Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 4:12:23 μμ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:01

Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο να συγχωνευτεί με της Νεάπολης, αλλά με έδρα το Κιλκίς

Να παραμείνει στο Κιλκίς το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο που λειτουργεί ήδη με τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια και η ενδεχόμενη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης να γίνει, αλλά με έδρα το Κιλκίς για μια σειρά λόγων, τους οποίους αναλύει σε έγγραφό του προς την Υπουργό παιδείας ο σύλλογος διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς.


Το έγγραφο που υπογράφεται από τον μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ έχει ως εξής:
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Κιλκίς μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την πρόθεση συγχώνευσης του σχολείου μας με το Εκκλησιαστικό σχολείο Νεάπολης εκφράζει την αγωνία του και επιθυμεί να σας γνωστοποιήσει ότι η έδρα του σχολείου που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση πρέπει να είναι το Κιλκίς για τους ακόλουθους λόγους:
- Το σχολείο μας, που αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μητρόπολης, διαθέτει άρτια κτηριακή υποδομή που περιλαμβάνει τα εξής:
- Κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας που αρκούν για τη φοίτηση και πέραν των 100 μαθητών.
- Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών.
- Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις στην αυλή του σχολείου που περιλαμβάνουν δύο γήπεδα μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϊ.
- Μεγάλη αυλή για την προαύλιση των μαθητών με ειδικά διαμορφωμένο χώρο πρασίνου.
- Εξοπλισμένο κλειστό γυμναστήριο με σύγχρονα όργανα γυμναστικής και ψυχαγωγίας.
- Στην αυλή του σχολείου βρίσκεται ενοριακός ναός, που χρησιμοποίειται στη διδασκαλία μαθημάτων, και όπου οι οικότροφοι μαθητές εκκλησιάζονται το πρωί και το βράδυ.
- Βιβλιοθήκη που αριθμεί πάνω από 4.000 βιβλία
- Μεγάλη  αίθουσα εκδηλώσεων με χωρητικότητα 120 ατόμων.
- Το οικοτροφείο μπορεί να φιλοξενήσει έως και εβδομήντα μαθητές, ενώ ο χώρος σίτισης και εστίασης, είναι πλήρως εξοπλισμένος και επαρκεί για τη σίτιση τουλάχιστον 120 μαθητών.
Επομένως, το σχολείο μας για λόγους κτιριακής υποδομής αλλά και παιδαγωγικούς είναι ο πλεόν κατάλληλος χώρος στην περίπτωση της συγχώνευσης.
Αντίστοιχα το σχολείο της Νεάπολης προς στιγμήν στεγάζεται σε πολυκατοικία σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και δεν πληροί τις προδιαγραφές για ένα σύγχρονο σχολείο, ούτε το οικοτροφείο του μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση…
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργεί η Θεολογική Σχολή και η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία. Δεν θα ήταν δίκαιο και εύλογο να προστεθεί και ένα Εκκλησιαστικό Σχολείο, το οποίο θα αφαιρεθεί από το Κιλκίς που δεν διαθέτει ανώτερο ίδρυμα Θεολογικής εκπαίδευσης.
- Το σχολείο μας βρίσκεται σε παραμεθόρια και προβληματική περιοχή
- Στο σχολείο μας φοιτούν και ομόδοξοι αλλοδαποί μαθητές. Στους ανωτέρους μαθητές παρέχεται με δαπάνη της Μητρόπολης η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
- Στο σχολείο μας φοιτούν αλλοδαποί μαθητές οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στη Νεάπολη λόγω μη ύπαρξης κατάλληλου καταλύματος.
- Το σχολείο αποτελεί φυτώριο για την αυριανή στελέχωση της Τοπικής Εκκλησίας…

Κ. Κιλτίδης: Εύλογη η επιχειρηματολογία, Παρακαλώ να υιοθετηθεί

Σε αναφορά του από 14 Απριλίου προς την  Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ο βουλευτής Κ. Κιλτίδης αναφέρει τα εξής:
Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ για την προοπτική συγχώνευσης του Εκκλησιαστικού Σχολείου Κιλκίς με το ανάλογο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Επειδή η επιχειρηματολογία είναι ισχυρότατη παρακαλώ για την επεξεργασία και την αποδοχή των προτάσεων.