Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:14:25 μμ
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 20:01

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την Τρίτη 2-12-2014,ο SAM CHEKWAS μίλησε στην T.V  DION  για το νέο του βιβλίο με τον τίτλο "Το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας "
Ποιός είναι ο CHEKWAS;  Είναι ένας Νιγηριανός ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και πήρε δύο πτυχία, φιλοσοφικής και οδοντιατρικής, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ και άνοιξε βιβλιοπωλείο στην Νέα Υόρκη όπου πουλάει μόνο ελληνικά βιβλία. Μιλάει άπταιστα ελληνικά και στην ελληνική γλώσσα έγραψε το παραπάνω βιβλίο του.


Ο τίτλος του βιβλίου του δεν λέει τίποτε, μπροστά στην εικόνα που ο ίδιος βγάζει όταν μιλάει για την ελληνική φιλοσοφία, την γλώσσα, την ιστορία και πολιτισμό. Το πρόσωπό του φέγγει κυριολεκτικά. Γίνεται άλλος άνθρωπος όταν αναφέρεται στην Ελλάδα, τα μονοπάτια της οποίας, τα σοκάκια, τα καφενεία ,οι άνθρωποί της και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι γι αυτόν, μοναδικά στον κόσμο .
Καμαρώνει για τον πολιτισμό της χώρας και στενοχωριέται για την αλλοίωση της γλώσσας η οποία πρέπει να παραμείνει σταθερή και αμετάβλητη. Η γραμματική και η ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας, λέει ο CHEKWAS, δεν μπήκανε τυχαία από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά μπήκανε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποδίδεται ορθά η ουσιαστική έννοια της προφερομένης λέξεως.
Για τον CHEKWAS δεν είναι σημαντικό να είσαι Έλληνας, με την νομοτυπική σημασία της λέξης, αλλά να νοιώθεις πραγματικά Έλληνας, συμμετέχοντας στην ιστορία της, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της.
Σίγουρα ο CHEKWAS είναι πιο Έλληνας από κάποιους ηλίθιους ελληναράδες που κλωτσούν και σκορπούν στις λαϊκές των Αθηνών τις πραμάτειες αθώων μικροπωλητών, με το επιχείρημα ότι δεν είναι Ελληνες.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ
Όταν οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν στον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, έγκλειστο Μιχαλολιάκο, γιατί οι Χρυσαυγίτες  καταληψίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  κατούρησαν μέσα στα γραφεία του σταθμού, ο
Πρόεδρος αντί να καταδικάσει το περιστατικό, δήλωσε  " -Έλα μωρέ ,σε μιά γωνίτσα κατούρησαν "
Τι να πεις;  Φαίνεται ότι  αν κατουρούσαν μεσ’ στην μέση των γραφείων, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

 

ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ
Τον καιρό της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας, ο μεγάλος Ντε Γκωλ είχε δηλώσει: "Ο κομμουνισμός είναι στην Ανατολή και οι κομμουνιστές στην Δύση"
Οι δικοί μας κομμουνιστές που δεν χαμπαριάζουν από τέτοια, εξακολουθούν να παραμένουν στην ...Ανατολή. Χωρίς Ανατολίτες.

 

ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ
Ο καθένας έχει τον δικό του Θεό και δεν έχει σημασία πως τον ορίζει η θρησκεία του.
Η πίστη είναι α τ ο μ ι κ ή υπόθεση και όχι της κοινωνίας. Αν μαζικοποιηθεί, φέρνει τα ολέθρια αποτελέσματα των χριστιανικών σταυροφοριών  ή των μουσουλμανικών βαρβαροτήτων (τζιχαντιστές). Οι πιστοί παύουν πια να είναι ελεύθεροι άνθρωποι και γίνονται οπαδοί.
Αυτά λέει η Λογική (και η πεποίθησή μου)

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ
Με πρωτοβουλία, παράκληση και δαπάνες του Μπάρμπα Βασίλη (δεν έχει σημασία το χωριό του) ομάδα συγχωριανών του, ανατίναξε με δυναμίτιδα βράχο, προκειμένου να απελευθερωθεί ο σκύλος του, ο οποίος άθελά του έπεσε σε λάκκο που βρισκόταν πίσω από τον βράχο. Να σημειωθεί ότι το ζώο επί τριήμερο έκλαιγε εγκλωβισμένο και πεινασμένο περίμενε τους λυτρωτές του.
Ο μπάρμπα Βασίλης, είναι ένας αγράμματος, "άξεστος" και "απολίτιστος" χωρικός.
Και ο μορφωμένος και πολιτισμένος επιστήμονας, διαβάζοντας την είδηση στον τοπικό τύπο σχολίασε:
- "Σιγά να μην κάνω έξοδα και προσπάθειες για ένα παλιόσκυλο. Αν ήταν τουλάχιστο ράτσας, τότε μάλιστα."
Τι να πεις; Θλίψη μόνο και οργή  προκαλεί η αναισθησία τουμορφωμένου και ...πολιτισμένου επιστήμονα. Το αγαθό της ζωής, το συναρτά με την ράτσα του φορέα της. Τα ίδια μήπως δεν πίστευε και ο Χίτλερ;

 

ΖΗΤΙΑΝΕΥΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΗΣ
Το περιστατικό, μού το αφηγήθηκε ο φίλος κτηνίατρος Νίκος Παπαδόπουλος από το Φανάρι.
Αδέσποτη σκύλα γέννησε στο χωριό του 10 σκυλάκια και γύριζε στα σπίτια ένα ένα ζητιανεύοντας λίγη τροφή να φάει για να μεγαλώσει τα παιδάκια της. Και τα κατάφερε η ηρωική μάνα.
Να υπενθυμίσω ότι μητέρες από ανθρώπινη ράτσα, σκοτώνουν τα παιδιά τους ή τα πετάνε στα σκουπίδια (διαβάζετε υποθέτω εφημερίδες) ισχυριζόμενες ότι δεν είχαν να τα ταΐσουν.
Ντροπή

 

ΟΝΟΛΟΓΙΑ
Από τα ποιήματα του Γιώργου Σουρή για τους βουλευτές:
Και τω όντι αν ως τώρα
ο Λαός δεν εκοιμάτο
αν με τόσας υποσχέσεις
πονηράς δεν επλανάτο
και εσήκωνεν ολίγον
τον αυχένα μετά θάρρους
εις την ράχην του επάνω
δεν θα είχε τους γαϊδάρους.

(το ποίημα αυτό το έχω ξαναγράψει, αλλά το ξαναγράφω γιατί μου ...αρέσει το άτιμο).