Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 3:54:57 μμ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 22:57

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις (Καβάφης: Περιμένοντας τους Βαρβάρους)

Ήσαν μια κάποια λύσις οι άνθρωποι αυτοί, οι πρόσφυγες και μετανάστες, για το κλεινόν μας Κιλκίς. Κι όχι αναγκαστικά λύσις για τις πεζές μας ανάγκες: τζίρος στα μικρομάγαζα, τα εστιατόρια, τα περίπτερα, τα ΤΑΞΙ, τα ξενοδοχεία…


Ήσαν οι εχθροί που μας έλειπαν, οι επικίνδυνοι, οι μουσουλμάνοι, οι ISIS, όσοι τάραξαν τα φιλειρηνικά μας όνειρα και την καθεστηκυία  τάξη.
Τι κι αν σε ένα χρόνο πέρασαν από τα εδάφη μας πάνω από ένα εκατομμύριο χωρίς να ανοίξει μύτη. Χωρίς ούτε ένα επεισόδιο βίας ή άξιας λόγου εγκληματικότητα. Ελβετοί και Σουηδοί που λέει ο λόγος να διέρχονταν πεζή σε ένα χρόνο από το νομό,  πιθανότατα θα σημειώνονταν περισσότερα εγκλήματα με τη νομική έννοια του όρου.
Όμως οι παρίες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής βαφτίστηκαν επικίνδυνοι στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Το χειρότερο: δεν βαφτίστηκαν, λειτούργησαν κι ως επικίνδυνοι. Και βρήκαν ευεπίφορο ακροατήριο οι πάσης λογής πολιτικάντηδες. Φασίστες που κάποτε ντρέπονταν να ξεμυτίσουν,  επένδυσαν στο συλλογικό φόβο και αναγορεύτηκαν πατριώτες Ελληναράδες που τάχα υπερασπίζονταν το χριστιανικό και δημοκρατικό Κιλκίς από τους εξτρεμιστές και βομβιστές Μουσουλμάνους.
Μουσουλμανοκρατείται η λαϊκή αγορά του Χέρσου, κραύγαζε ο φασίστας. Επειδή είχαν – άκουσον άκουσον- το θράσος μερικές δεκάδες από τους 2500 πρόσφυγες του εκεί κέντρου να επισκεφθούν την αγορά  για να αγοράσουν δυο κιλά μαρούλια.
Δεν θέλει Μουσουλμάνους στο Κιλκίς, διακήρυσσε ο πατριώτης - επενδυτής του φόβου. Παροτρύνοντας να αγωνιστούμε και να τους διώξουμε.
Λένε πως κάθε κρίση,  τους καλούς τους κάνει καλύτερους και τους κακούς χειρότερους.    Ίσως. Αλλά το σίγουρο είναι πως μόλις περάσει ετούτη η κρίση, τώρα που σιγά σιγά φεύγουν οι πρόσφυγες, οι χειρότεροι δεν θα γίνουν απλά κακοί. Θα λουφάξουν, θα κρυφτούν μέσα στο πλήθος, θα ανεμίζουν κάποια από τις σημαίες του συνταγματικού τόξου μέχρι να ξαναβρούν την ευκαιρία για να δείξουν τα δόντια τους.
Κατά τούτο, οι …Βάρβαροι που αποχωρούν προσέφεραν άθελά τους πολύτιμη υπηρεσία: Αποκάλυψαν σε εμάς τους φοβισμένους τους πραγματικούς μας εχθρούς. Τον χειρότερο εαυτό μας και τους λύκους που καραδοκούν.