Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 11:08:21 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 20:48

Θεόδωρος Παυλίδης: Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Διαβάστε τι πράματα και θάματα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  (μέσω της ΑΥΓΗΣ 2-8-2018) λίγες μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές.

1) Άμεσα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης 2.500 αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές και 700 σε αιγιαλούς της Αττικής.

 

2) Ολοκλήρωση των δασικών χαρτών έως το 2019 και του Κτηματολογίου έως το 2020 σε όλη την Χώρα.

3) Κατάρτιση χωροταξικών και τοπικών χωρικών σχεδίων από τους Δήμους έως το 2020.

Φοβερό ε; Αληθινή κοσμογονία. Μα την Παναγία, μου σηκώθηκε η τρίχα. Θα κάνει τόσα πράγματα η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 2 χρόνια.!!!!

Και ‘μεις νομίζαμε ότι τουλάχιστον το Κτηματολόγιο είχε τελειώσει επί εποχής Λαλιώτη. Διότι τέτοιες βλακείες έλεγε κι εκείνος.

 

ΕΛΗΞΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Γράφουν οι εφημερίδες: Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, από την Πέμπτη το πρωί ψάχνει ο Σπίρτζης για τις πολεοδομικές άδειες των Αρχαιολογικών Χώρων και δεν βρίσκει ούτε μ ί α.

Αυθαίρετο το παλάτι του Μίνωα στην Κνωσσό. (Η άδεια είχε λήξει το 2700πΧ) Αυθαίρετο το Μαντείο του Απόλλωνα στους Δελφούς. (Η άδεια είχε λήξει το 650πΧ). Χωρίς άδεια οι επεκτάσεις του Ασκληπιείου στην Επίδαυρο. (Η άδεια είχε λήξει στις 24 Μαρτίου του 589πΧ)

Τέλος σύμφωνα με φήμες, αυθαίρετα είναι και όλα τα κτίσματα στην Ακρόπολη των Αθηνών. Όλα τα χρήματα έκδοσης της οικοδομικής άδειας τα έφαγε το 450πΧ ο Περικλής μαζί με τους Ικτίνο, Φειδία και Καλλικράτη.

Τι θα κάνει τελικά ο Υπουργός; Θα βγάλει καινούργιες άδειες ή θα παρατείνει τις...  παλιές;

 

Ο ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ Σ.Ε.Β

Και πάλι γράφουν οι εφημερίδες: Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) δεν έδωσε φράγκο στους πυρόπληκτους της Αττικής, ''πουλάει'' όμως συμπόνια.

Μπα. Εγώ νομίζω ότι οι βιομήχανοί μας, έχουν βαθειά συναίσθηση της πατριωτικής τους ευθύνης απέναντι στα γράμματα, τις τέχνες και τις ανάγκες του πολύπαθου Λαού μας. Οψόμεθα.

 

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΧΡΥΣΑΦΗΣ

Φίλε Χρυσάφη. Έγραψες ένα βιβλίο. Το εξέδωσες και το παρέδωσες στο κοινό για μελέτη. Από μόνο του λοιπόν το βιβλίο θα τεθεί στην κρίση των αναγνωστών και θα αξιολογηθεί.

Ήδη το βιβλίο από κάποιους επικρίθηκε, από κάποιους έγινε ανεκτό και από κάποιους αποδεκτό. Ο χρόνος δε, θα δείξει την αντοχή του.

Αλλοίμονο αν ο κάθε συγγραφέας προκήρυσσε πανελλήνιο διαγωνισμό για διαπίστωση της αναγνωσιμότητας του βιβλίου του. Και εν προκειμένω, τον υποτιθέμενο  ''διαγωνισμό'' δεν προκύπτει να τον προκηρύσσει κάποιος φορέας έρευνας, αλλά μάλλον ο συγγραφέας με συγκεκαλυμμένο στόχο. Και γεννά εύλογες απορίες η ευκολία με την οποία αξιόλογες προσωπικότητες δέχτηκαν να λάβουν μέρος σε σκηνικό σφυγμομέτρησης.

Τα 1000 ευρώ, θαρρώ πως θα  μπορούσαν κάπου αλλού, να φανούν πιο χρήσιμα.

 

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Στην Βολιβία, το πρότυπο των Συριζαίων, ένα ευρώ ισούται με 164.000 μπολιβάρ. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν στην Κολομβία, Νικαράγουα και στις γύρω μπανανίες της Κεντρικής Αμερικής. Τις χώρες δηλαδή που λατρεύουν οι δικές μας ''δημοκρατικές δυνάμεις''. Τρομάρα τους.!!!!!!

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Ανάγωγοι, ασυνείδητοι, απολίτιστοι συνδημότες μας, βασανίζουν ή εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους αδέσποτα στην πόλη, αδιαφορώντας τελείως για την τύχη τους.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και εξαίρετοι ανώνυμοι συμπολίτες μας, οι οποίοι χωρίς να διεκδικούν τον τίτλο του φιλόζωου, ανώνυμα, αθόρυβα και ταπεινά, αφήνουν σε κάποια γωνιά της πόλης για τα ζώα (σκυλιά-γάτες) ένα πιατάκι με ζωοτροφή ή μια λεκανίτσα με νερό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που στρώνουν ένα παλιό σακάκι στο πεζοδρόμιο τον χειμώνα για να μη παγώσουν από το κρύο τα δυστυχισμένα πλάσματα.

Πολύ παρήγορο. Ο Ανθρωπισμός δεν εξέλειπε.

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ; ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.

Οι περίοικοι της περιφερειακής οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, έχουν σοβαρότατο πρόβλημα θορύβου. Ο δρόμος αυτός προσφέρεται στον κάθε ανεγκέφαλο νεανία να μαρσάρει τρείς η ώρα  τα μεσάνυχτα την μεγάλη κυβισμού μοτοσυκλέτα του ή το σαράβαλο χωρίς εξάτμιση αμάξι του.

Παραπέρα, μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει συναυλία από τα γαυγίσματα αδέσποτων σκύλων μέχρι το πρώτο φως του ήλιου.

Προσθέστε τώρα την βάρβαρη μουσική από τα θερινά κέντρα διασκέδασης της περιοχής (σαββατοκύριακα) και υπολογίστε πόσο μπορεί να απολαύσει ύπνο ο εργαζόμενος άνθρωπος.

Το πάζλ συμπληρώνει η καμπάνα της Παναγίας που χτυπάει τακτικά τα πρωινά της Κυριακής, διαταράσσοντας τον ύπνο των... χριστιανών.!!!  Έλεος.

Και τι μπορεί να γίνει;

 Πολλά μπορούν να γίνουν. Η τροχαία να τσακίσει του μηχανόβιους θορυβοποιούς. Το υγειονομικό να ελέγξει του θορύβους των κέντρων διασκέδασης και ο Δήμος να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά όχι στο σκυλοκρεματόριο που ήδη συντηρεί, αλλά σε αξιοπρεπείς και υγιεινούς για τα ζώα χώρους.

Μένει βέβαια και η Μητρόπολη που πρέπει να δώσει εντολή στους ιερείς της να περιορίσουν την έκταση και ένταση του θορύβου της καμπάνας.

Φαίνεται ότι η εφαρμογή των νομίμων από τις δημόσιες Υπηρεσίες,δεν είναι και τόσο αυτονόητη.

 

ΤΡΟΧΑΙΑ

Το να κάνω υποδείξεις στην τροχαία αστυνομία, πάει πολύ. Ξέρει πολύ καλά την δουλειά της. Όμως κύριοι, περάστε και από κανένα συνεργείο μοτοσυκλετών που διορθώνει ή ενοικιάζει δίκυκλα. Εσείς ξέρετε πολύ καλά τα κόλπα που φτιάχνουν  τα καλόπαιδα (το άλφα γράφεται με ωμέγα που λέει και ο ακαδημαϊκός Τάτσιος) προκειμένου τα εργαλεία τους να κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο. Τραβήξτε κύριοι της τροχαίας και κανένα αυτί; Ρίξτε και καμιά βαριά ποινή στους ασυνείδητους εξυπνάκηδες; Στήστε την και άγρια μεσάνυχτα στους γνωστούς δρόμους; Διότι οι θρασείς νομίζουν πως είναι ασύδοτοι.

Και κάτι ακόμη κύριοι της τροχαίας. Βάλτε κανένα χεράκι σε κάποιους που κυκλοφορούν αμάξια με ξένες πινακίδες, γιατί και οι κύριοι αυτοί προκαλούν τους νομιμόφρονες πολίτες. Και όταν λέμε  ''αυτοί που κυκλοφορούν αμάξια με ξένες πινακίδες'' δεν εννοούμε τον Γερμανό  Χανς Λήχτερ, αλλά τον Γιωρίκα Σερσερίδη που δεν έχει σχέση με Γερμανίες και εξωτερικά.

Και μη πείτε αυτό είναι δουλειά του τελωνείου  γιατι και σεις έχετε συναρμοδιότητα και ευθύνη. (Μην με αμφισβητείτε τελωνειακά, τα ξέρω)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Η Ένωση Φίλων του ποντιακού πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ σε συνεργασία με το τουριστικό Γραφείο Κιλκίς KRİEZİS TRAVEL, διοργανώνουν 5θήμερη τουριστική-ενημερωτική εκδρομή στην Πελοπόννησο, από 4 Οκτωβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2018 (Τέσσερεις διανυκτερεύσεις)

Το Σπήλαιο του Δηρού και οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί Χώροι του δρομολογίου (Μυκήνες, Τίρυνθα, Επίδαυρος, Μυστράς, Δελφοί, Ολυμπία κλπ) θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της εκδρομής.

Θα συμμετέχω στην εκδρομή ως Αρχηγός και θα έχω την ευθύνη της χωρικής και ιστορικής ενημέρωσης των εκδρομέων.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Τηλέφωνα συμμετοχής: 23410 23800 Γραφείο ΚΡΙΕΖΗ, 6972 054413 ΘΕΟΔ.ΠΑΥΛΙΔΗΣ και 6945 028509 ΧΑΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού (κόστος, πρόγραμμα κλπ) θα βγει ειδικότερη ανακοίνωση. Στο μεταξύ βιαστείτε να δηλώσετε συμμετοχή, διότι  ως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ''μακάριοι οι εγρηγορούντες''.

Αν και οι πρώτοι 30 ταξιδιώτες είναι ήδη γνωστοί, υπάρχουν ακόμη θέσεις για σας και την παρέα σας.