Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:06:11 μμ
Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 20:40

Θ. Παυλίδης: Κύριοι του Δήμου Κιλκίς, επιτέλους πείτε την αλήθεια στον κιλκισιώτικο λαό

Γράφει ο
Θεόδωρος Παυλίδης. 

 

Κύριοι του Δήμου Κιλκίς, επιτέλους πείτε την αλήθεια στον κιλκισιώτικο λαό

Ως δημότης, νομιμοποιούμαι να απολαμβάνω τα δικαιώματα που η αυτοδιοικητική νομοθεσία μού  αναγνωρίζει. Ταυτόχρονα όμως είμαι και πολίτης  αυτού του τόπου και νομιμοποιούμαι στα πλαίσια αυτής μου της ιδιότητος να ασκώ πολιτική κριτική της εξουσίας.
Θα ήμουν ανάξιος να φέρω τις παραπάνω ιδιότητες (δημότη και πολίτη) αν για λόγους συμφέροντος, εξουσιοφοβίας, κολακείας ή αδιαφορίας (δεν βάζω το κεφάλι μου σε μπελάδες ή θέλω να τα έχω καλά με την εξουσία) απέφευγα να ασκήσω κριτική και να πάρω θέση στα όσα "ανώμαλα" συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην λειτουργία του Δήμου Κιλκίς.


  Και μην προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτε, διότι είναι καθημερινές οι κατηγορίες και ενστάσεις αιρετών αρχόντων σε βάρος του Δημάρχου και αυτών που τον στηρίζουν (Γιάννης Τσογγίδης, Θεόδωρος Βαφειάδης, Θανάσης Καριοφύλλης)
Μάλιστα ο εκ των ανωτέρω Τσογγίδης δεν είναι ο οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος, αλλά είναι πρόσωπο μορφωμένο, σοβαρό, με πείρα στα αυτοδιοικητικά πράγματα και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Προσωπικά δεν γνωρίζω τα ιδιαίτερα προσόντα των άλλων δύο, αλλά μαθαίνω πως πρόκειται περί εξαιρέτων και ικανών συμπολιτών μας, λόγος για τον οποίο και ψηφίσθηκαν από τους συνδημότες μας.
Όταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς (και νυν απλός σύμβουλος) κατηγορεί ευθέως τον Δήμαρχο ότι ΨΕΥΔΕΤΑΙ σε κάποια από τα δημοτικά θέματα, η καταγγελία δεν είναι για ειρωνεία, αλλά πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αυτόν, δηλαδή τον συγκεκριμένο πολίτη, ψήφισαν οι δημότες για Δήμαρχο και έχουνε χρέος να γνωρίζουν τι σόι δήμαρχο ψήφισαν. Με άλλα λόγια υποχρεούνται να ζητήσουν από τον Δήμαρχο να τους πει την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αφορμή για το άρθρο μου αυτό μου έδωσε σχόλιο της τοπικής εφημερίδος ΕΙΔΗΣΕΙΣ (3-5-2017) με τον τίτλο "Ο Λόφος θα ανοίξει".
Σύμφωνα με το σχόλιο, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Καραμπίδης, ζήτησε να μάθει γιατί καθυστερεί να λειτουργήσει η καφετέρια του Δήμου στο γνωστό Λόφο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Αιμίλιος Νικολαΐδης απάντησε ότι ο λόγος της καθυστέρησης είναι "η δικαστική διαμάχη του Δήμου με τον προηγούμενο ενοικιαστή που είναι σε εξέλιξη. "Παραπέρα προσέθεσε ότι "εμείς είμαστε έτοιμοι ως Δήμος να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση, με το που δοθεί το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης"
Προσέξτε τώρα τα ακόλουθα:
Για το θέμα της καφετέριας του Δήμου, έγραψα άρθρο στην παρούσα εφημερίδα (15-2-2017) με τον τίτλο "Ούτε όλες οι ευθύνες είναι του Δημάρχου, ούτε όλες οι επιτυχίες."Και εκεί (στο άρθρο) διευκρίνισα ότι ο Δήμαρχος και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο ερώτημά μου "γιατί τόσα χρόνια δεν λειτουργεί η καφετέρια του Λόφου, μου απάντησαν ως εξής:
- Δεν γνωρίζω τίποτε σχετικά. Δεν έχω ιδέα.
- Δεν έχει πολεοδομική άδεια το κτήριο.
- Υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη με τον προηγούμενο μισθωτή,
- Δεν θέλει ο Δήμαρχος να χτυπήσει τις καφετέριες της πόλης
- Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέα μίσθωση.
Προσωπικά δε ο Δήμαρχος με διαβεβαίωσε μέσα στο γραφείο του ότι κατόπιν νέας δημοπρασίας η μίσθωση κατακυρώθηκε υπέρ γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας και ύστερα από τις απαραίτητες εργασίες ευπρεπισμού του καταστήματος, η καφετέρια θα λειτουργήσει σύντομα.
Που όμως τελικά βρίσκεται η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Επειδή  περνούσε άκαρπα ο καιρός και ο υπερθεματιστής δεν εμφανιζότανε στον ορίζοντα, πήγα εγώ στο μαγαζί του και από το στόμα του πληροφορήθηκα ότι πράγματι κατακυρώθηκε υπέρ αυτού η μίσθωση, αλλά λόγω προβλημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν μπορούσε το κατάστημα να πάρει άδεια λειτουργίας. Κατόπιν τούτου κατήγγειλε την μίσθωση και πήρε πίσω την εγγύηση που είχε καταθέσει κατά την δημοπρασία.
Όλα αυτά όμως μέχρι πρόσφατα. Τώρα και πάλι μαθαίνουμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου ότι "αιτία της καθυστέρησης είναι η δικαστική διαμάχη του Δήμου με τον προηγούμενο μισθωτή". Μάλιστα κατά τον κ. Αιμίλιο Νικολαΐδη, ο Δήμος είναι έτοιμος για νέα δημοπράτηση" με το που δοθεί το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης"
  Ούτε όμως ο ερωτών Σύμβουλος, ούτε κανείς εκ των λοιπών Συμβούλων  (που υποτίθεται ότι γνώριζαν το θέμα λόγω των προηγουμένων δημοσιεύσεων) είχε την πρόνοια (αν θέλετε την εύλογη περιέργεια) να θέσει στην διοίκηση του Δήμου τα ακόλουθα ερωτήματα:
1) Πόσα χρόνια επί τέλους διαρκεί αυτή η δικαστική διαμάχη με τον προηγούμενο μισθωτή; Ποιό το αντικείμενο αυτής της διαμάχης και σε ποιό στάδιο βρίσκεται σήμερα;
2) Γιατί αυτή η δικαστική διαμάχη που κρατάει χρόνια, δεν εμπόδισε το δήμο να προκηρύξει διαγωνισμό μίσθωσης (ασχέτως αν καταγγέλθηκε από άλλο λόγο) και σήμερα η δικαστική αυτή διαμάχη εμποδίζει δήθεν την νέα επαναπροκήρυξη;
3) Αν οι πραγματικοί λόγοι της μη λειτουργίας της καφετέριας εμπίπτουν στη σφαίρα αρμοδιότητος της Υγειονομικής Υπηρεσίας, γιατί ο ιδιοκτήτης Δήμος δεν φροντίζει για την άρση αυτών των εμποδίων;
4) Τι θα πει αναμένεται πόρισμα πραγματογνωμοσύνης; Ποιά αρχή (Δικαστική-Διοικητική) διέταξε την σύνταξη του πορίσματος αυτού; Για ποιό λόγο διατάχθηκε. και ποιό είναι το "ζητούμενο" με το πόρισμα;
Επί τέλους αρμόδιοι του Δήμου και πρώτος εσύ κ. Δήμαρχε, πείτε την αλήθεια στους Δημότες σας. Λεβέντικα και ξεκάθαρα. Όλα τα παραπάνω, μόνο την αλήθεια δεν αποκαλύπτουν. Και φαίνεται να δικαιώνουν τον τέως Πρόεδρο, ο οποίος παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του, ούτε γραφικός είναι, ούτε μόνος. Ο Λαός του Κιλκίς θέλει στο δημοτικό συμβούλιο έναν μαχητή Σύμβουλο και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιάννη Τσογγίδη.
Αυτή η τακτική των ψεμάτων και της σιωπής (άλλως της νήσσας) δεν βοηθάει φίλε Δήμαρχε.
Αναλήθειες είπες στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, στο ζήτημα της παραίτησής μου από Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου. Και αντί να αρπαχθείς από το Υπόμνημα και τις προτάσεις που υπέβαλα με την αίτηση παραίτησής μου για ενδυνάμωση και αναμόρφωση της Επιτροπής, εσύ την κατήργησες.
Αγαπητέ Δήμαρχε.
Εκεί στην πλειοψηφία του Δήμου, θα πρέπει κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί. Υπηρέτησα σ αυτές τις θέσεις και ξέρω καλά τι σημαίνει να είσαι μειοψηφία στην ομάδα της πλειοψηφίας. Μην λησμονάτε το γεγονός ότι σε τέτοιο περιβάλλον ευδοκιμούν η λάσπη και η ρετσινιά του προδότη. Και προσωπικά εσύ Δήμαρχε μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Είσαι Δήμαρχος όλων των Κιλκισιωτών και οφείλεις να ακούς την φωνή των δημοτών σου. Και να απαντάς βεβαίως στα εύλογα παράπονα και διαμαρτυρίες τους. Τουλάχιστον σε δύο κείμενά μου στην εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ (8-3-2017 και 22-3 2017) που αφορούσαν τον δήμο, δεν πήρα καμία απάντηση και αυτό εύλογα μου δημιουργεί την εντύπωση ή ότι το γραφείο σου δεν διαθέτει υπηρεσία αποδελτίωσης του τοπικού τύπου ή ότι το γραφείο σου αδιαφορεί για όσα γράφονται στον τοπικό τύπο για τον Δήμο.
Και κάτι ακόμη Δήμαρχε. Μην επιτρέπεις άλλους να μιλάνε για λογαριασμό σου. Ο κίνδυνος του ψεύδους μεγαλώνει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρούσα κριτική στην δημοτική Αρχή, δεν απαλλάσσει την σύνολη αντιπολίτευση των ευθυνών της. Δεν αλοίφει βούτυρο στο ψωμί της. Ούτε της δίνει το δικαίωμα να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Γνωριζόμαστε.
Προτιμότερο είναι να έχει πρόγραμμα, να ξέρει τι θέλει και να επιμένει στις προτάσεις της. Και όταν οι Σύμβουλοί της, ρωτάνε στην δημοτική αρχή για κάποιο θέμα "δεν ρωτάμε απλώς και τελειώνουμε''. Αν δεν πάρουν ικανοποιητική απάντηση, οφείλουν να ξαναρωτήσουν, να επανέλθουν και να ξαναρωτήσουν. Οι σύμβουλοι (προ πάντων της μειοψηφίας) έχουν δικαίωμα στο θυμό και οφείλουν να τον βγάλουν όταν αισθάνονται ότι η διοίκηση του Δήμου τους λέει ψέματα ή τους κοροϊδεύει.
Γι’ αυτό Βασίλη Καραμπίδη, επειδή οι ψηφοφόροι σου, προφανώς και δεν φωτίσθηκαν από την απάντηση του Αιμίλιου Νικολαΐδη, περιμένουν να επανυποβάλεις το ερώτημά σου, κάτω από το φώς πληροφοριών που παραπάνω παραθέτω.