Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 1:08:34 πμ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 20:37

Ούτε μια ψήφος στη «Χρυσή Αυγή» στο μαντρόσκυλο του συστήματος, στην σιδερένια γροθιά των αφεντικών

Συντάκτης:

Του Κώστα Πινέλη 

Μπροστά στις εκλογές της Κυριακής, δεν πρέπει να ξεφύγει από την προσοχή του λαού η προσπάθεια που κάνει η Χρυσή Αυγή να παίξει με αντιμνημονιακή ρητορεία για να εγκλωβίσει ανθρώπους μπουχτισμένους από την πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και στήριξαν μνημόνια. Η ρητορεία αυτή του φασιστικού μορφώματος είναι πέρα για πέρα κάλπικη.


Η Χρυσή Αυγή είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, που ανάλογα με τις ανάγκες του το μαζεύει ή το ξαμολάει. Είναι δύναμη κρούσης του κεφαλαίου, που με τη δημαγωγία, το ψέμα και το λαϊκισμό, την προσαρμογή της ανάλογα με τις περιστάσεις σαν το ερπετό, έχει στόχο να εγκλωβίσει λαϊκές συνειδήσεις. Είναι η σιδερένια γροθιά των αφεντικών. Δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι είναι νεοναζιστές, φασίστες και παριστάνουν τους εθνικιστές.
Τα «έργα και οι μέρες» της, οι δηλώσεις των ίδιων των στελεχών της, οι ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι πίσω από τη χρυσαυγίτικη αντισυστημική μάσκα βρίσκεται η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, η εξουσία των μονοπωλίων. Αλλωστε και ιστορικά θυμίζουμε οτι το μονοπωλιακό κεφάλαιο των Κρουπ, Ζίμενς, Μπος, Τίσεν, Ντόιτσε Μπανκ χρηματοδοτούσε την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία, την πολεμική μηχανή του Χίτλερ. Μόνο για τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου έχει καταθέσει 136 ερωτήσεις στη Βουλή. Στήνει δουλεμπορικά με το μανδύα των σωματείων ή των γραφείων εύρεσης εργασίας μόνο για Ελληνες, προκειμένου να τροφοδοτήσει τα αφεντικά με φτηνότερους εργαζόμενους.
Καμιά λαϊκή ψήφος να μην πάει στους θαυμαστές του Χίτλερ, στους ιδεολογικούς και πολιτικούς  διαδόχους των συνεργατών των Γερμανών και της Χούντας.
Στο ν. Κιλκίς η συντριπτική πλειοψηφία είναι απόγονοι προσφύγων από τον Πόντο, τη Μ. Ασία, τη Θράκη. Για ιστορικούς και ηθικούς λόγους δεν μπορούν να είναι η να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, αλλά και για ένα ακόμη λόγο. Σε μια πιθανή συγκρότηση κυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση!
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έχουν καθήκον να καταδικάσουν αποφασιστικά και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες τους και τώρα και με την ψήφο τους, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, με την ανάδειξη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στις πόλεις.