Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 4:48:12 πμ
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 19:19

Με κάνεις ρε Πρωθυπουργό για μια μέρα;

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Μιλάει ο Παντέλος ο υδραυλικός με τη γυναίκα του.

-Τ ι έγινε Παντελάκο μου; πήγες στο γιατρό για εκείνο το τσούξιμο κάτω;

 

- Άσε ρε Μαρίκα, πήγα στον Τσουτσούνογλου τον ουρολόγο που είναι και φίρμα. Με εξέτασε, ας μη λέμε τώρα λεπτομέρειες, μούγραψε κάτι χάπια και σε λίγες μέρες λέει, θα είμαι περδίκι. Έτσι μου είπε. Αλλά φαρμακείο βρε αδελφέ. Δέκα λεπτά εξέταση και μου πήρε μια πενηντάρα έτσι στην ψύχρα. Και απόδειξη; Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Αφού δεν υπάρχει κράτος κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά έτσι είναι. Με κάνεις ρε πρωθυπουργό για μια μέρα; Να δεις για πότε τους βάζω χέρι.

Ο Πάτροκλος, καθηγητής Μαθηματικών στο Λύκειο, πίνει το καφεδάκι του και τα λέει με την παρέα του.

- Δεν υπάρχει κράτος ρε παιδιά. Είχα μια διαρροή στην τουαλέτα και κάλεσα τον Παντελή τον υδραυλικό, τον ξέρετε, εδώ παρακάτω μένει. Καλή δουλειά ο Παντέλος αλλά όχι και σαράντα ευρώ ρε παιδιά. Δεκαπέντε λεπτά έκανε άντε βία είκοσι. Του τάδωσα, τι να κάνω και του ζητάω απόδειξη. Με κοίταξε περίεργα και άρχισε την κλάψα. Και ‘’δεν βγαίνω’’ λέει και ‘’δύσκολοι οι καιροί με τα μνημόνια’’ λέει και ‘’άλλη φορά να φωνάξετε άλλον’’ λέει και απόδειξη… πάπαλα. Α ρε συ, με κάνεις Υπουργό Οικονομικών για μια μέρα. Θα τους κάνω όλους αυτούς να χοροπηδάνε.

Στο κάδρο μπαίνει και ο Τσουτσούνογλου ο ουρολόγος.

- Αργυρώ, τι γίνεται με την κόρη μας; Διαβάζει ή τάχει φορτώσει στον κόκορα; Εισαγωγικές δίνει φέτος και ένα κάρο λεφτά δίνω στα ιδιαίτερα. Δουλεύω όλη μέρα στο ιατρείο και τα ακουμπάω κανονικά στους καθηγητές. Να σήμερα κιόλας τα έσκασα σ’ αυτόν τον Πάτροκλο τον Μαθηματικό. Διακόσια ευρουλάκια παρακαλώ κι αυτά μαύρα. Ούτε απόδειξη ούτε τίποτα. Έτσι έχτισε μια κοτζάμ πολυκατοικία. Αλλά ποιος θα τους ελέγξει; Με κάνεις Θεέ μου για μια μέρα πρωθυπουργό; θα πέσει ‘’πόθεν έσχες’’ που θα πάει σύννεφο…

 ……………………………………….

Τα γράφω ρε παιδιά και ανατριχιάζω με όλους αυτούς τους υποκριτές. Θέλω να τους τιμωρήσω, θέλω να τους ανασκολοπίσω, θέλω να πουν το Δεσπότη Παναγιώτη, θέλω… αλλά πώς; Κι όμως υπάρχει λύση.  

-Με κάνεις πρωθυπουργό για μια μέρα ρε φιλαράκο; Μια μέρα μόνο…Μία…