Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, 1:29:53 μμ
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 20:35

Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η αντιλαϊκή πολιτική σε Υγεία-Φάρμακο

«ΝOVARTIS»
Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η αντιλαϊκή πολιτική σε Υγεία-Φάρμακο
Την ώρα που οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα καλούνται να βάλουν όλα και βαθύτερα στην τσέπη, για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψής και υγείας, την ώρα που συνωστίζονται σε «κοινωνικά φαρμακεία» ή δυσκολεύονται ή καταχρεώνονται για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία, την ώρα που περιμένουν ώρες και ώρες στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, βομβαρδίζονται με την σκανδαλολογία και  τις μίζες της υπόθεσης “Novartis”.


Είναι σημαντικό για το λαό να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και κανένας υπεύθυνος να μην πέσει στα μαλακά, όπως εξ άλλου συνήθως συμβαίνει. Είναι άλλο τόσο παραπάνω από σημαντικό να μην λειτουργήσει ως βολικό άλλοθι κάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής, γενικά και ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας-Περίθαλψης-Φαρμάκου. Όπως επιχειρούν οι εκπρόσωποι του συστήματος λέγοντας ότι η αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων είναι απλά και μόνο η διαφθορά και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και όχι ένα σύστημα, μια συνολική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που έχουν στο DNA τους το κυνήγι του κέρδους, όλα αυτά δηλαδή τα οποία υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη συνέπεια.

 

Επαγρύπνηση για τα σχέδια
ΝΑΤΟ - Ε.Ε στα Βαλκάνια
Μεγάλες είναι οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια σχετικά με τα σχέδια και την πολιτική ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει όσο οι μακελάρηδες των λαών παρουσιάζονται ως «εγγυητές» της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, ενώ η Ελλάδα αναπροσαρμόζει και αναβαθμίζει τον ρόλο της. Από ορμητήριο των  ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών, στους βομβαρδισμούς του 1999 και την διάλυση της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, σε σημαιοφόρο, σε γκεσέμι της ένταξης των κρατών των δυτικών Βαλκανίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Ένα κύριο που δεν πρέπει να εφησυχάζει   ο λαός είναι ότι δεν προβλέπεται, απ’ ότι φαίνεται, η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, όλων όσων οδηγούν σε εθνικιστικές-αλυτρωτικές διαθέσεις, σε απαράδεκτες διεκδικήσεις ενάντια στη χώρα μας που οδηγούν σε επαναχάραξη συνόρων που όπως μας έδειξε η ιστορία είναι βαμμένη με το αίμα των λαών…

 

«Σιδηρούν Παραπέτασμα» είσαι και φαίνεσαι…
Πως το έγραψε ο κ. Χρυσάφης στο δισέλιδο άρθρο του;
«Την στιγμή που η χώρα μας παλεύει να κρατηθεί έξω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα…» (και δεν το έβαλε και σε παρένθεση τουλάχιστον).
Σιδηρούν Παραπέτασμα είναι ο «Ελεύθερος Κόσμος» που ζεις από την μέρα που γεννήθηκες και δεν το κατάλαβες ακόμη. Εκτός και εάν πιστεύεις ότι η πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες ζούμε «εν ελευθερία και δημοκρατία» κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι.
Είναι τουλάχιστο λυπηρό,  σημερινοί, σύγχρονοι άνθρωποι που επιχειρούν και γράφουν ιστορία, να αναφέρονται στις χώρες του υπαρκτού Σοσιαλισμού με λεξιλόγιο εμφυλιο-πολεμικής περιόδου και εποχής «Ψυχρού Πολέμου»
Άκου «Σιδηρούν Παραπέτασμα»… Σιδηρούν  Παραπέτασμα είσαι και φαίνεσαι… (που έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά).

 

Ο Στάλιν και ο Θ. Παυλίδης
Αγαπητέ μου Θόδωρε τα δύο κείμενα για την Σοβιετική Ένωση και τον Στάλιν δε είναι δικά μου. Είναι του Ιβάν Σαββίδη του ευεργέτη της ΠΑΟΚάρας. Το ένα από συνέντευξη και το άλλο στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης», το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου 2015, όπου τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος.
Τώρα εγώ ξέρω ότι, όταν ακούς και διαβάζεις για τον Στάλιν «βγάζεις σπυράκια»…
Να σου ξαναθυμίσω κάποια πράγματα…
1. Η σοβιετική κυβέρνηση παραιτήθηκε από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο που είχαν επιβάλει στην Ελλάδα οι μεγάλες Δυνάμεις μετά την ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Η νεαρή Σοβιετική Δημοκρατία «απάλλαξε την Ελλάδα από το χρέος που όφειλε στη Ρωσία και ανερχόταν τότε σε 100 εκατομμύρια χρυσά γαλλικά φράγκα». Ακόμη «παραιτήθηκε από τα δικαιώματά της στο Άγιον Όρος καθώς και από τις ιδιοκτησίες του τσαρικού κράτους σε διάφορα ευαγή ιδρύματα στην Ελλάδα (ρωσικό νοσοκομείο Πειραιά , το σημερινό Τζάνειο, Ρωσικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) κλπ.»
2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
3. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph και με μια δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου Levada το 70% των Ρώσων λένε ότι ήταν καλύτερα και μάλλον καλύτερα επί Σοβιετικής Ένωσης. Αρνητική γνώμη για τον Στάλιν εξέφρασε σχεδόν το ένα τρίτο των Ρώσων: το 9% θεωρεί ότι ο ρόλος του ήταν "αδιαμφισβήτητα αρνητικός" και το 21% ότι ήταν "μάλλον αρνητικός". Μάλιστα… πανιμάγιου;

 

Ο «Γέρος της (αστικής) Δημοκρατίας»
Στις 13 Φλεβάρη, συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του, Γεωργίου Παπανδρέου (ενώ το Νοέμβρη κλείνουν 50 χρόνια από το θάνατο του).
Επειδή τα αστικά κόμματα θα κάνουν τις καθιερωμένες υμνολογίες να θυμηθούμε μερικά πράγματα:
Από τα- αντικομμουνιστικά- έργα και ημέρες του Παπανδρέου την περίφημη εγκύκλιος 1010, με ημερομηνία 11 Μαρτίου 1965, που στόχευε στον εξοβελισμό κάθε αντίστασης του κινήματος Παιδείας, χρησιμοποιώντας την επίκληση του «κομμουνιστικού κινδύνου». Αιχμή της απροκάλυπτης αυτής αντικομμουνιστικής επέμβασης που έφερε την υπογραφή του «Γέρου της Δημοκρατίας» ήταν η διάλυση της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της εγκυκλίου- που θα ζήλευε ακόμη και ο δικτάτορας Μεταξάς- είναι το ακόλουθο:
«Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενιάς. Ο εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του Διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν. Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Εθνική και Πολιτική) και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΘΥΣΙΑ. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και μ’ αυτά πρέπει να εμποτισθή η Νέα Γενεά, ΕΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αληθής Δημοκρατία. Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».
Αυτός ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» ή, ορθότερα, της «αστικής δημοκρατίας». Η ιστορία- αμείλικτη με όλους ανεξαιρέτως- έχει κρίνει την πολιτική του διαδρομή, τα πεπραγμένα του και την «προσφορά» του στο λαό και τη χώρα.

14-2-2018