Τρίτη, 13 Μαΐου 2025, 8:20:17 μμ
Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 23:48

Οδηγίες προς υποψήφιους βουλευτές

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Μετά από μία φυσική καταστροφή, μια πυρκαγιά ας πούμε, θα κληθείτε οπωσδήποτε να δώσετε εξηγήσεις στην κοινωνία που θα ζητά εξιλαστήρια θύματα. Θα χρειαστεί ενδεχομένως να βγείτε και στην τηλεόραση. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές: Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μετρά, τόσο για το κόμμα σας, όσο και για την προσωπική σας καριέρα. 

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 22:18

Η σιωπή ενίοτε είναι και χρυσός

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη. 

Και να αδερφέ μου
που (δεν) μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
(Δεν) Καταλαβαινόμαστε τώρα
(και) χρειάζονται περισσότερα...

Του Δημήτρη (Μήτου) Ιωαννίδη, τ. Συντονιστή Σχολικών Συμβούλων ΠΕ.

Και όμως, το έπραξαν και αυτό οι πολιτικοί μας! Η μεν Κυβέρνηση με την προσπάθεια συγκάλυψης, όπως λέγεται, η δε Αντιπολίτευση ( ΝΔ ) με την ευκαιρία εκμετάλλευσης. Η Κυβέρνηση που είχε την ευθύνη Οργάνωσης της όλης προσπάθειας αντιμετώπισης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαινόταν σε Κινέτα, Βουτζά και Μάτι υποτίμησε απ ότι φαίνεται τα γεγονότα και αντί να επιδοθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισής της, επιδόθηκε σε επικοινωνιακά παιχνίδια-το φαϊ τους –και καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Και, αν αληθεύουν οι φήμες ότι στη διάρκεια της συνέντευξης του Πρωθυπουργού υπήρχαν ήδη νεκροί, τότε σίγουρα, κάποιοι παραπλάνησαν τον κ. Τσίπρα και αντιμετώπισε με τη σιγουριά του ανθρώπου που τα ελέγχει όλα.

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 12:45

Η ελπίδα της απόγνωσης

Συντάκτης:

Το κλάμα της αγιάτρευτης οδύνης μας, όσο περνούν οι μέρες, θα γίνεται όλο και πιο βουβό, κι όμως ασίγαστο θα καίει τα σωθικά μας. Στο περίτρομο βλέμμα της συντριμμένης σε  εκατοντάδες και χιλιάδες κομμάτια καρδιάς μας μια εικόνα φρίκης, δίκοπο μαχαίρι στο ανελέητο έργο της.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 22:03

Ανδρέα Μακρίδη: Η δύστυχη "Παλλαϊκή Άμυνα"

Συντάκτης:

Τα νέα αποκαΐδια μας στην Κινέτα, το Μάτι και τη Ραφήνα, αλλά και ο νέος χορός για τις “πολιτικές ευθύνες” που έχει ήδη ξεκινήσει, μας θυμίζει το παλιό νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Άμυνα που βούλιαξε στα ρηχά.

Η ενασχόληση μου με τα καθήκοντα του προέδρου της Ε.Α.Ε.Α. ν. Κιλκίς, εκ μέρους των 7.432 αδικοχαμένων νεκρών μας, με υποχρεώνει να απαντήσω στον κ. Σ. Χρυσάφη, για τις κάποιες λεκτικές και φωτογραφικές ακροβασίες. Δεν πρέπει να πειραματίζεται κανείς με την ανοχή του αναγνωστικού κοινού.

Το, «Ο πιστός και φρόνιμος δούλος δεν το χρησιμοποιώ με τη έννοια του γραφικού εδαφίου (Ματθαίος 24:3, 45· ), ούτε με την έννοια που δίνουν σ’ αυτό οι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά (οι μάρτυρες της πλάνης όπως τους αποκαλώ θέλοντας να τους πειράξω συζητώντας μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο).

Τον Οκτώβριο του 1967, χρονιά, που υπηρετούσα από τον Ιούλιο τη στρατιωτική μου θητεία, ως οπλίτης ιατρός, πήρα την αρχική μετάθεση από το ΚΕΥ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υγειονομικού), που λειτουργούσε τότε στη Χίο, στη 194 Μοίρα Πυραύλων στην Αργυρούπολη του Κιλκίς, όπως είπα και αλλού.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 12:49

Περί αφωνίας και ιχθύων

Συντάκτης:

Ύστερα από κοντά 40 χρόνια σε τούτο το επάγγελμα -μην επικαλεστούμε τα ...γλαφυρά περί λειτουργήματος - οι απορίες μου σχετικά με την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου στις μικρές τοπικές κοινωνίες, όπως καλή ώρα του Κιλκίς, αντί να λιγοστεύουν, συνεχώς αυγατίζουν.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 00:33

Ανδρέα Μακρίδη : Η φίλη και αδελφή Ρωσία

Συντάκτης:

Η Ελλάδα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες και άλλους δύο Ρώσους υπηκόους. Τα μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με πληροφορίες για τις γιάφκες των “σλαβοπουτινιστών” που αγγίζουν ακόμα και την ελληνική κυβέρνηση: Η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Χρ. Ταχιάου, μας ενημερώνει μέσα απ' την ιστοσελίδα του Protagon, πως ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε με πρώην επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στη χώρα μας, στην ταβέρνα “Στου Ντάνυ” έξω απ' την Αλεξανδρούπολη.