Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, 10:32:06 πμ
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 18:43

Τρομάζω!

Παρακολουθούσα τη σκηνή και δεν ήξερα αν έπρεπε να υπερβώ το ρόλο μου. Αν το έκανα θα πρόσβαλλα τον αγενή επισκέπτη μας ή τους άφωνους παράγοντες του τόπου μας;


Ενιωθα τραυματισμένη την αξιοπρέπειά μου ως πολίτης, αλλά επέλεξα απλά να καταγράφω το συμβάν. Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ μέσα στο γραφείο του δημάρχου Παιονίας, αντί να απολογείται για τα όσα επιχείρησε να κάνει για το νοσοκομείο Γουμένισσας και την αναστάτωση που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, είχε περάσει στην αντεπίθεση! Με το που πήρε το λόγο άρχισε να μιλά για τραμπούκους και για συκοφάντες, αναφερόμενους σε όσους αντέδρασαν στα σχέδιά του!
Εχοντας απέναντί του το δήμαρχο-οικοδεσπότη, τους βουλευτές του νομού, το διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και δίπλα του τον Σεβασμιότατο Γουμενίσσης, άρχισε να υψώνει τη φωνή του και να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι!
Αναρωτιόμουν το ποιος είναι ο κ. Βεντούρης (από το μεσημέρι της Δευτέρας οι πληροφορίες μας έλεγαν πως απομακρύνεται από τη θέση του), που χτύπαγε το χέρι του, έχοντας απέναντί του την πολιτική ηγεσία του τόπου μας και δίπλα του το σεβάσμιο Μητροπολίτη μας; Από που αντλεί ο κύριος αυτός τη δύναμη και το θράσος ώστε να συμπεριφέρεται με τόση αγένεια; Στο νου μου ήρθαν στιγμές του πρόσφατου πολιτικού μας παρελθόντος, όταν βλέπαμε το πανίσχυρο πολιτικό προσωπικό μας να επιδεικνύει την πυγμή και τη δύναμή του (ή αδυναμία του;) υψώνοντας φωνές και προβάλλοντας τον ψευτοτσαμπουκά του στο πόπολο. Θυμήθηκα το υπεροπτικό και αυτάρεσκο ύφος Τσοχατζόπουλου, την απόλυτη σιγουριά του αφέντη-πολιτικού, το… ζεϊμπέκικο της εξουσίας!
Η μόνη αντίδραση ουσιαστικά ήρθε από το στόμα του αντιδημάρχου Γιάννη Αλίρη, που δήλωσε πως τον τρομάζει η συμπεριφορά του κ. Βεντούρη, αλλά τον σταμάτησαν, μήπως και εκνευριστεί ο κ. διοικητής και μας τιμωρήσει!
Τον ίδιο τρόμο ένιωσα κι εγώ. Όχι από τις φωνές του κ. Βεντούρη, όχι από τις γροθιές του στο τραπέζι συσκέψεων του δημάρχου, αλλά από την αυθάδεια και τον ψευτοτσαμπουκά ενός πολιτικού προσώπου. Τίποτα δεν κατάλαβαν από τα χρόνια της κρίσης, από την αποκαθήλωση των εικόνων τους;
Ωρες ώρες όμως αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να τρομάζω περισσότερο από την αφωνία των δικών μας παραγόντων…