Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 11:45:50 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2007 05:29

Κώστας Πινέλης : Η πολιτική τους είναι δαυλός που βάζει φωτιές

Μέσα στην τραγικότητα των στιγμών, με τη μισή Ελλάδα να καίγεται, συνέπεσε η καλοκαιρινή και καθιερωμένη συνεστίαση του ΚΚΕ στο Δροσάτο. Οι διοργανωτές ανέτρεψαν το πρόγραμμα και το συγκρότημα των Αδελφών Ιακωβίδη έπαιξε μόνο ένα μοιρολόι και αποχώρησε.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Πινέλης, ο οποίος μίλησε μόνο για τη φυσική καταστροφή που υφίσταται η χώρα:
«Η σημερινή μας συνεστίαση, τόνισε, συνέπεσε να γίνει με γεγονότα που αγγίζουν τα όρια εθνικής συμφοράς με ανυπολόγιστες και άνευ προηγουμένου καταστροφές από πυρκαγιές, με πολλά ανθρώπινα θύματα. Σκεφθήκαμε να ματαιώσουμε αυτή την εκδήλωση που έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο, όμως πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να την πραγματοποιήσουμε και να την αφιερώσουμε στα θύματα των πυρκαγιών.
Την αφιερώνουμε στα θύματα των Οινοφύτων, στα θύματα από το μολυσμένο νερό που πίνουν, από τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουν. Στα θύματα που έχουν χάσει τα σπίτια τους, τα υπάρχοντά τους.
Το κόμμα μας δεν πήγε στις καμένες περιοχές για να κλάψει. Τα δάκρυα στέρεψαν. Δεν περισσεύουν πια δάκρυα ούτε οργή, ούτε αγανάκτηση για την ανθρώπινη, φυσική τραγωδία που σήμερα έχουμε στην Πελοπόννησο. Ούτε πήγε για να κάνει πολιτικούλα όπως κάνουν άλλοι. Πολιτικούλα το κόμμα μας πάνω στα αποκαΐδια και τη δυστυχία του κόσμου δεν κάνει και δεν έκανε ποτέ. Πήγε και θα πάει γιατί έτσι οφείλει.
Οι εμπρησμοί είναι καρπός της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη και τις δασικές εκτάσεις και τα παραδίδει στις ορέξεις των οικοπεδοφάγων. Είναι καρπός της διάλυσης της δασοπροστασίας και των τεράστιων κενών στην Πυροσβεστική.
Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό με την εξής έννοια: τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές τραγωδίες μπορεί κανείς να τις αντιμετωπίσει. Όλα τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι ανίκητα. Εδώ ένα πράγμα βγαίνει στην επιφάνεια. Η ανάπτυξη διαχρονικά στην Ελλάδα, η οποία γίνεται σε βάρος των ανθρώπινων συμφερόντων, σε βάρος των εργαζομένων. Τα πάντα έχουν αρχή, μέση και τέλος το κέρδος. Αυτή είναι η Ελλάδα του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό το πολιτικό συμπέρασμα πρέπει να βγει.
Η χρήση και η εμπορευματοποίηση της γης, τα εγκαταλελειμμένα δάση, τα εγκαταλελειμμένα χωριά με τους ηλικιωμένους που δεν είναι σε θέση να αυτοπροστατευτούν.
Είναι λοιπόν ζήτημα πολιτικό και υπάρχουν υπόλογοι απέναντι στο λαό. Είναι τα κόμματα που κυβερνούν τα τελευταία 20 χρόνια. Η πολιτική τους είναι δαυλός που βάζει φωτιές. Ενθαρρύνει τους εμπρηστές και επιβραβεύει τους καταπατητές.
- Το 1979 με τον νόμο 998 η κυβέρνηση της ΝΔ αποχαρακτήρισε 25 εκατ. Στρέμματα δάσους και τα είπε χορτολιβαδικά!
- Το 1987 το ΠΑΣΟΚ αποχαρακτήρισε 45 εκατ. Στρέμματα δάσους και τα είπε βοσκοτόπια!
- Το 2001 με την αναθεώρηση του Συντάγματος που ολοκληρώθηκε το 2003 με έναν εκτελεστικό νόμο, που αυτόν εφαρμόζει η ΝΔ, τσιμεντιποιήθηκαν εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.
- Στη συνέχεια η ΝΔ, στη νέα αναθεώρηση, προχώρησε στο δικό της έγκλημα.
- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποβάθμισαν τις δασικές υπηρεσίες, εγκατέλειψαν εντελώς την πρόσληψη. Η πυροσβεστική υπηρεσία λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.
- Δεν έκαναν το δασολόγιο και το κτηματολόγιο αφήνοντας τη δημόσια περιουσία στο έλεος των κερδοσκόπων.

Ψεύτικα δάκρυα
Τα δάκρυα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ψεύτικα όπως και οι διακηρύξεις τους.
Μην πιστεύετε τίποτα από όσα λένε. Κάθε χρόνο τα ίδια υπόσχονται και ο δασικός πλούτος της χώρας μας εξακολουθεί να καταστρέφεται.
Αυτοί δεν αλλάζουν, αλλάξτε εσύ στάση απέναντί τους.
Τιμωρείστε τους με την ψήφο σας. Μαυρίστε τους!
Για να προστατεύσεις τα δάση, τη ζωή των παιδιών σου,
Ενίσχυσε το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί συνολικά το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Δράσε μαζί με το ΚΚΕ και διεκδίκησε:
- Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο να μην οικοπεδοποιηθεί.
- Να επεκταθεί το καθεστώς του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και να συμπεριλάβει και την ευρύτερη περιοχή ως το Τατόι.
- Την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. Το σταμάτημα της αντιδασικής συνταγματικής αναθεώρησης.
- Άμεσα να διαμορφωθεί το κτηματολόγιο-δασολόγιο.
- Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία, ακόμη και με την μορφή δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς οργανισμούς ή άλλε εταιρείες και από την Εκκλησία.
- Ενιαίο Δημόσιο φορέα πρόληψης, προστασίας και δασοπυρόσβεσης, στελεχωμένο με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές.
- Άμεσα μέτρα για την προστασία από τις βροχές και τις πλημμύρες του εδάφους των καμένων περιοχών.
- Αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που θα καλύπτουν το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και του αγροτικού κεφαλαίου. Πάγωμα των δανείων για μια πενταετία και προνομιακή δανειοδότηση».