Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 12:07:55 μμ
etpa
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 23:54

Μόνιμο ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα η χώρα

Συντάκτης:

Γράφει ο
Κώστας Πινέλης. 

 

Η άσκηση «Noble Jump» δεν είναι μια «οποιαδήποτε» άσκηση. Εξ άλλου το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολης που την σχεδίασε, τη χαρακτηρίζει «μεγάλη πρόκληση» σε ότι αφορά τα συστήματα διαχείρισης εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Ακόμη «ακρογωνιαίο λίθο» για το ΝΑΤΟ αυτή τη χρονιά.


Η Ελλάδα συμμετέχει παρέχοντας «υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους», τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων (29/5 - 2/6) όσο και κατά τη φάση αναδίπλωσής τους (17 - 22/6), παρέχοντας «Διευκολύνσεις».
Το γεγονός ξυπνά μνήμες του 1999-2000, τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στους  ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες, φονιάδες των λαών, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα σύνορα της χώρας μας και τις ένοπλες δυνάμεις  ενάντια στην ήδη ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς πρώην Γιουγκοσλαβία.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι στην πρεμούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που τηρεί «σιγή ασυρμάτου, όπως και τα ΜΜΕ) »να παράσχει και τέτοιες υπηρεσίες στην ευρωατλαντική πολεμική μηχανή, είναι η 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες που βάζει πλάτη ως «φιλοξενούν έθνος». Προηγήθηκε, τέλη Φλεβάρη, η εκφόρτωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από αμερικανικό πλοίο, 8 πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ, που υπό το βλέμμα του ίδιου του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ,συναρμολογήθηκαν στη ζώνη ευθύνης του ΟΛΘ και ακολούθως απογειώθηκαν για άσκηση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αυτά τα «μπλεξίματα» έχουν ως θύμα τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Δυτική Μακεδονία και την Βέροια, έστησαν «φραγμό» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη από την Αλβανία που κινείτο επί ελληνικού εδάφους, προκειμένου να ενταχθεί στις συνολικές δυνάμεις, που θα πάρουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump» στη Ρουμανία. μπλόκαραν τη διέλευση σε 20 οχήματα και 2 λεωφορεία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης από την Αλβανία, απαιτώντας να γυρίσουν στο αλβανικό έδαφος και πράγματι υποχώρησαν μπροστά στην αποφασιστικότητα τους.


«Survivor» σε σχολεία της χώρας (και στο Κιλκίς;)
Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη διοργάνωση παιχνιδιών τύπου «Survivor» σε σχολεία της χώρας, όπως στην Πάτρα και μάλιστα με έγκριση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ο δήμος Πάτρας, από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, εξέφρασε με κάθε επισημότητα την αντίθεσή του, ενώ υπήρξε και σχετική παρέμβαση και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Πετρόπουλου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι το «Φαινόμενο» παρουσιάστηκε και σε σχολεία του Κιλκίς, για ένα μάλιστα έχουμε και προσωπική γνώση. Στην ώρα της γυμναστικής «δανείζονται» από το τηλεπαιχνίδι σκουπίδι που διδάσκει ότι καμία ξευτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς.
Ο φορείς της εκπαίδευσης, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς,  ο Δήμος πρέπει να αντιδράσουν για να σταματήσει αυτό όπου συμβαίνει για να μην μολύνει το μυαλό και την ψυχούλα των μικρών παιδιών.
 Όσο ο  λαός δεν βλέπει το Survivor της δικής του ζωής και το πώς με τους αγώνες του θα το αλλάξει, αλλά το  τηλεοπτικό αυτό «προϊόν» και «δένεται» μαζί του τόσο η κατάσταση του θα χειροτερεύει απόλυτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το δικαιούται η Γουμένισσα Πίσω μου σ' έχω ...σατανά! »