Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 7:39:29 πμ
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 20:31

Προς εισαγγελείς...

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς,


καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό μας τηλέφωνο από ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος για να αλλάξουμε πάροχο. Τα τηλεφωνήματα γίνονται συνήθως σε ώρες κοινής ησυχίας (μεσημέρι προς απόγευμα ή αργά το βράδυ) και κάποιοι μάλιστα που δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την ταυτότητά τους μόλις απαντήσεις κλείνουν αμέσως το τηλέφωνο. Όλα αυτά βέβαια δημιουργούν εκνευρισμό σ’ όλους μας αλλά στις μεγάλες ηλικίες που λόγω προβλημάτων ακοής δεν μπορούν να καταλάβουν, δημιουργούν και φόβο που πολλές φορές αγγίζει τα όρια του τρόμου
Τηλεφώνησα πρόσφατα εν μέσω καραντίνας σε 92χρονη συγγενή μου που διαμένει στη Θεσσαλονίκης και διαπίστωσα ότι ήταν έντρομη από περίεργα κατά τη γνώμη της τηλεφωνήματα αγνώστων, ανδρών και γυναικών που πολλές φορές την ημέρα την βομβαρδίζουν. Προσπάθησα να την εξηγήσω περί τίνος πρόκειται αλλά μάταια. Πίστευε και πιστεύει ότι κάποιοι την παρακολουθούν και θέλουν το κακό της. Το διασταύρωσα λίγες μέρες αργότερα όταν τηλεφώνησα σε άλλη επίσης υπερήλικη συγγενή μου στη Θεσσαλονίκη και πριν ακόμα ακούσει τη φωνή μου, με…διαολόστειλε και έκλεισε το τηλέφωνο. Επικοινώνησα με το γιο της ο οποίος με ενημέρωσε ότι η μητέρα του είναι στα όρια νευρικής κρίσης για τους ίδιους λόγους που προανέφερα και θεωρώντας ότι κάθε τηλεφώνημα είναι από τα ίδια άγνωστα πρόσωπα, τα διαολοστέλνει πριν μιλήσουν και κλείνει το τηλέφωνο χωρίς στη συνέχεια να μπορεί να κλείσει μάτι από το φόβο για τη ζωή της.
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς,
τα αγαπημένα μας πρόσωπα που βρίσκονται πια στη δύση της ζωής τους έχουν όπως είναι φυσικό πολλά προβλήματα υγείας που περιορίζουν την ποιότητα της ζωής τους. Τα προβλήματα αυτά πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας και της αγωνίας τους για την υγεία παιδιών, εγγονιών ακόμα και δισέγγονων. Δεν είναι δυνατόν μαζί με όλα αυτά να αφήνονται έρμαια αδίστακτων εταιριών που στο βωμό του κέρδους ταλαιπωρούν καθημερινά ανήμπορους ανθρώπους.
Ξέχωρα βέβαια από τους υπερήλικες και όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός ταλαιπωρείται για τους ίδιους παραπάνω λόγους. Αναγκαζόμαστε πριν κοιμηθούμε το μεσημέρι να κλείνουμε τα τηλέφωνά μας σταθερά και κινητά με κίνδυνο να μην ενημερωθούμε άμεσα αν συμβεί κάτι κακό σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Καταπατώνται καθημερινά βασικά μας ανθρώπινα δικαιώματα και μέχρι στιγμής δεν παρενέβη αυτεπάγγελτα κάποιος δημόσιος θεσμός για να μας προστατέψει βάζοντας φραγμό στην απάνθρωπη αυτή λειτουργία των εταιριών αυτών.
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς,
ευελπιστώ να ακούσετε την κραυγή μου που πιστεύω ότι αποτελεί και κραυγή χιλιάδων συνανθρώπων μου. Περιμένω μια απάντηση-ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε εφόσον διαπιστώσετε ότι υπάρχει καταπάτηση νόμων που διαταράσσει βάναυσα την ψυχική υγεία όλων μας.
Ευχαριστώ