Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 3:26:34 μμ
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 11:55

Πινέλης: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου. «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Θυμόμαστε όλοι το σύνθημα του παλαιο-ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη, «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται». Ε ρε μεγαλεία με το 1ο Συνέδριο, με Αραφάτ, Ορτέγκα κλπ. Με τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και τα «μόνο το ΚΚΕ είναι έξω από αυτή την Εθνική Κοσμογονία» Με όλα αυτά που κατάφερε να εξαπατήσει και να εκμαυλίσει κόσμο εργατικό – λαϊκό. και μετά…

 

Όλο και πιο βαθιά στα νύχια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε και στήριξη με κάθε μέσο του κεφαλαίου ενάντια στις εργατικές-λαϊκές κατακτήσεις.

Το τι ακριβώς «δικαιώθηκε» με το ΠΑΣΟΚ  όλοι,  πλέον, το ξέρουμε…

Και μετά ήρθε αυτό το έκτρωμα της «Αριστεράς» αυτό το συνονθύλευμα και μάλιστα χωρίς τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλολαϊκά συνθήματα  του ΠΑΣΟΚ  του 1981 και με την τάχα «ιστορική ευκαιρία» για την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με δήλωση, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί η παρουσία της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ότι θα στηρίξει τους επιχειρηματίες, το κεφάλαιο, την εργοδοσία με διευκολύνσεις, με κρατικό χρήμα για να κάνουν επενδύσεις.

Και έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ την εμφάνισή τους στην πορεία του Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό και τα στελέχη υπουργούς που συνέχισαν την ίδια πολιτική των Σαμαρο-Βενιζέλων προς τέρψιν της ΝΔ που της είναι ευχάριστο να βλέπει ότι η επίσημη έκφραση της συμπολίτευσης έχει προσχωρήσει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και μάλιστα προσπαθεί να πλειοδοτήσει σε αυτό σε σχέση με τη ΝΔ.

Όσον αφορά τον Τσίπρα, μετά από αγκαλιές και φιλιά με τους δικούς του και αφού έβγαλε μπόλικες σέλφι, την έκανε στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος στη ζούλα για να μην περάσει από την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Και πώς να περάσει μετά τους ύμνους στον Ομπάμα και τον «διαβολικά καλό Τραμπ»,  που είχε προχωρήσει σε όσες διευκολύνσεις ζήτησε ο ιμπεριαλιστικός δολοφονικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ. Τι να φωνάζει τώρα. «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι;»

Μετά εκείνη των προσφώνηση: «Τους δύο λαούς (Έλληνες και Αμερικάνους) μάς ενώνουν πολλά. Πάνω από όλα μάς ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Έχουμε ιστορικούς δεσμούς, πολύ δυνατούς δεσμούς στο διάβα της ιστορίας, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, όμως και μια διαρκή και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία».

Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο δεν πήγε τελικά μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, στην συνέντευξη στο OPEN  και την κ Λυμπεράκη είπε χαρακτηριστικά, πως «η πορεία δεν είναι μαραθώνιος για να τερματίσεις!!!»  Ναι για. Τι αγώνες στίβου  κάνουμε! Πώς να εξηγήσει ότι  η παρουσία του στη συγκέντρωση ήταν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, σε μια ακόμη απόπειρα καπηλείας των ηρωικών λαϊκών αγώνων;

Πολιτικός καιροσκοπισμός ,Ξεδιαντροπιά, αναξιοπρέπεια, ξευτίλα…

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι  ο λαός μας δεν πρέπει να προσδοκά τίποτα από τις κυβερνήσεις, που υπηρετούν την τάξη που έχει την εξουσία.    Ενότητα, λαϊκή συμμαχία, εργατική – λαϊκή πάλη συνεχής μέχρι το τέλος, την νίκη.

 

Επισήμανση: Τι δουλειά είχε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αβραμάκης σε αντικομμουνιστική εκδήλωση μίσους με θέμα οι «σφαγές του ΕΛΑΣ και των κομμουνιστών;»