Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:41:21 πμ
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 19:17

Ναι, ρε, τα παιδιά του Κιλκίς πήραν το Ευρωπαϊκό

Του Κώστα Τερζενίδη.

Ζητώ συγγνώμη για το «ρε» του τίτλου, αλλά είναι προϊόν... αγανάκτησης. Ο συνάδελφος εκδότης που μου τηλεφώνησε πρωινιάτικα από Θεσσαλία, δεν ήταν σε θέση να πιστέψει πως οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς πήραν το Ευρωπαϊκό!

Πως με τη «Microgreens Magicgreens» κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο της καλύτερης μαθητικής «start up» της Ευρώπης για το 2022.

Κάτι πήγε να πει, «ε, καλά τώρα, σιγά τώρα το Κιλκίς…», αλλά δεν πρόλαβε ν’ αποτελειώσει και τ’ άκουσε για τα καλά, κιλκισιώτικα. Κι αυτός και η Θεσσαλία του!

Ναι, ρε, τα παιδιά από το Κιλκίς έκαναν περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό στην καινοτομία, στην έμπνευση, στην ομαδική δουλειά, παίρνοντας ακόμη και το Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας!

Ναι, ρε, τα παιδιά από το μικρό, επαρχιακό δημόσιο Γυμνάσιο του Κιλκίς, βγήκαν πρώτοι στην Ελλάδα και πρώτοι στην Ευρώπη. Και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημειώσει ποτέ ελληνική μαθητική ομάδα σ’ αυτόν τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που πραγματοποιείται εδώ και 33 χρόνια!

Ναι, ρε, τα παιδιά από το Κιλκίς σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία στο Ταλίν. Είναι τα παιδιά που ονειρεύονται, που δημιουργούν, που μοχθούν για έναν καλύτερο κόσμο, μαζί με τους καθηγητές και τους δασκάλους τους, μαζί με τους γονείς τους, μαζί με όλη την αγάπη και τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας.

Ναι, ρε, τα παιδιά από το μικρό Κιλκίς είναι που μεγάλωσαν την Ελλάδα στα μάτια των Ευρωπαίων, παίρνοντας με την αξία και τον τσαμπουκά τους την πρωτιά ανάμεσα σε 40 ευρωπαϊκές μαθητικές ομάδες.

Ναι, ρε, τα παιδιά από το Κιλκίς είναι που θέλουν μια Ελλάδα πιο καινοτόμα, πιο έξυπνη, πιο οικολογική, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη και το απέδειξαν, εντός κι εκτός χώρας.

Κι εμείς οι κιλκισιώτες είμαστε περήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά, για τις επιτυχίες τους, για τα όνειρά τους, για τους στόχους τους, για τη δουλειά που κάνουν μαζί με τους δασκάλους τους, για τη στήριξη και την αγωνία των γονιών τους.

Και είμασταν σίγουροι πως θα τα καταφέρουν στο Ταλίν, πως θα κάνουν περήφανη την Ελλάδα, θα τη σηκώσουν ψηλά, ως εκεί που φθάνουν τα όνειρά τους.

Ναι, ρε, τα παιδιά από το Κιλκίς!