Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:17:05 πμ
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 11:37

Sugar daddies

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Τον «κάλο» πάτησε το ΚΚΕ σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, που συντονίστηκαν σε χρόνο dt στον «σκοπό» που έστησαν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για να επιτεθούν στο ΚΚΕ, που αποκαλύπτει τη σαπίλα του συστήματος που υπερασπίζονται.

Στα κάγκελα ανέβηκαν ορισμένοι όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Δ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί «σκανδιναβικού μοντέλου» για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια», ανέδειξε το εξής γεγονός: Οτι σε χώρες όπως η Σουηδία, η Βρετανία και άλλες, το ίδιο το σύστημα «σπρώχνει» φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies» για να πληρώσουν τις σπουδές τους και να ανταποκριθούν στα υπέρογκα οικονομικά έξοδα. Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί πολλά, ενώ το έχουν αναδείξει μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα, όπως η «Deutsche Welle».

Η αυτογελοιοποίηση χτύπησε «κόκκινο», πότε κάνοντας ότι έχουν «κρυφό καμάρι» τα φαινόμενα της σαπίλας, πότε παρουσιάζοντας την καταγγελία του ΚΚΕ ως ...σεξισμό επειδή αναφερόταν σε φοιτήτριες (!), φτάνοντας μέχρι και να παρουσιάζουν ως «δικαίωμα» των σπουδαστών να εκδίδονται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών τους. Όλοι τους και μόνο του.  Όπως πάντα. Όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, διακαιωματιστές, δήθεν αναρχικοί, «ευαισθητούληδες» και λοιποί επαναστάτες των πληκτρολογίων… Όλους τους  ενόχλησε η περιγραφή της σαπίλας και όχι η σαπίλα.

Πάντα όλοι τους απέναντί στο ΚΚΕ, γιατί τους χαλά τη σούπα, και αποκαλύπτει τη σαπίλα του συστήματος που υπηρετούν και λιβανίζουν…

Αφού λοιπόν καμώνονται ότι «δεν είδαν και δεν ξέρουν», και ότι αυτά τάχα «γίνονταν αλλού» και όχι στους καπιταλιστικούς «παραδείσους» που διαφημίζουν, ας τους φρεσκάρουμε τη μνήμη για το τι λέει η διεθνής εμπειρία σε χώρες όπου το σύστημα του «sugar daddy» λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ και σκανδιναβικές χώρες…

Και όχι μόνο στην Σκανδιναβία  και στις μεγάλες πόλεις, αλλά και σε μικρές να μην επεκταθώ άλλο και αναφερθώ και εκθέσω…

Και δεν αναφέρομαι για τους σπουδαστές που αναγκάζονται και εργάζονται για να σπουδάσουν. Εάν δεν ξέρετε ρωτήσετε εμένα…

Αντί λοιπόν οι διάφοροι «ευαισθητούληδες» να αναγνωρίσουν αυτήν την πραγματικότητα και να την καταδικάσουν, βγήκαν να καταγγείλουν το ΚΚΕ που την αποκαλύπτει και αναδεικνύει τη σαπίλα που το ίδιο το σύστημα καλλιεργεί! Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσπάθησε να παραδώσει μαθήματα στο ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη αναφορά «σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο»! Τα λέει αυτά ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που έχει τσακίσει κυριολεκτικά τα δικαιώματα των γυναικών και μάλιστα στο όνομα της «ισότητας»! Και δεν ντράπηκε να το λέει μια μέρα πριν από την 8η Μάρτη, που οι γυναίκες όλου του κόσμου διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων, για δικαιώματα και πραγματική ισοτιμία.

Αλλά τι σημαίνει αυτό που είπε ο σ. Γραμματέας;

sugar daddy ζαχαρομπαμπας, γερομπερμπάντης, γερομπισμπίκης, γεροπαραλυμένος, πλούσιος γερομπερμπάντης…

«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι», λέει ο λαός. Αν ένα πράγμα επιβεβαιώνεται πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση είναι πολύ στριμωγμένη από τους αγώνες των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ και στο ΠΑΣΟΚ γίνεται «χάβρα», με τις αστείες δικαιολογίες της ηγεσίας του και τα «ναι στο νομοσχέδιο» από βουλευτές του. Οπότε, αναμενόμενες η προσπάθεια αντιπερισπασμού και η επίθεση στο ΚΚΕ, για κάτι τόσο αυταπόδεικτο και πραγματικό, που η αντίδρασή τους τούς εκθέτει.

Ακόμη μια φορά όλοι τους και ΜΟΝΟ του να μάχεται τ’ άδικο, τη σαπίλα και τη σήψη.

Το γιατί επιτίθενται στο ΚΚΕ αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι απέρριψαν το νομοσχέδιο που κάνει την αδικία νόμο, και δίπλα τους ΕΊΝΑΙ μόνο το ΚΚΕ. Αρκεί να διαβάσει κανείς το πόρισμα για το έγκλημα στα Τέμπη που κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική το ΚΚΕ. Πόρισμα που αναδεικνύει τις ευθύνες όλων τους. Αρκεί να δει τις δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό. Δεν έχουν κάτι άλλος να του καταλογίσουν, να το ενοχοποιήσουν..

 Τους αφιερώνω τους  ηθικοπλάστες στους τάχαμ ένα απόσπασμα από τραγούδι  του 1987, του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδοποιού που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή από τον δίσκο «ΝΑ». Του Δήμου Μούτση.

 Ω! Τι αχαλίνωτος ρομαντισμός
κι η μαμά να συμπληρώνει
"βίζιτα η κόρη μου, θα είστε τρελός!"
"το καημένο επιστήμων τελειώνει"

Έτσι λοιπόν και ξαφνικά και έτερον ουδέν
Μα εγώ μικρό μου είμαι πολύ μακριά
Μην το ψάχνεις, δεν πειράζει

Τίποτα μικρό μου, παρ' εκτός
κάτι λίγα η αμοιβή σου
ξέρεις τι σημαίνουν όλ' αυτά θαρρώ
κι εσύ το ξέρεις κι οι δικοί σου…