολο των παροχών του φτάνει και στα τέσσερα χρόνια.
Από την άλλη, συνιστούν μεγάλη υποκρισία και προεκλογική πομφόλυγα, επίσης, οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναφορά του ΕΚΑΣ, αφού το ΕΚΑΣ το περιέκοψε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός του, ενώ τη χαριστική βολή στο κόψιμο του ΕΚΑΣ έδωσε με το τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση Τσίπρα». «Θα προστατεύσουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων είπε». Παράλληλα υπενθύμισε «ότι θέλουμε να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων» και «για να το πετύχουμε θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα..,άρα;
Όλοι θυμόμαστε την απίστευτη, μακάβρια δήλωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 που θα πεθάνουν και θα πάψουν να επιβαρύνουν το προϋπολογισμό και του Μητσοτάκη ο οποίος με πάσα ειλικρίνεια και με μια υπόσχεση που μοιάζει περισσότερο με απειλή κατά του κόσμου της εργασίας μάς διεμήνυσε από την Κύπρο να το ξεχάσουμε το δώρο των Χριστουγέννων και άλλα επιδόματα έτσι και γίνει πρωθυπουργός.
Τα αστικά κόμματα εάν μπορούσαν θα άνοιγαν ομαδικούς τάφους για να θάψουν ζωντανούς τους συνταξιούχους για να γλυτώσουν από τη δαπάνη!
Γίνεται επομένως φανερό ότι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, όπως βέβαια και από την πολιτική των υπόλοιπων κομμάτων, που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, Το 3ο μνημόνιο, με το οποίο κατοχυρώθηκαν όλες οι περικοπές και ανατροπές πριν από το 2015 και στρώθηκε ο δρόμος για να επιβληθούν οι επόμενες, φέρει τις υπογραφές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και των άλλων κομμάτων μιας χρήσης.
Οι συνταξιούχοι καλούνται να ψηφίσουν το ΚΚΕ που είναι η καλύτερη σφήνα στο δικομματισμό, να πάρουν τη «ρημάδα» την απόφαση για μια φορά, και να επιλέξουν το διαφορετικό απ’ ό,τι έχουν κάνει…
25-6-2019