Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:45:29 πμ
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 22:29

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ στους καιρούς της παντοκρατορίας τους, πήρανε κοντά 500 εκατομμύρια τραπεζικά δάνεια, χωρίς καμία εμπράγματη εγγύηση. Την μοναδική εγγύηση που έβαλαν, ήταν οι κομματικές επιδοτήσεις που ΘΑ έπαιρναν από το Δημόσιο, δηλαδή από την τσέπη μας.

Και επειδή οι κύριοι αντιλήφθηκαν ότι θα πάνε φυλακή με αυτά τα παράνομα τερτίπια, πριν χάσουν τελείως την εξουσία, ψήφισαν και ειδικό νόμο με τον οποίο αποφάσισαν ότι οι αρμόδιοι για την λήψη αυτών των δανείων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Και έτσι τα δάνεια αυτά μετατράπηκαν σε... θαλασσοδάνεια! Αυτούς τους λωποδύτες θα κληθεί και πάλι να ψηφίσει σε λίγο ο Ελληνικός Λαός.
Θα πεις, οι Συριζαίοι είναι καλύτεροι; Όχι βεβαίως, χειρότεροι είναι. Απλώς όταν οι άλλοι τα έπαιρναν, αυτοί δεν είχαν πρόσβαση στην εξουσία. Έπαιρναν μόλις το 4% των ψήφων. Κι έτσι η συγκυρία, τους δίνει σήμερα το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Ξαναλέω: Η συγκυρία.
Υ.Γ: Μετά το μακροχρόνιο θάψιμο της υπόθεσης, ακούω ότι κάποιοι εισαγγελείς ξανασκαλίζουν την υπόθεση δικαστικά. Εν όψει δε των εκλογών, δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πολιτικά το θέμα ανεκμετάλλευτο.
- '' Όχι, θα αφήνατους να αγιάζνε'', που θάλεγε και ο μακαρίτης θυμόσοφος φίλος μου Ανέστης Γαβράς.

 

ΡΕ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ;
Εκπλειστηριάσθηκε, λέει, τον Απρίλιο 2018 από την Τράπεζα Πειραιώς η βίλα του Αιμίλιου Λιάτσου στον Ωρωπό, έναντι 1.560.000 ευρώ περίπου. (Η πραγματική του αξία λέγεται ότι άγγιζε το 5.500.000 ευρώ περίπου.)
Ποιός είναι ο Λιάτσος; Άν θυμάμαι καλά είναι το δημοσιογραφικό καμάρι του MEGA που όταν έλεγε ΠΑΣΟΚ έσταζε μέλι το στόμα του.
Ρε που το βρήκαν τόσο χρήμα Λιάτσος-ΠΑΣΟΚ και MEGA εκείνη την εποχή; Και πως γίνεται να φέρονται ταυτόχρονα στην κατρακύλα Λιάτσος-ΠΑΣΟΚ και MEGA;

 

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ
Με πρωτοβουλία και φροντίδα της Σανταίας Ταξιαρχίας μας, προ τριμήνου περίπου, μεσημβρινά του πεδίου βολής, ανεγέρθη ένα σεμνό κι απέριττο μνημείο με βάθρο και σταυρό, στην μνήμη του Λοχαγού Πεζικού Χαράλαμπου Μακρυκώστα από την Ανιάδα Ν. Ευρυτανίας.
Ο Μεγάλος αυτός Έλληνας Πατριώτης έχασε την ζωή του στην μάχη του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913 πολεμώντας τους Βουλγάρους ως διοικητής στρατιωτικής μονάδος.
Δυστυχώς για τον Ήρωα αυτόν δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Και θα αποτελούσε αντίδωρο στην μνήμη του, αν κάποιος μας έδινε περισσότερες πληροφορίες όπως:
α) Για ποιό λόγο ο αξιωματικός αυτός απεκόπη από την ονομαστική αλυσίδα των πεσόντων αξιωματικών στην μάχη του Κιλκίς;
β) Το σημείο του μνημείου, είναι και σημείο του τάφου του;
γ) Σε ποιό ακριβώς σημείο σκοτώθηκε;
δ) Γιατί επί 115 χρόνια ο τάφος ήταν ξεχασμένος και ρημαγμένος και αίφνης τον θυμήθηκε ο Στρατός;
ε) Στην θέση του μνημείου υπήρχε κάτι (σταυρός, μαρμάρινη πλάκα, πρόχειρος τάφος ή οτιδήποτε άλλο) που να φανέρωνε την παρουσία του νεκρού ήρωα;
στ) Τι παραπάνω γνώριζε ο χωρικός από την Μεγ. Βρύση που υποτίθεται ότι επί χρόνια ''συντηρούσε'' τον τάφο;
ζ) Κλήθηκαν και παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων του μνημείου ,συγγενείς του Ήρωα;
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει δρόμος βατός για αυτοκίνητα που να οδηγεί στο σημείο του μνημείου.
Ο Δήμος Κιλκίς για του δημότες του οποίου έδωσε την ζωή του ο Ήρωας, οφείλει τάχιστα να αναλάβει την δαπάνη ασφαλτόστρωσης του δρόμου μέχρι το Μνημείο, διότι ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πατριώτες που θέλουν να τιμούν τους Ήρωες τους κάνοντας μια προσευχή ή ανάβοντας ένα κεράκι.
Να σημειώσουμε ότι αριστερά του μνημείου, η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Κιλκίς ανήγειρε ένα μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, το όνομα του οποίου έφερε ο θανών. Εύγε στην πατριωτική πρωτοβουλία τους.

 

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ
Αν, λέω αν, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ νικήσει μεν στις εκλογές αλλά δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, με ποιούς νομίζετε θα κληθεί να συγκυβερνήσει;
Ω, Θεέ μου. Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι στην εξουσία θα επανέλθουν τα πολιτικά ζόμπι του παρελθόντος. Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Χαραλαμπίδης, Κεγκέρογλου, Καχριμάκης, Λοβέρδος, Μαντέλης και άλλες... δημοκρατικές δυνάμεις.
Και ο Λαλιώτης; Καλά, αυτός έφυγε νωρίς. Και δεν έχασε.

 

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
Ο φίλος μου ο Αμανατίδης, θεωρεί ότι ήταν λάθος η επιλογή της 19ης Μαΐου, ως ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των ελλήνων του Πόντου. Θα προτιμούσε άλλη ημερομηνία και παραθέτει επιχειρήματα για την στήριξη της απόψεώς του.
Θεωρώ έγκυρη και σοβαρή την πρότασή του και συντάσσομαι με αυτήν. Διότι δεν μπορεί την ίδια μέρα να συμπίπτουμε με τους τούρκους σε γιορτές νεολαίας και άθλησης (για κείνους) και τελετές μνήμης και δακρύων (για εμάς).
Αλλά για το θέμα αυτό ,επιφυλάσσομαι να επανέλθω διότι είναι πολύ σοβαρό.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ
Δεν ξέρω τι λένε οι συμβάσεις σας, φίλοι των ΕΛΤΑ, αλλά από την ώρα που η εφημερίδα μου λέει ότι κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη και είμαι συνδρομητής της, απαιτώ η εφημερίδα να έρχεται στην διεύθυνσή μου κάθε Τετάρτη.
Τελευταία μου έρχεται κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη και ενίοτε κάθε ....Παρασκευή. Έλεος!