Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 11:03:37 πμ
etpa
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 20:10

Παχυδερμιστάν

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο σφαγείο. Οπλοφορούν οι πάντες και ο ένας σκοτώνει τον άλλον για ασήμαντη αφορμή. Έσφαξε ο ένας τα δυο αδέλφια στο Πήλιο. Μπήκε με την κουμπούρα ο άλλος στο κατάστημα της Κυπαρισσίας και καθάρισε το παλικάρι στο πιτς φιτίλι.

Ληστεύονται, δέρνονται ανηλεώς και πεθαίνουν από ασφυξία δεμένοι χειροπόδαρα οι παππούδες μας. Αλληλοσκοτωμοί μαφιόζων μπροστά στα μάτια μας, αποτρόπαια εγκλήματα σ’ όλη τη χώρα και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Α ξέχασα. Η αστυνομία κατ’ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας φυλάει κάποια θλιβερά υποπροϊόντα του σάπιου καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού στερεώματος όπως αυτός ο αδίστακτος τύπος που μας έδειξε κατάφατσα ότι η σαπίλα στην Ελλάδα δεν άγγιξε το κόκαλο αλλά το τρύπησε και χτύπησε μεδούλι.
Δημοσιογράφος λέει, τηλεπαρουσιαστής λέει, πρώην μάνατζερ κάποιας πορνοστάρ λέει…και τι δεν λέει… Στα πολιτικά μάς μπέρδεψε. Ξεκίνησε ως…αρχηγός εκκολαπτόμενου κόμματος και κατέληξε υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες εκλογές.
Τον τύπο αυτόν τον δέχτηκε και τον ευλόγησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κι έτσι έγινε το χαϊδεμένο παιδί όλου του πολιτικού και θρησκευτικού κατεστημένου. Λαμπρός νέος με αρχές και αξίες και πάνω απ’ όλα θρήσκος. Παιδί για σπίτι που λέει ο λαός μας και το μέλλον όλο δικό του σε έναν τόπο όπου σάπισαν τα πάντα.
Σαν προνοητικό παιδί που είναι, ζήτησε από την πολιτεία αστυνομική προστασία επειδή κινδύνευε λέει από την …17 Νοέμβρη, αυτήν ντε που εξαρθρώθηκε εδώ και είκοσι χρόνια. Και η πολιτεία τού έδωσε αφειδώς αστυνόμους και οχήματα, την ώρα που η εγκληματικότητα βαράει κόκκινο και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν στοιχειώδη αστυνομική επιτήρηση.
Αποθρασύνεται το θρασίμι. Βλέπει ότι στο ανύπαρκτο αυτό κράτος μπορείς να πετύχεις τα πάντα αρκεί να έχεις θράσος, να έχεις τις σωστές γνωριμίες και να κρατάς στο χέρι κάποιους σημαντικούς ανθρώπους.
Και τα ογδόντα χιλιαρικάκια το μήνα τσέπωσε και στο υπουργείο Εργασίας μπούκαρε με τους μπράβους του απειλώντας τους πάντες επειδή ο Υπουργός σταμάτησε να του κάνει τα χατίρια. Ο Υπουργός τόφαγε το κεφάλι του στον ανασχηματισμό και θυμήθηκε να κελαηδήσει τρεις μήνες μετά ποιος ξέρει γιατί.
Και δεν παραιτήθηκε ΚΑΝΕΙΣ. Σιγά τα λάχανα. Μήπως παραιτήθηκε κανείς στην υπόθεση Λιγνάδη; Και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, παραμένουν στη θέση τους υπουργοί, υφυπουργοί, διαόλοι και τριβόλοι, την ώρα που στις χώρες των κουτόφραγκων της Ευρώπης, υπουργοί παραιτούνται για ασήμαντες περιπτώσεις λόγω ευθιξίας.
Ευθιξία; Άγνωστη λέξη για το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Παραίτηση; Άντε από δω ρε γατάκια, αφού στο τέλος πάλι εμάς και τα τζάκια μας θα ψηφίσετε. Εμάς που σας πτωχεύσαμε και ρημάξαμε το μέλλον των παιδιών σας. Συνεχίστε να αποχαυνώνεστε με τα τηλεοπτικά σκουπίδια που σας ταΐζουμε και κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου. Άκου παραιτήσεις. Δεν είμαστε καλά. Και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. ‘’Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε’’, εδώ είναι ένα απέραντο Παχυδερμιστάν.