Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 6:36:12 πμ
etpa
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

«Χρυσή Αυγή» «ο Φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον…»

Συντάκτης:

“Ας μην ξεχνάμε πως ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης».


Το παραπάνω έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, για το θέμα της Χρυσής Αυγής, η Αννέτα Καβαδία δημοσιογράφος σήμερα του STAR, πρώην της ΕΡΤ, που αρνήθηκε αξιοπρεπέστατα να κάνει αίτηση για να πάρει μια θέση στην ΝΕΡΙΤ, τη «Νέα Δημόσια Τηλεόραση», όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί της.
Και έτσι είναι: Η Χρυσή Αυγή φύτρωσε στη δυστυχία που διέχυσε στην κοινωνία η παράδοση του τόπου στην εποπτεία των δανειστών. Καλλιεργείται συστηματικά (και υπόγεια) από την αποσύνθεση ενός χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας, από την απόγνωση, αλλά και από το λίπασμα της αμάθειας και της πολιτιστικής παρακμής που χαρακτηρίζει πια την ελληνική κοινωνία. Εν τέλει θεριεύει ταχύτατα – όσο γρήγορα υποχωρεί η ιστορική μνήμη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στον τόπο...
Πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία. Ο λόγος που καθιστά εγκληματική τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι ότι  είναι ο φορέας του ναζισμού. Είναι εγκληματική επειδή, ακριβώς, είναι ο φορέας του ναζιστικού εγκλήματος. Αυτή είναι η ουσία του εγκλήματος που εκπροσωπεί το φίδι του χρυσαυγιτισμού: Ο ναζισμός.
Και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής; Τι κρύβεται πίσω από τους «Ελληναράδες», «Εθνικαράδες» τους «Φουσκωμένους» τους καρατέκα «αντρακλάδες» που χτυπάνε ανυπεράσπιστους από κάθε άποψη ανθρώπους, γυναίκες, τους νυχτόβιους μαχαιροβγάλτες που εξαπολύουν πογκρόμ κατά του μετανάστη, του πολιτικού αντιπάλου, του «διαφορετικού»; Θαυμαστές του Φασισμού-Ναζισμού, Που μόλις τους «ζόρισαν» λίγο , τσαϊζουν ότι  «δεν είναι» ναζιστές, «δεν είναι» εθνικοσοσιαλιστές, έχουν υπογράψει καμιά δεκαριά δηλώσεις αποκήρυξης ο καθένας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την χιτλερική πανούκλα, και  παριστάνουν τους τάχα συκοφαντημένους «πατριώτες»! Ενώ την στιγμή  έχουν γεμίσει τους γυμνασμένους μυς τους με ναζιστικά σύμβολα και ενώ δεκάδες φωτογραφίες, περιοδικά και προκηρύξεις που βρέθηκαν μαρτυρούν για το αντίθετο.
Όμως το κυριότερο:
Πίσω από την δημαγωγία της Χρυσής Αυγής κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συμφέροντα εφοπλιστών,  ενώ παράλληλα διασυνδέονται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και διαπλέκονται με εγκληματικά κυκλώματα. Γι’ αυτό τα στελέχη της στήνουν  δουλεμπορικά γραφεία και «νοικιάζουν» με μεροκάματα τρόμου εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, γι αυτό επιτίθενται συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και αγωνίζονται ενάντια στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Γι΄αυτό δεν έχουν κάνει μια συγκέντρωση, κάποιον αγώνα έξω από έναν χώρο δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε κάτεργα όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρα, την ίδια στιγμή επιτίθενται σε δυστυχισμένους μετανάστες που αφήνουν τον τόπο τους ανεβαίνουν σε πλεούμενα σκυλοπνίκτες για να φύγουν από την κόλαση που ζουν.
Η Χρυσή Αυγή είναι η άλλη, η πιο φαιά, η πιο εμετική όψη του ίδιου πολιτικού νομίσματος της πλουτοκρατίας. Είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Εκεί βρίσκεται η φωλιά του.
Πρέπει να αντιμετωπιστούν και να τσακιστούν σύμφωνα με την υπόδειξη του Μπρεχτ: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».
Ο φασισμός θα τσακιστεί από το ρωμαλέο, το ταξικό, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα που  σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί παραπέρα. Να ενημερωθεί ο λαός και ειδικά η νεολαία στα σχολεία για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στη χώρα μας, για τα δεκάδες ολοκαυτώματα, για τις θυσίες που κατέβαλε ο λαός μας για την ήττα του Φασισμού-Ναζισμού. Να αντιμετωπιστεί σθεναρά η ανιστόρητη ταύτιση  του Φασισμού με τον Σοσιαλισμό. Είναι το αντιφασιστικό κίνημα του λαού που πρέπει να νιώθουν την «ανάσα του στην πλάτη τους» όσοι και αν επιχειρήσουν να βγάλουν «λάδι» τους ναζί και το ναζισμό. Αυτό είναι που έχει τη δύναμη όχι απλά να λιώσει το φασιστικό φίδι, όχι μόνο να το εκδιώξει από κάθε γειτονιά και από κάθε χώρο δουλειάς, όχι μόνο να επιβάλει να μην μπορούν να σταθούν πουθενά αυτά τα αποβράσματα, αλλά ταυτόχρονα να ξεριζώσει, να αχρηστέψει και την καπιταλιστική μήτρα που το εκτρέφει και το αναπαράγει

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ησυχασμός και πολιτική Θα γίνει της… Σκωτίας! »