Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 9:15:26 μμ
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 22:52

Θεόδωρος Παυλίδης : ΕΛΕΟΣ!....

paulidis
Ειλικρινά το λέω, πολύ ζορίστηκα να γράψω αυτό το σχόλιο. Δεν θέλω να παραστήσω τον έξυπνο αλλά κάθε φορά που διαβάζω στον τοπικό Τύπο κείμενα του Αγίου Γουμένισσας, αισθάνομαι ακόμη πιο αμαθής απ’ ότι , φαίνεται ότι είμαι.
Η ερμηνεία μου είναι ότι ο Άγιος χρησιμοποιεί τον εξ αποκαλύψεως λόγο τον οποίο εγώ ο άσχετος με τα θεολογικά,αδυνατώ να κατανοήσω. Φοβούμαι όμως ότι όχι μονάχα εγώ αλλά η πλειοψηφία (για να μην πω το σύνολο) των αναγνωστών του, επικαλείται άνωθεν φώτιση για να κατανοήσει τον βαρυσήμαντο λόγο του.
Υποβάλλω ευσεβώς ταπεινή παράκληση Άγιε Γουμενίσσης, να απλοποιήσετε τον  τρόπο γραφής σας, ώστε να μπορεί το θεοσέβαστον ποίμνιο σας να πιάνει με το πρώτο το «κατηχητικό» μήνυμα σας και να μην αισθάνεται την ανάγκη να προσφεύγει σε ερμηνευτικές εγκυκλίους.
Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοείτε όταν γράφετε στην τοπική εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ  ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (19-3-2013) επιλέξει τα ακόλουθα:
-«Τέτοιοι παραχαράκτες (εννοείτε τους Σκοπιανούς) αναζητούν στην παγκόσμια μαζοποίηση των μεταβολισμένων ανθρωπίνων συνειδήσεων»
Και παρακάτω.
-    «Πολύ περισσότερο της θρησκευτικής ανάδυσης στην αποδοχή της αυτοαποκάλυψης του ζώντος μοναδικού Θεού».
Και παρακάτω
-    «Η αχόρταγη πείνα που απομφιέζει τον άνθρωπο από την νεόδμητη λαχτάρα της αλήθειας και τον μεταμφιέζει σε αρλεκίνο των φαντασιακών σπουδών.

Και παρακάτω
-    «Η δική του απροσμέτρητη φιλανθρωπία υπονομεύει με μια απερινόητη υπομονή στα λάθη της αθεολόγητης λήθης και της ασυνάνθρωπης πρακτικής».
Καταλάβετε τίποτε;

ΑΣΧΕΤΟ. Πολύ ορθή η παρατήρηση σου Ξενοφών ότι για την μη κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς, δεν φταίει η Αθήνα αλλά 3-4 πολιτικά πρόσωπα του Κιλκίς.
Τα ξέρουν όλοι. Είναι τα πρόσωπα εκείνα που έλαμπαν πριν 5 χρόνια στην τοπική κοινωνία και τώρα σεριανάνε την πολιτική ζωή του τόπου απ’ το παράθυρο.