Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:51:22 μμ

Το σκηνικό δεν είναι καινούργιο, καθώς επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο αποφασίζουν να αντιδράσουν στην αντιλαϊκή πολιτική με σχετικά πιο ανεβασμένες μορφές,

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 18:48

Ηρωίνη

Συντάκτης:

Η υπόθεση του πλοίου Noor 1 και οι πολιτικές προεκτάσεις που έχει προσλάβει με τις κατηγορίες εναντίον του Πάνου Καμμένου, γυρνάει την μνήμη μας στα 1989, όταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία διχαζόταν απ' το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ήτανε τότε, που ένας σωματοφύλακας του απατεώνα επιχειρηματία, ο Βασίλης Μαμανέας, είχε καταγγείλει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δωροδοκείτο απ' τον Κοσκωτά με κούτες πάμπερς γεμάτες χαρτονομίσματα. Θυμάται κανένας τη συνέχεια;

Η γραία Πολυξένη Κοκκινίδου από την Κορομηλιά,  κλασική Τσάρκαλισσα (το σωστό είναι Τσάλκαλισσα, δεν ξέρω πως επικράτησε απ’ αρχής το ρ έναντι του λ στο χειρισμό της γλώσσας), ήταν από τις πρώτες μου ιατρικές ‘πελάτισσες’.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 18:41

Παύλος Σιλβιστόπουλος : Προοδευτικό κέντρο

Συντάκτης:

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εκλογές στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις ελληνικές εξελίξεις στο χώρο του κέντρου? Πολλοί θα ισχυριστούν ότι οι συγκρίσεις είναι ατυχείς και ότι δεν αφορούν  πρόσωπα και  καταστάσεις στο “καθ' ημάς Ισλάμ”.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 21:10

Συμβασιούχοι και πελατειακό κράτος

Συντάκτης:

Όταν πρωτοεκλέχθηκα Βουλευτής το 1996, είχε ήδη ψηφιστεί και άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος 2190/1994, ο γνωστός ως νόμος Πεπονή, που καθιέρωνε ένα αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων στον Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 21:08

Αναστάσιοs Αμανατίδηs :Το Κιλκίς κάποτε

Συντάκτης:

…Μάνα, είπεν ο Κώτσιον ασ’ό Παλιό, όλ’ εγεννέθαν να ευφτάν’ ε έναν δουλείαν, εγώ πα εγένουμ’νε οδηγός!

Σημαντικό και κομβικό για τη πορεία της Κεντροαριστεράς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται 30 Ιουνίου .
Αυτό το Συνέδριο θα αποφασίσει  τον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα.

Πολλές  φορές η συμπεριφορά των ανθρώπων δεν υπακούει τους κανόνες της λογικής.  Οι φήμες έλεγαν ότι θα γίνει ισχυρός σεισμός  στις  15.00 (που δεν έγινε) και μετά στις 17.00 (που δεν έγινε ) και μετά στις  18.00 (που επίσης δεν έγινε).  Οι κάτοικοι της Λέσβου επηρεασμένοι από  τον ισχυρό σεισμό, που ταρακούνησε το νησί τους  δυο ήμερες νωρίτερα, πίστεψαν αυτήν την φημολογία και  παρέμειναν φοβισμένοι  σε ανοικτούς χώρους για να προστατευτούν.

Στην πρώτη έκδοση της εφημερίδας «γνώμη» του Κιλκίς  το 2004 μου ζητήθηκε, από τον φίλο Κώστα Χαραλαμπίδη,  να γράψω ένα άρθρο-σχόλιο. Ανταποκρίθηκα και έγραψα το άρθρο «Το Κιλκίς της πίκρας μας των ψευδαισθήσεων και των οραμάτων μας». Το θέμα αναφερόταν στα πολλά προβλήματα του Κιλκίς που εξαγγέλλονται και δεν αρχίζουν ή όταν αρχίζουν δεν λένε να τελειώσουν και για την υποκρισία των αιρετών αρχόντων της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης.

Για να μη νομίσουν οι συμπολίτες ότι μοναδικός μου στόχος είναι να πάω κόντρα στο Δήμαρχο Κιλκίς Σισμανίδη παραθέτω παρακάτω δύο προτάσεις που έκανα στη Δημοτική Αρχή τον Ιανουάριο του 2016