Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 7:32:54 πμ
Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 23:39

Η 9η Μάη δεν είναι «Ημέρα της Ευρώπης», είναι ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών

Η 9η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους λαούς.  Θυμούνται και τιμούν τα 50 εκ. νεκρούς τους. Θυμούνται την ημέρα που η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης, το τιμημένο κόκκινο λάβαρο υψωνόταν στο Ράιχσταγκ, το κτίριο του Γερμανικού κοινοβουλίου, σηματοδοτώντας την συντριβή του Φασισμού-Ναζισμού.
Στη μεγάλη αυτή Νίκη καθοριστική ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Η προσφορά του λαού της, του σοβιετικού κράτους και του Κόκκινου Στρατού έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των λαών της Γης ως αθάνατη εποποιία.


Περισσότεροι από 20 εκ ήταν οι νεκροί των Σοβιετικών λαών. Μαζί με τους τραυματίες και τους σακατεμένους ανάπηρους πλησίασαν τα 30 εκ. (οι νεκροί βρετανοί ήταν 375 χιλ. και των ΗΠΑ 405 χιλ.) τεράστια ήταν και η καταστροφή της παραγωγικής της βάσης. Τεράστια και η προσφορά της πατρίδας μας σε νεκρούς και καταστροφές, ανάλογα με τον πληθυσμό και την έκτασή της.  
Σημαντική συμβολή είχαν τα αντιστασιακά-απελευθερωτικά κινήματα των κατεχόμενων χωρών με οργανωτή-ψυχή και αιμοδότη τα κομμουνιστικά Κόμματα, όπως έγινε και στην Ελλάδα.
H γνώση της Ιστορίας είναι πηγή πολιτικής αφύπνισης και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Γι' αυτό επιχειρείται από την πολιτική αντίδραση και τους υπηρέτες της μια μεγάλης έκτασης αναθεώρηση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων του 20ού αιώνα, όπως τα γεγονότα που σχετίζονται με το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτή η αντιδραστική επίθεση διαστρέβλωσης της Ιστορίας έχει στόχο της, πρώτα απ' όλα, τις νεότερες γενιές, εκείνες που δεν έχουν άμεση ιστορική μνήμη ή γνώση για τα γεγονότα. Πλαστογράφοι της Ιστορίας, από κοινού με το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής EE, ανακήρυξαν την 9η Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης», του «Ευρωπαίου πολίτη», θέλοντας να σβήσουν από τη μνήμη το συμβολισμό της ως μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!
Ότι και να κάνουν η 9η Μάη ήταν, είναι και θα είναι μέρα μνήμης και τιμής της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Να και οι «φούντες» (όταν συμβεί στα πέριξ…)
Είναι τόσο ξεδιάντροποι, που δεν δίστασαν να οργανώσουν ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών εκδηλώσεις ναρκω-κουλτούρας, διάδοσης των ναρκωτικών στην πλατεία Συντάγματος. Η εκδήλωση μάλιστα, για  την ελεύθερη διακίνηση του χασίς, έγινε με τη συμμετοχή και του αντίστοιχου τμήματος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ! «Ξεπίτηδες για να φανεί πως ίσια, λογιούνται η λευτεριά και τα χασίσια» που έγραψε και ο Βάρναλης.

Σύλλογοι-Σωματεία σφραγίδες
Πότε λέγαμε και λέμε ότι ένας Σύλλογος, ένα Σωματείο είναι σφραγίδα; Μα όταν δεν ασχολείται κύρια με τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Όσες συνεστιάσεις, όσα ταξίδια και να κάνει
Στις 1 Απρίλη με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και σε περισσότερες από 30 πόλεις-πρωτεύουσες μομών, χιλιάδες συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, διαδήλωσαν χτες και απαίτησαν να καταβληθεί σε όλους το Δώρο του Πάσχα, να αποκατασταθούν συντάξεις και δικαιώματα στο ύψος που ήταν πριν από την κρίση, να καταργηθούν οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι. Ταυτόχρονα, διεκδίκησαν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο Κιλκίς τα συνταξιοδοτικά σωματεία ως συνήθως καθεύδουν. Βρίσκονται σε κατάσταση Νιρβάνας, (εάν εξαιρέσει κανείς το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ που έχει κάποια δραστηριότητα). Ούτε μια ανακοίνωση στις εφημερίδες την οποία να εκτυπώσουν σε μια σελίδα και να την μοιράσουν στην αγορά και στην λαϊκή την στιγμή που οι συνταξιούχοι έχουν λεηλατηθεί και έχουν κτυπηθεί περισσότερο από όλους.
Μόνο εκδρομές και συνεστιάσεις. Και βέβαια οι απόμαχοι της δουλειάς πρέπει να απολαμβάνουν  κάποια πράγματα. Αλλά μονοκαλλιέργεια εκδρομών και «χα χα χα και χου χου χου»; Οι σκοποί για τους οποίους ιδρύθηκαν; Η προάσπιση, με μια κουβέντα, των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, του δικαιώματος στη ζωή;
Αλλά τα προεδρεία έτσι ήταν και στην εργάσιμη ζωή τους. ΠΑΣΟΚφύλακες και ΝΔφύλακες. Οσφυοκάμπτες και συμβιβασμένοι…
Να αναφέρω, για παράδειγμα τη στάση τους στις μεταξύ των δύο μεγάλων κινητοποιήσεων στο Κιλκίς το 2001-2002 για το ασφαλιστικό, μεταξύ του «σχεδίου Γιαννίτση» και του ν. Ρέππα…ξέρουν αυτοί τι λέω…
Αλήθεια: στις 20 Ιούνη γίνεται πανελλαδική κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ με θέμα τα πολλά προβλήματα στην υγεία. εδώ στο Κιλκίς θα γίνει τίποτε; Μια συγκέντρωση ας πούμε μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου; Γιατί τι θα πούνε οι συνταξιούχοι μέλη των Συλλόγων που δίνουν το πενηντάρικα για ένα υπέρηχο, ένα καρδιογράφημα κ.λ.π. και τις χιλιάδες ευρώ για πιο σοβαρές εξετάσεις και εγχειρήσεις;

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς και…περιβάλλον
Και μια που λέμε για τους Συλλόγους. Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, εκτός από τις εκδρομές, τους ομαδικούς περιπάτους, τα μασκέ πάρτυ τις συνεστιάσεις κ.λ.π. (καλά όλα αυτά), μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί και να διεκδικήσει δυναμικά σύμφωνα με τους κύριους σκοπούς και τα ζητήματα για τα οποία ιδρύθηκε; Με τη δημιουργία χώρων άθλησης-πεζοπορίας (ουσιαστικά μόνο το παλιό αεροδρόμιο υπάρχει) παιδότοπων, περιαστικών δασών αναψυχής, με τη δενδροφύτευση στην πόλη; Έχω 23 χρόνια στο Κιλκίς, έγινε ανοικοδόμηση και δημιουργήθηκαν καινούργια μεγάλα πεζοδρόμια και μια δενδροφύτευση δεν έγινε από τον Δήμο. Ο τελευταίος που θυμάμαι να έκανε δενδροφύτευση ήταν ο «συγχωρεμένος» ο Χρήστος ο Αναστασιάδης ως Αντιδήμαρχος.
Μήπως τέλος, θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Σύλλογος με τον τσιμεντόκηπο όπως σωστά τον χαρακτήρισε ο συν-αρθρογράφος στην εφημερίδα μας Τάσος Ναούμης στο πολύ καλό άρθρο του;

Νταβατζιλίκι
Α, άκουσα ότι κάποιοι Πρόεδροι Συλλόγων – Σωματείων κάνουν «νταβατζιλίκι» με τα μέλη των συλλόγων τους. Λένε δηλαδή: είμαι πρόεδρος  σε σύλλογο με τόσα μέλη, για να προσπορίσουν οφέλη (υποψήφιοι κ.λ.π.)!
Πως το λένε εκείνο το παλιό;
- Μάνα, γράφει ο λοχίας απ’ την Καρδίτσα. Έχω 40 νοματαίους και τις κάνου ότι θέλου.
- Φέρτις πιδάκιμ’ στου χουριό να μαζόξουν  τι σουδειά.

«Μαζική» συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς
Και επειδή αναφερθήκαμε παραπάνω για Συλλόγους –Σωματεία σφραγίδες. Τι μαζική συμμετοχή και φέτος την Πρωτομαγιά στο εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς! Στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζόμενων! Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, 10-15  «ηρωϊκοί» αγωνιστές! Με 10 στεφάνια και πέντε πανώ! Μπρε σεις, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων που εκπροσωπείται να έρχονταν, θα κάνατε μια αξιοπρεπή παρουσία…
Πάντως δεν χαιρόμαστε γι αυτό. Λυπούμαστε…

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο «Ποτάμι»
Τι πρεμούρα κι αυτή ρε παιδί μου. Να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους εταίρους πάση θυσία και να διασφαλιστεί η κυρίαρχη στρατηγική επιλογή των ντόπιων μονοπωλίων για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τα ντόπια μονοπώλια, που καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα και με ταχύ τρόπο να φύγουμε μπροστά προς τις μεταρρυθμίσεις. Ξεκάθαρη ταύτιση θέσεων στην παιδεία, τα μεταναστευτικό και την ασφάλεια με εκείνες του δεξιού πολιτικού τόξου ή καλύτερα του κυρίαρχου εφαρμοζόμενου νεοφιλελευθερισμού. Ο ομιχλώδης πολιτικός σχηματισμός «Ποτάμι» έχει «ψωνίσει» θέσεις από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και τις έχει ενδύσει με μια επικοινωνιακή εικόνα υποτιθέμενης νεοτερικότητας και φρεσκάδας τύπου lifestyle που γοητεύει τους απολιτίκ και έχει αποτελέσει εναλλακτική λύση για διαφόρων κομματικών προελεύσεων ψηφοφόρους.
Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η πρεμούρα για τα δημόσια έργα που εκκρεμούν και θα έδιναν θέσεις εργασίας…
Γεια σου ρε Σταύρο. Αλήθεια τι κάνει ο εργολάβος; Όχι ο Μπόμπολας. Το γλυκό. Χα, χα, να είμαι καλά, μ’ έκανα και γέλασα.
Ο Σταύρος. Ο Θεοδωράκης. Και έχει ξεκινήσει από τον «902 Αριστερά στα FM». Ε ρε τι ταλέντα βγάλαμε!

Τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας
«Το αντικαρκινικό νοσοκομείο έχει ανάγκη από χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού και όχι από λιτανείες», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Καταραχιάς των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». «Εκατοντάδες ασθενείς, καρκινοπαθείς, αντιμετωπίζουν ένα Γολγοθά καθημερινό, λείπουν 400 άτομα από το νοσοκομείο".
Σέβομαι απόλυτα τους θρησκευόμενους και τα πιστεύω τους. Αλλά ξέρω γω…