Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 4:38:11 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 22:53

Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Του Κώστα Τερζενίδη.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης που ακούει στο όνομα «ΤΕΙ Κιλκίς», που ωστόσο δεν είναι του Κιλκίς, έρχεται να επιβεβαιώσει γι’ ακόμη μια φορά, το πόσο γραμμένους μας έχει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το πολιτικό σύστημα των Αθηνών.


Και μην έχετε καμία αμφιβολία, πως αν δεν είχε προκύψει η ασφυκτική ανάγκη για τη στέγαση του ΕΠΑΛ στο χώρο του ΟΑΕΔ, ακόμη θα συζητούσαμε για τη μεταφορά και «λειτουργία» του ΤΕΙ στις νέες του εγκαταστάσεις.
Ποια λειτουργία του δηλαδή, είναι για γέλια και για κλάματα η «λειτουργία» ενός τμήματος ΤΕΙ χωρίς καθηγητές και με ελάχιστους φοιτητές, που καθημερινά παίρνουν τα όνειρά τους και τα βγάζουν περίπατο από την πόλη ως το άδειο κτήριο του ΤΕΙ. Και το μεσημέρι τα ξαναπάνε πίσω, ταλαιπωρημένα κι αραχνιασμένα, περπατώντας σε δρόμους επικίνδυνους, χωρίς πεζοδρόμια, με λασπόνερα ή σκόνη!
Μοιραίο κι άβουλο το πολιτικό σύστημα του Κιλκίς παρακολουθεί τις εξελίξεις ΚΑΙ με το ΤΕΙ του… Κιλκίς. Εν τη απουσία του παίρνονται οι αποφάσεις για τη ζωή μας. Η αδυναμία του Κιλκίς είναι η δύναμη της Αθήνας. Ετσι, για να επιβάλλει τους όρους της με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει σ’ αυτόν τον τόπο. Για να χάσκει μισοτελειωμένο εδώ και χρόνια, ακριβώς απέναντι από το ΤΕΙ, το Γηροκομείο, για να περιφέρεται από χρονιά σε χρονιά στα άδεια κτίρια της πόλης το όνειρο δημιουργίας ενός Δικαστικού Μεγάρου, μέχρι να «λύσουν» το πρόβλημα… κλείνοντας το Πρωτοδικείο στο Κιλκίς, για να…
Στη σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο στο δήμο Κιλκίς για την τύχη του ΤΕΙ, συμμετείχε ένας βουλευτής (Γεωργαντάς), το Επιμελητήριο έστειλε μια υπάλληλό του…, κι άντε να μας πάρουν στα σοβαρά οι καθηγητάδες που θα προτείνουν και το υπουργείο που θα αποφασίσει!
Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι πως δεν μας εκτιμούν, είναι που δεν μας υπολογίζουν! Κι αυτό έχει να κάνει με το πόσο μας… ζυγιάζουν, είτε με αριστερό είτε με δεξιό ζύγι. Στην πολιτική παίρνεις αυτό που ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις. Δεν χαρίζεται τίποτα. Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι που μετράνε, είτε σε διεθνές είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Κι όσοι δεν το κατάλαβαν, κάνουν αυτό που ξέρουν, περιφέρονται με απλωμένο το χέρι από καφέ σε καφέ, από πεζόδρομο σε πεζόδρομο για μια θερμή χειραψία κι ένα ψεύτικο χαμόγελο.
Και τελικά καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, στο ίδιο αποτέλεσμα, καθρέπτης μας είναι το πολιτικό μας σύστημα, αφού ως γνωστόν, «μαζί τους ψηφίζουμε»!
Υ.Γ.: Σήμερα το απόγευμα, όπως αποκαλύψαμε, βγαίνει στο σφυρί μια εμβληματική και πολλά υποσχόμενα τουριστική επένδυση του νομού, το περίφημο Πηλοθεραπευτήριο της Πικρολίμνης. Το πιθανότερο είναι να μην βρεθεί επενδυτής να δώσει κοντά 1 εκατομ. ευρώ για να το πάρει, να μείνει στα χέρια της Τράπεζας και να ρημάζει όπως δεκάδες βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες ανά το νομό…
Είναι όμως μια θλιβερή επιβεβαίωση, πως σ’ αυτόν τον τόπο δεν περισσεύουν οι παράγοντες με όραμα, θέληση και δύναμη να τον πάνε μπροστά. Δυστυχώς!