Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:00:29 μμ
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 20:43

Το σχόλιό μας

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Κατ' αρχή να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά για την ταχύτατη Υφυπουργοποίησή του. Λίγο ελέω... Λιάνας Κανέλη, αλλά το επεισόδιο δεν αλλάζει την ουσία. Απλώς επίσπευσε τον χρόνο. Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις υπήρχαν δεδομένου ότι και ο βουλευτής έχει τις δέουσες ικανότητες για το πόστο που επελέγη, αλλά και ο Σαμαράς έχει τα κότσια να εμπιστευθεί Υπουργικές αρμοδιότητες σε νέους πολιτικούς.
Αυτό που περιμένει το Κιλκίς από τον Γεωργαντά, είναι να το βγάλει ασπροπρόσωπο. Και ο νοών νοήτω.

 

ΗΜΑΡΤΟΝ
Σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρήγας, αποκάλεσε την βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη ''Γενίτσαρο του ΠΑΣΟΚ'', επειδή έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν εκόμισε βέβαια γλαύκα εις Αθήνας, αφού ένα έτος πριν τα ίδια είχε πει από τηλεοράσεως η Σοφία Βούλτεψη στον Βουλευτή Ευβοίας Μαρκόπουλο, ο οποίος αν και τέκνο της Ν.Δ, την καθύβριζε σκαιότατα. Και σήμερα αυτός ο ανεκδιήγητος δημαγωγός ξαναγύρισε στη Ν.Δ και διεκδικεί πόστο Υπουργού.
Ρε ήμαρτον, που λέει και ο Μητσικώστας.

 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΑΣΟΣ
- ''Ο ελληνικός λαός χρεοκόπησε και αφού χρεοκόπησε, θα υποστεί τις συνέπειες της χρεοκοπίας του''.
Τάδε έφη ο βιβλιοπώλης Αδωνις Γεωργιάδης, φορτώνοντας τις ευθύνες χρεωκοπίας της χώρας στον Ελληνικό Λαό.
Όμως ποιόν κοροϊδεύει ο λαλίστατος παγαπόντης; Ο Ελληνικός Λαός κυβερνούσε τόσα χρόνια ή οι ανίκανοι και λωποδύτες συνάδελφοί του;
Ο φωνακλάς πολιτικός πέρασε και τον Πάγκαλο. Εκείνος τουλάχιστον μοίρασε την ευθύνη στους πολιτικούς και το Λαό (μαζί τα φάγαμε). Ενώ ετούτος ο αθεόφοβος όλη την ευθύνη την ρίχνει στο Λαό.
Μιλάμε για θράσος.
                                 
ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Φυσικά και δεν συμφωνεί κανείς σε όλα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Όπως π.χ στο θέμα με την στήριξη και προβολή της παρέλασης των πάσης φύσεως ανωμάλων  gay, οι οποίοι παρελαύνουν κάθε χρόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης
 Ή ακόμη και με την στάση του στο Ποντιακό που θέλει να μετωνομάσει κεντρικό δρόμο της πόλης με το όνομα του σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ.
Όμως, κάτι τα σκουλαρίκια, κάτι οι κόκκινες κάλτσες, κάτι το θάρρος της γνώμης του, κάτι ο αιρετικός του λόγος, κάτι ο νεωτερισμός του, κάτι οι σημαντικότατες για την πόλη πρωτοβουλίες του που επηρεάζουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα (όρα αεροπορική σύνδεση Θεσνίκης- Κωνπολης) τον κάνουν πολιτικό ελκυστικό και ενδιαφέροντα. Ο λόγος του, αν μη τι άλλο, σε προβληματίζει και σε οδηγεί σε μονοπάτια περίσκεψης, αναζήτησης και κριτικής.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η εφημερίδα Huffington Post τον  κατέταξε στην πρώτη πεντάδα των πετυχημένων Δημάρχων (της Ευρώπης;)
Ειλικρινά δεν τολμώ να τον συγκρίνω με τον προκάτοχό του,ο οποίος εκτός του ότι έμοιαζε με δήμαρχο παλαιάς κοπής, χωρίς έλξη και πολιτική γοητεία,φαίνεται ότι το μυαλό του συνέχεια  ήταν στον ......Λεμούσια.
Αλλ' ας μην τον αδικούμε τον Βασίλη, εγκρίνοντας τα ισόβια. Το ποσό που φέρεται να καταχράσθηκε, για τον Τσοχατζόπουλο ήτανε ....σπόρια (που λέει και ο φίλος μου ο Ξενοφαόν-Ξενοφών).

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ο Σ Ε ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
 Μετά το σχόλιό μου για το χορταριασμένο χάλι της αυλής του Σ.Σ. Κρηστώνης, βρέθηκαν κάποιοι χριστιανοί και καθάρισαν τα χόρτα που προσέβαλαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 Ωστόσο, συνεχίζεται το καραγκιοζιλίκι στό κτήριο του σταθμού απο Σέρρες προς Θεσσαλονίκη να γράφει ΚΙΛΚΙΣ και απο Θεσ/νίκη προς Σέρρες να γράφει ΚΡΗΣΤΩΝΗ.
Αυτην την ποινικά κολάσιμη παρανομία την γνωρίζει η Διοίκηση του ΟΣΕ; Οι υπάλληλοι του στην Κρηστώνη φρόντισαν να την ενημερώσουν;

 

250 ΤΕΤΡΑΓ. ΜΕΤΡΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ
Όταν ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θανι πήγε στην πολεοδομία Ιθάκης να βγαλει οικοδομική άδεια για το νησάκι Οξυά που αγόρασε,του είπαν ότι δικαιούται να χτίσει μόνο 250 τετρ. μέτρα.
- ''Μα 250 τ.μ θέλω μόνο για την τουαλέτα μου'' φέρεται να ισχυρίσθηκε ο Εμίρης
Μα πόσο χε......... αυτός ο άνθρωπος!!!!

 

ΑΜ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ;
Σε τηλεοπτική εκπομπή, άκουσα γέροντα 83 ετών, μεγάλη άλλοτε δόξα του μπουζουκιού, να δηλώνει.
- "Το μπουζούκι αγόρι μου, θέλει σοβαρό άνθρωπο. Σήμερα βλέπεις τον μπουζουκτσή να παίζει και να μασάει τσίχλα.''
Αμ, τον δικαστή να δεις γέροντα πως μασάει τσίχλα  από έδρας. Θα πάθεις πλάκα.

 

ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΠΟΛΕΩΣ ΚΙΛΚΙΣ
Οι εργασίες του δρόμου από Γέφυρα Μαυρονερίου μέχρι Είσοδο πόλεως Κιλκίς, ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο.Το κομμάτι μόνο του δρόμου που δουλεύουν είναι 1400 μέτρα περίπου.
Ηδη πλησιάζουμε χρόνο από την έναρξη των εργασιών και ακόμη δεν έχει τελειώσει, όχι η ανάθεση των 4500 μέτρων, αλλά ούτε καν η μία πλευρά των 1400 μέτρων.
Αυτοί που φέρουν την ευθύνη επίβλεψης και ελέγχου του έργου, είναι ευχαριστημένοι από τους εαυτούς των;
Μήπως, πέραν των πολιτικών ευθυνών, θα πρέπει να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, πριν θρηνήσουμε θύματα οφειλόμενα στην υπερβολική καθυστέρηση του έργου, στην υπερφόρτωση του δρόμου με οδικές πινακίδες και στην πυκνή κυκλοφορία του δρόμου.

 

Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ
ΔΕΝ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ
Το είδαμε κι αυτό. Πολλοί Άγγλοι όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατο της Θάτσερ, βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν. Αυτή η συμπεριφορά απάδει προς τον ελληνικό πολιτισμό ο οποίος από αρχαιοτάτων χρόνων σέβεται και τιμά τους νεκρούς.
Άλλωστε, δεν είπαν τυχαία οι πρόγονοί μας ότι ο πεθαμένος δεδικαίωται.
                         
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Την ημέρα που δικαζότανε στη Θεσ/νίκη οι κατηγορούμενοι για τα εγκληματικά επεισόδια της Ιερισσού, έξω από το δικαστικό Μέγαρο διαδήλωναν υπέρ της αθωώτητός των, καμμιά 500σαριά φίλοι και συγγενείς.
Αλλά ερωτάται: Σε μία δημοκρατική χώρα όπου λειτουργούν οι θεσμοί, έχει σημασία αν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, την ώρα της δίκης, διαδήλωναν  50 ή 100.000 άνθρωποι; Από πότε οι κραυγές φίλων, συγγενών και συνενόχων αποτελούν απόδειξη αθωώτητος;