Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 7:33:41 πμ

Απόψεις

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Δέκα χρόνια πέρασαν από εκείνη την Κυριακή 22 Μάη του 2005 που ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης έφυγε απ’ τη ζωή. Τότε είχα γράψει το παρακάτω άρθρο  που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, τις «Ειδήσεις», στις 25 Ιούνη 2005.

Ένα γράμμα….

Ώπα, αποκαλύφθηκε ο μέγας ιστορικός κ. Αγτζίδης, ο βραβευθείς από την Ακαδημία Αθηνών (Ο Βάρναλης έλεγε γι αυτούς που τιμούσε η Ακαδημία: καλά τον κάνανε, πάει ψόφησε κι αυτός, μύρισε πτωματίλα), ο οποίος κ. Αγτζίδης συμμετείχε, μεταξύ άλλων και στην επιτροπή για την “Ελληνική Ταυτότητα” που οργάνωσε ο Χριστόδουλος.

Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 23:04

Πανηγύρι Αλληλεγγύης...

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με την  οποία κατακεραυνώνει ένα δημοτικό σχολείο του νομού (χωρίς να το ονομάζει)  που ζήτησε και πήρε από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώδεκα υπολογιστές για τις ανάγκες του σχολείου. Με την ίδια ευκαιρία στηλιτεύει κάθε απόπειρα ‘’δωρεάς’’ και ‘’χορηγίας’’ προς τα σχολεία. Τα εισαγωγικά στις λέξεις δωρεά και χορηγία είναι δικά τους και στο κείμενο συνοδεύονται από την λέξη  δήθεν.

Η 9η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους λαούς.  Θυμούνται και τιμούν τα 50 εκ. νεκρούς τους. Θυμούνται την ημέρα που η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης, το τιμημένο κόκκινο λάβαρο υψωνόταν στο Ράιχσταγκ, το κτίριο του Γερμανικού κοινοβουλίου, σηματοδοτώντας την συντριβή του Φασισμού-Ναζισμού.
Στη μεγάλη αυτή Νίκη καθοριστική ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Η προσφορά του λαού της, του σοβιετικού κράτους και του Κόκκινου Στρατού έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των λαών της Γης ως αθάνατη εποποιία.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

Ο Υπουργός Προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας είναι αν δεν κάνουμε λάθος ο της Αριστερής Πρωτοβουλίας  Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οπότε θα περίμεναν άπαντες άμεσα ανακλαστικά  σε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής- κοινωνικής ευαισθησίας και αγγίζει δυστυχώς την κοινή λογική.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:50

Ζήτω οι …φοροφυγάδες!

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη

Να λοιπόν που η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησή μας τα πρώτα μέτρα που έφερε για ψήφιση στη Βουλή ήταν τα μέτρα στήριξης, διευκόλυνσης και απαλλαγής των φοροφυγάδων!
Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που προβάλλεται ως ένα επαναστατικό και γνήσια αριστερό μέτρο, δεν είναι ότι διευκολύνεις τους μικρούς και αδύναμους να επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους με το κράτος. Το πιο σημαντικό είναι η λογική που προβάλλεις στην κοινωνία.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα βασανιστήρια του κομμουνιστικού καθεστώτος στα παιδιά των Ποντίων και την εθνοκάθαρση του
Στάλιν. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ  υπερασπίζονται σήμερα εν έτη 2013 ακόμη τέτοια εγκλήματα μόνο και μόνο επειδή τα έκανε ο σύντροφος πατερούλης».
(Απόσπασμα από μελέτη-ομιλία του ιστορικού κ. Βλάση Αγτζίδη).

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος

‘’Η γλώσσα των πολιτικών είναι έτσι φτιαγμένη  ώστε τα ψέματα  να φαίνονται σαν αλήθειες και το έγκλημα αξιοσέβαστο’’. Τα λόγια ανήκουν στον George Orwell που είναι ο συγγραφέας της ‘’φάρμας των ζώων’’ και του γνωστού βιβλίου ‘’ο μεγάλος αδελφός’’.  Ο Orwell αναφερόταν στην Αγγλία του προηγούμενου αιώνα  χωρίς να υποψιάζεται ότι  μπορεί τα λεγόμενα του να επαληθεύονται και στην δημόσια ζωή της χώρας, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Εντάξει: ο Μ. Θεοδωράκης είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι πολιτικά είναι Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει Άνεμος) και από την Νεολαία Λαμπράκη ακόμη τον ξέρουμε ως «Αστούλη, Χαρούλη Αριστερούλη». Δεν θα επεκταθώ σ’ αυτό. Δεν είναι της ώρας…
Ως δημιουργό, ως  συνθέτη τι να πεις. Όπως είπε και ο Χαρίλαος όταν τον ρώτησαν πριν χρόνια για τις πολιτικές επιλογές του Μίκη, απάντησε: «Είναι ένας πολύ μεγάλος συνθέτης παγκόσμιας εμβέλειας που τα έργα του θα ακούγονται στους αιώνες των αιώνων».

Για το αφιέρωμα με τον παραπάνω τίτλο αρκετοί φίλοι μου έκαναν παρατηρήσεις για ελλείψεις σε ονόματα και πολεμικά γεγονότα. Είναι λογικό σε ένα αφιέρωμα δύο σελίδων εφημερίδας να παραλειφθούν ονόματα αγωνιστών όπως, ο Νικόλαος Μισιρλής, ο Παναγιώτης Μποχώρης, η Μαριγώ Σαράφη ή Σαραφοπούλα, ο Κωνσταντης Στράντζαλης, ο Χατζη Εμμανουήλ Τέλογλους, ο Καβακλής Θεοδοσιος οι Μοραλήδες της Στενημάχου και να μην αναφέρονται όλα τα πολεμικά γεγονότα στα οποία συμμετείχαν οι Θρακιώτες.