Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, 10:15:06 πμ
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 04:42

Κώστας Πινέλης : Εθνικός κίνδυνος και εθνική ανάγκη

Από τα παιδικά μου χρόνια έχω ακούσει πολλές φορές από τους κυβερνώντες αυτόν τον τόπο για εθνικούς κινδύνους, κάποιες φορές υπαρκτούς, τις περισσότερες φορές ανύπαρκτους, και ότι είναι εθνική ανάγκη να αντιμετωπιστούν. Βέβαια αυτή η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης των κινδύνων ήταν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πλήρωναν συνήθως «τα σπασμένα».

Σήμερα, πραγματικό εθνικό κίνδυνο αποτελεί ο δικομματισμός όπως λειτουργεί και είναι επιτακτική εθνική ανάγκη η μείωση των δυνάμεών του σ’ αυτές τις εκλογές.
Τα δύο κόμματα του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν το ψέμα την υποκρισία και την κοροϊδία για να αποκοιμίσουν τον κόσμο. Παράλληλα επιχειρούν έναν απροκάλυπτο εκβιασμό της λαϊκής ψήφου.
Η ΝΔ με το σύνθημα ισχυρή πλειοψηφία για να μπορεί να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ για να σωθεί ο τόπος από την ακυβερνησία και την καταστροφή, τρομοκρατούν, απειλούν εκβιάζουν και εξαπατούν αδίστακτα την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Κρύβουν από το λαό το κύριο και βασικό. Θέλουν ισχυρή κυβέρνηση όχι για να υπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα. Θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις για να θωρακίσουν το σύστημα της οικονομικής ολιγαρχίας, να διαχειρίζονται τα συμφέροντά της, να υλοποιούν τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.
Ποιοι είναι αυτοί οι σχεδιασμοί: είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το κεφάλαιο και έχουν δρομολογηθεί στα κράτη της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Απαιτεί ριζικές ανατροπές στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων μερική απασχόληση, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απολύσεις χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποζημίωση, κατάργηση σταθερής δουλειάς, κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος άδειας κ.λ.π.).
- Απαιτεί ανατροπές στο ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών των εργαζομένων, ιδιωτικοποίηση ασφαλιστικού συστήματος κ.λ.π.).
- Απαιτεί ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων κοινωνικής πολιτικής (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια).
- Απαιτεί παραπέρα ιδιωτικοποίηση φορέων του δημόσιου τομέα (Υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΕΗ κ.λπ)
Η απάντηση σ΄ αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, η μείωση όσο το δυνατόν περισσότερο των δυνάμεων του δικομματισμού, που αποτελεί «κατάρα» για τη χώρα μας και τα λαϊκά στρώματα.