Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:44:19 μμ
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 11:35

Κώστας Πινέλης : Τι είναι ρεαλιστικό κ. Σπίγκο;

Δεν φθάνει που οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στις διάφορες Κοινωνικές Υπηρεσίες βρίσκονται στον αέρα, αλλά πιέζονται kai ekbi;azontai και από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως συμβαίνει και στο Δήμο Κιλκίς.
Πληθαίνουν, καθημερινά, οι καταγγελίες για την πολιτική και την τακτική του «Τσάρου» των τομέων Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλκίς, του κ. Σπίγκου, απέναντι στους εργαζόμενους, στις διάφορες Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων και συγκεκριμένα:

1) Εκβιάζονται ότι αν καταγγείλουν στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ότι δεν πληρώνονται, ή ότι έχουν να λαμβάνουν, αναδρομικά θα αντιτάξουν ως Δήμος ότι δεν τηρούν το ωράριο ή ότι θα καταγγελθεί ή δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση!!!
2) Μειώνεται παράνομα το πρόγραμμα των οικιακών βοηθών ενώ τους χρησιμοποιούν, παράνομα, και για άλλα καθήκοντα, κάτι που συνιστά παραβίαση καθήκοντος σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος.
3) Ζητούν να γράφονται αναληθείς εκθέσεις σχετικά με τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη και εξυπηρετούνται, ενώ το πρόγραμμα πρέπει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα άτομα (το πολύ 30) και με πραγματικές ανάγκες.
4) Μειώνονται το ωράριο και οι αυξήσεις των εργαζομένων στις μονάδες Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ για 6 μήνες το πρόγραμμα έμεινε χωρίς νοσηλεύτρια.
5) Δεν λήφθηκε καμιά μέριμνα για τις βλάβες ή τις ελλείψεις σε υποδομές και τεχνικά μέσα (αυτοκίνητο, φωτοτυπικό, κλιματισμό κ.λ.π.)
6) Εκβιάζονται οι εργαζόμενοι να υπογράφουν νέες συμβάσεις με υπόμνηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν.
Τέλος, και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο κ. Σπίγκος ( ο Τσάρος του Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου) έχει την εκτίμηση ότι οι αποδοχές που παίρνουν οι εργαζόμενοι είναι παραπάνω από αυτά που προσφέρουν και αντί των 620 Ευρώ πρέπει το πολύ να αμείβονται με 400 Ευρώ σύμφωνα με την εργασία που παρέχουν!!!!!!, ενώ απαξιοί να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων, εδώ και μήνες, που θέλουν να του εκθέσουν τα προβλήματά τους.
Για την «στοργική» «φιλεργατική» συμπεριφορά του κ. Σπίγκου έχω και προσωπική αντίληψη το τελευταίο διάστημα πριν την αποχώρησή μου σε σύνταξη, ως συνδικαλιστής των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Τότε ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναγκαστήκαμε να επέμβουμε αρκετές φορές και νομίζω το ίδιο πρέπει να πράξει το ΔΣ και τώρα. Εκτός εάν έφυγε «ο κακός», ο «φωνακλάς» και τώρα έχουμε εργασιακή ειρήνη με τη διοίκηση του Δήμου. Δεν το ισχυρίζομαι εγώ αυτό, οι εργαζόμενοι το λένε.
Ίσως η συμπεριφορά του κ Σπίγκου να είναι ένα δείγμα για το πώς θα είναι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο. «Όμορφη, χαρούμενη, αισιόδοξη, πολύχρωμη, καινοτόμα !!!!!!
Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε αυτή την πολιτική του κ Σπίγκου, ιδιαίτερα όσον αφορά την στάση και συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και στην αντίληψή του στην Κοινωνική Πολιτική του Δήμου. Εξ άλλου είναι γνωστή και μέχρι σήμερα «πολιτεία «του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, που δεν συνάδει με αριστερή και προοδευτική πρακτική και αντίληψη.
Το λόγο νομίζουμε ότι έχει πλέον ο Δήμαρχος, αυτός δηλαδή που επιλέγει ο λαός του Κιλκίς, προκειμένου να ασκήσει την τοπική εξουσία.