Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, 12:36:50 μμ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 22:38

Μακριά από άγνωστους, γραφικούς και φασίστες...

Του Κώστα Τερζενίδη 

Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι το γιατί και το πώς εμφανίζονται ως “διάττοντες αστέρες” κάποιοι …αστέρες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Εμφανίζονται από το πουθενά λίγο πριν τις εκλογές και εξαφανίζονται αμέσως μετά, διεκδικώντας να γίνουν βουλευτές, δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι σ’ έναν τόπο που ούτε τον γνωρίζουν, δεν ξέρουν τους ανθρώπους του, μήτε και τα προβλήματά τους.


Δεν μιλάμε βέβαια για προσφορά στον τόπο. Αυτό είναι ένα extreme σπορ και για λίγους, συνήθως ...αφελείς και στην καλύτερη των περιπτώσεων φιλότιμους!  
Από επαγγελματική διαστροφή κάθισα και μελέτησα την απόφαση ανακήρυξης των υποψήφιων βουλευτών του Πρωτοδικείου Κιλκίς. Έμεινα έκπληκτος από το συμπέρασμα: από τους 51 υποψήφιους βουλευτές στο νομό μας, οι 24 μου είναι παντελώς άγνωστοι και θα παραμείνουν άγνωστοι!
Ασχολούμαι με τα κοινά και δημοσιογραφώ στο νομό κάτι περισσότερο από 35 χρόνια (μεγαλώσαμε;!). Θεωρητικώς λοιπόν κάποιον που συμμετέχει στα κοινά και προσφέρει κάτι τις σ’ αυτόν τον τόπο, θα τον έχω ακούσει, θα τον έχω γνωρίσει. Ε, δεν είναι τραγικό, τους μισούς σχεδόν υποψήφιους βουλευτες να μην τους έχει …πιάσει το αυτί μου;
Πως ρε λεβέντη (ή λεβέντισσα) διεκδικείς να γίνεις βουλευτής (!) σ’ έναν τόπο που δεν τον γνωρίζεις, που δεν έχεις βάλει ένα λιθαράκι για να πάει μπροστά κι εσύ και το ίδιο το κόμμα σου πολλές φορές; Με τι προσόντα ρε λεβέντη, που δεν θα σε όριζε η συνέλευση της πολυκατοικίας ούτε για  διαχειριστή, θέλεις να νομοθετείς και να αποφασίζεις για το μέλλον ενός ολόκληρου λαού;
Αγαπητοί πατριώτες, από τα 18 κόμματα που κατέρχονται στις εκλογές στο νομό Κιλκίς με υποψήφιους βουλευτές, τα δέκα από αυτά δεν εμφανίζουν καμια απολύτως δράση στον τόπο μας. Απολύτως καμία! Δεν υπάρχουν στο νομό.
Αυτή είναι η Δημοκρατία μας. Αυτοί είμαστε κι εμείς ως πολίτες. Πόσες φορές δεν επιβραβεύουμε αυτήν την ανυπαρξία προσώπων και κομμάτων. Πόσες φορές δεν «παίζουμε» με την ψήφο μας, στηρίζοντας κι επιβραβεύοντας ανύπαρκτους, ανίκανους, γραφικούς, ακόμη ακόμη και νεοφασίστες;
Μαζί τους ψηφίζουμε, κατά πως θάλεγε και ο Πάγκαλος. Κάνει κάτι χωρατά κι αυτός ο …σοφός λαός!
Όμως, έχουμε πια το περιθώριο, και για να το πω πιο λαϊκά, μας… παίρνει να παίξουμε σήμερα στα ζάρια το μέλλον του τόπου, το δικό μας και των παιδιών μας; Όταν γύρω σου καταρρέει μια χώρα δεν πας στην κάλπη για να κάνεις πλάκα. Επιλέγεις ακριβοδίκαια τους καλύτερους, αυτούς που ξέρεις πως θα σεβαστούν τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων, πως θα μοχθήσουν για το καλύτερο, πως θα μοχθούν μαζί σου και μετά τις εκλογές και μετά που θα σβήσουν οι προβολείς, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Δείτε ποιοι περιοδεύουν σήμερα στα χωράφια της Ειδομένης, παρέα με τις κάμερες, ανάμεσα στο δράμα των προσφύγων, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ακόμη και φασίστες εμφανίστηκαν εκεί, προφανώς για να φοβηθούν τα μικρά προσφυγόπουλα και να φύγουν μια ώρα νωρίτερα!
Πατριώτες, σ’ αυτές τις εκλογές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μπροστά στην κάλπη σταθήτε μακριά από άγνωστους, γραφικούς και φασίστες. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας.
Αντε και καλό βόλι!